Jak fajnie, że w końcu zajrzałaś na forum

Już nie raz przeglądałam wątki z nadzieją, że w końcu się pojawisz i zdasz relację z sezonu.
Pięknie wyglądał twój ogród w minionym sezonie
Masz piwniczkę pod altanką? Szykuj ją koniecznie na przechowywanie zapasów. Warzywa korzeniowe zasypane piaskiem dobrze się przechowują w takich warunkach. Moje w wiadrach, zasypane piaskiem przetrwały zimę w murowanym budynku gospodarczym. Uschły lub nadgniły tylko te, które nie były zasypane, kiedy wyjmując jedne warzywa, inne wyciągałam na wierzch i nie przypilnowałam, żeby były zasypane. Marchew wczesną wiosną zaczęła nawet wypuszczać nać, tak jej było dobrze
Dynie natomiast piekłam, miksowałam i takie porcje puree zamrażałam. To najlepszy moim zdaniem sposób na dynie. Te, które przechowywały się bez problemu stały na szafie w garażu. Jedna jest tam do tej pory. Resztę regularnie przeglądałam i jeśli widziałam że mają plamkę pleśni, albo wyglądają podejrzanie, to brałam do kuchni i robiłam zupę, pasztet lub puree używane do różnych potraw.