Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

Niunia1981 pisze:To czas na fotki z niedzieli ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek
WitamMoniko

Pooglądałam znów Twoje zdjęcia cudnych roślinek i wracam do pokazanych ogrodowych fotek z 20 maja.
Wszystkie są piękne, a moją uwagę przykuły te delikatne niebieskieści.
Czy wiesz może jakie nazwy one mają ?
Baaardzo przyjemne są takie spacery po ogrodach ;:215
Tym bardziej że nie jest to tak bardzo męczącą pracą jak dbanie o ogród ;:31
Dawno już nie pokazywałaś roślin balkonowych, a urosły pewnie bardzo.
Masz tam takie wspaniałe piękności że doczekać się nie mogę na zdjęcia.
Do miłego zobaczenia fotek ... ;:197
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam wieczorową porą

Przepraszam za nieobecność we własnym wątku ale miałam "przyjemność" przeprowadzenia auditu na wydziale produkcji i utknęłam w papierach na prawie dwa tygodnie i jeszcze nie skończyłam.
Po pracy to już warczałam na komputer ;:306

Ale jestem i zaraz wstawię aktualne fotki działkowe.

Kingo crazydaisy - zerknęłam w neta i ten Harry Gray to fajne cudeńko, może będzie zwisać jak będzie starszy ;:306
Gracjello, Tesiu - dziękuję kochane ;:196
Szymku - masz rację - pelargonie o kolorowych listkach na upartego nie muszą kwitnąć ale jak już chcą to co będę im zabraniać :;230
Celinko trzynastko - ja otwarcie mówię że mam hopla na punkcie pelargonii i fuksji i nie mam zamiary się z niego leczyć, no chyba że balkon zacznie trzeszczeć ;:224
Madziu Alenko - kochana nie ma sprawy, przypomnij się w sierpniu o szczepkę bo takich kolorowych mam kilka - muszę zrobić inwentaryzację bo się pogubiłam ;:170
Izuniu smolka - też mi się wydawało że te kolorowe wolniej rosną ale moje w tym roku są śliczne - jeśli mogę być taka nieskromna - dałam im osmocote pod nóżki i przycięłam odpowiednio na samym początku i teraz jest super :uszy Ursula key jest wielka i bardzo gęsta - normalnie pokazowy krzaczek.
Beatko Beatriceee - kwietnik z milionami był przeznaczony na pelargonie zwisające ale nie udało mi się zdobyć kilku odmian (ale będę jeszcze próbować je zdobyć), a wolne miejsce nie może się przecież marnować. Przez Twoje petunie zachciało mi się wysiewać i już szukałam ich nasionek na przyszły sezon.
Kamilko vampi - ja reż nie przepadałam za pelargoniami ale jak natrafiłam w sieci na te kolorowe cudeńka i nowe odmiany to wiesz - oszalałam ;:306
Madziu B2701 - oj czekam na te kwiatki ale pogoda nie sprzyjała ostatnio roślinkom - teraz było kilka dni w miarę słonecznych i widzę ze powoli ruszają. Notuj notuj - będzie machniom ;:168
Joluś - lubię taki bezładny kolorowy busz i na działce pewnie będzie 100% misz-masz. Ta nakrapiana żurawka to Solar Power - cudeńko nie?
Paulinko15 - kochana jak jedna pelargonia ci spędza sen z powiek to co będzie jak wstawię fotki pozostałych ... dwudziestu ośmiu ;:306 plus fuksje - też ponad 20 sztuk.
Aniu passi - słodka prawda? Lubię też te wielkokwiatowe i tych mam więcej ale te drobne są jak cukiereczki ;:167
Tosiu - witam kochana ;:196 ja przez twoje róże spać nie mogę po nocach ... moje dopiero powoli się budzą.
Małgosiu1960 - to nakrapiane to kroplik bylinowy - kupiłam w zeszłym roku sadzonkę dla mnie i dla Mamci i ładnie nam przezimowały i teraz szaleją z kwiatkami.
Ewuniu maadro - witam nowego gościa. Dziękuję za miłe słowa. Balkonik mam monotematyczny bo mogę wyszaleć się na działeczce. Ty z kolei masz prawdziwy ogródek na balkonie. Roślinki o które pytałaś to wielosił niebieski i przetacznik goryczkowaty - jak chcesz to służę kawałeczkiem - wiem ze lubisz niebieskości ;)
Dorotko Malachitek - brak czasu ostatnio nie pozwalał mi na przesiadywanie na balkonie, zresztą pogoda też była nijaka bo albo padało albo było chłodno - teraz będę nadrabiać. Będę też miała agrest ze swojego krzaczka ;:138
Milenko Mandragora - jesteś kochana, jak fajnie ;:168 u mnie zapączkowane jest zaledwie kilka fuksji ale mi się nie spieszy - niech sobie spokojnie podrosną zwłaszcza że noce były u mnie też bardzo chłodne, niech nabiorą ciałka i wtedy liczę na szał kwiatowy. Dostały osmocote, a od przyszłego tygodnia zacznę opryski nawozem na zawiązywanie pączków.
Justuś27 - czyżby postępowała u ciebie fuksjoza? Bardzo się z tego powodu cieszę ;:215
Iwonko0042 - zaraz będą fotki.
Ewuniu7 - cześć kochana. Udało ci się zdobyć wilca? widziałam że sąsiadka z domku ma w donicy wiszącej i nagle też mi się zachciało ;:306
Majeczko79 - no nie kupiłam żółtej surfinii bo na ryneczku takiej nie było ale ponieważ dokupiłam doniczki na balustradę mam plan jeszcze zaliczyć cichaczem jeden sklep ogrodniczy ;:224
Aniu anym - no wiadomo - drink z parasolką obowiązkowy ;:304
Gosiu Małgolinko - jak kwiatki się rozrosną to tylko piesek się zmieści na balkonie :;230
Iguś - super, bardzo się cieszę.
Atenko - witaj, dziękuję za miłe słowa. Jak tam na Zagórku? Jak się ma twoja futrzasta ekipa?
Patrysiu Filigranowa - balkon jest kwadratowy i jedyną jego wadą jest to ze dość mocno u mnie wieje i z uwagi na fakt że jest on nieosłonięty (styka się z blokiem tylko jednym bokiem) nie mogę za bardzo wieszać donic pod sufitem - marnuje się tyle miejsca ;:145
Grażynko - no widzisz - uważam się za osobę twardo stąpająca po ziemi i daleko mi do romantyczki, a tu mnie naszło na świeczki itd. Chyba się starzeję ;)
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A teraz zaległe fotki działkowe - kolorowy misz-masz - bo tak lubię ;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Fotki są dziełem mojej Mamy ;:196
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
maja79
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 maja 2011, o 17:53

Post »

Moniu ;:196 cudeńka :tan potrafisz na dobranoc pięknie ululać,w ten sposób
będziemy mieli piękne kwiatowe sny ;:168
Ukłony dla mamusi ;:180 za piękne foteczki ;:167
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Niunia ja tez chcę mieć takie kwiatki jak ty ;:145 przepiękne są a ten powojnik błękitny po prostu mnie powala, róże tez piękne ;:138 gratuluje ;:215 życzę duzo słonka ;:3 ;:3 ;:3
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
oxalis
1000p
1000p
Od: 24 mar 2012, o 00:47

Post »

No Monia... ;:138 . Foteczki urocze, roślinki też śliczne ;:63 .
Niebieski clematis mnie zauroczył ;:167 . Fajną ma podpórkę ;:108 .
No i ta piwonia, ach, ech... ;:215
Awatar użytkownika
maadro
1000p
1000p
Od: 17 mar 2014, o 20:21

Post »

Moni
dobry dzien ;:180
Dzięki za fotki cudnych kwiatów ;:138 , niebieski i blado liliowy podobają mi się naj naj... ;:215
Proszę bardzo, pokaż więcej ogrodu, oczywiście jak czas pozwoli.
Miłego weekendu ;:3
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
Awatar użytkownika
Amara
1000p
1000p
Od: 13 maja 2013, o 19:07

Post »

oj oj jakei cudne foteczki ;:oj a te róże hmmmm
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Moni kochana szałwie masz urocze ;:170 i reszta również piękna
Udanego weekendu :wit
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Piekne zdjecia robi corcia ;:215
Awatar użytkownika
Magdallena
1000p
1000p
Od: 26 lis 2010, o 23:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A co to jest to fioletowawe z wyraźnymi żyłkami? Tujałka?
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Piękności ;:215

A propo żurawek...ja w tamtym roku pozwoliłam swoim zakwitnąć i rozsypywała nasiona póżniej wkoło.Wydaje mi się,że one mogą się krzyżować.Ale może palnęłam gafę ;:131 ...w każdym razie znalazłam w ogrodzie tyci sadzonkę,która wygląda na młodą żurawkę ;:oj ...
Tylko teraz mam zmartwienie ;:224 ....że chyba zbyt dokładnie pieliłam i mogłam usunąć inne siewki ;:223 .Bo żurawki mam w kilku miejscach.A siewka jest chyba tylko 1 ;:145
x-F-7
---
Od: 6 lip 2011, o 06:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monika ja też nie wieszam donic na balkonie...u mnei powód inny- nie ma kto wywiercić dziur na powieszenie haków na donice:D
A w ogrodzie masz pięknie kolorowo;).
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie wieczorową porą :wit

Minął kolejny dzień na działce, tym razem miałyśmy z mamą dzień lenia ;:224 przegadałyśmy cały dzień o roślinkach ;:306

Majeczko - zaraz będą następne fotki na dobranoc ;:19
Janku - jak chcesz mieć takie kwiatki to nie masz wyjścia - musisz sobie skombinować troszkę hektarów ;:138 Niebieski powojnik to odmiana Fujimusume ;:167
Kasiu oxalis - powojnika miałam najpierw na balkonie ale średnio sobie radził i dostał na jesień eksmisję na działkę - widać że mu służy :uszy a podpórka jest z Lidla - mam dwie takie, jedna już dwa razy zimowała na działce i nie mam żadnych zastrzeżeń co do jakości ;:108
Ewuniu - na życzenie kilka foteczek - i będzie coś niebieskiego ;:168
Gosiu - dorobiłam się chyba 12 różyczek i w tym roku będę jeszcze dokupować i zakładać rabatę różaną - już nie mogę się doczekać :tan
Dorotko - zdjęcia robiła moja mama - zresztą też forumka ;:172
Madziu - to fioletowe z żyłkami to bodziszek Ballerina ;:167
Joluś - wiem że można kupić nasionka żurawki Malachit (o ile dobrze pamiętam odmianę ;:131 ) - to taka cała zielona. Ale jak to jest z wysiewaniem na rabatce to nie mam zielonego pojęcia ;:185
Patrycio - no ja dziury to sobie bym wywierciła sama bo lubię takie prace :heja tylko ten wiatr ;:223

To jeszcze kilka fotek z ostatniej niedzieli - niedługo będą fotki balkonowe - zrobiłam sesję pelargoniom o kolorowych listkach ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek