Jak powiedział eM może trzeba czekać trzy lata.
Mój zielony świat cz.3
- juni
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój zielony świat cz.3
Siałam szałwię muszkatołową i nie wyrosła ani jedna a data do 2017.
- Viola K

- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Zakochałam się w Twoim Rdeście
ale piękny ...
Aniu czy szałwię muszkatołową siałaś od nasionka ? pytam dlatego ,że ja wysiałam w tamtym roku z karteczki zmył się napis
i pamiętam tylko szałwia ale jaka ? to nie wiem ... teraz widzę Twoja ma podobne liście .. czy to może być taka sama ?

Ogólnie pięknie w Twoim ogrodzie .. równiutko ,czyściutko ..
życzę dużo
Aniu czy szałwię muszkatołową siałaś od nasionka ? pytam dlatego ,że ja wysiałam w tamtym roku z karteczki zmył się napis

Ogólnie pięknie w Twoim ogrodzie .. równiutko ,czyściutko ..
życzę dużo
- byna
- 500p

- Od: 18 maja 2009, o 19:18
Aniu, przechadzanie się po twoim ogrodzie to przyjemność. Jest taki dopieszczony i wypielęgnowany. Gratuluję szałwi muszkatołowej, ja coś nie mam do niej szczęścia. Chyba mnie nie lubi. 
-
123katex
- 1000p

- Od: 22 maja 2013, o 20:16
Piękne kolorowe rabatki, dopieszczone i wypielęgnowane. Życzę 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aniu,pięknie u ciebie,tak czysto i dostojnie.Patrząc na rabatę gdzie masz drzewko o ciemnych liściach widzę,że u mnie brakuje takiego koloru.Muszę coś dokupić,ale w formie kolumnowej.
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu ślicznie kwitnie rdest i rogownica, ogród czyściutki , wyplewiony pomimo deszczu, podziwiam.
Ostrogowiec biały zmarzł mi niestety, ale kupiłam nową sadzonkę.
Czerwony przemarza, jednak pozostawia czasami siewki, jak nie wyplewię .
Miłego dnia.
Ostrogowiec biały zmarzł mi niestety, ale kupiłam nową sadzonkę.
Czerwony przemarza, jednak pozostawia czasami siewki, jak nie wyplewię .
Miłego dnia.
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Aniu,w takim ogrodzie siedzi się i milczy ,bo nie wolno przeszkadzać ,taki piękny ,że mówi sam za siebie ,pozdrawiam i miłego dnia życzę

-
April

- Od: 8 lut 2012, o 12:22
A fe, brzydki kotecek
Ja swoje psy oduczyłam przynoszenia zdobyczy na próg
Kolory w ogrodzie świetnie dopasowane. Też nie przepadam za żółtym ale tu wygląda bardzo fajnie.
U mnie ostrogowiec różowy zmarniał wiosną. Został biały...w donicznce
Nie mam czasu posadzić.
Ja swoje psy oduczyłam przynoszenia zdobyczy na próg
Kolory w ogrodzie świetnie dopasowane. Też nie przepadam za żółtym ale tu wygląda bardzo fajnie.
U mnie ostrogowiec różowy zmarniał wiosną. Został biały...w donicznce
- anym

- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Maryniu poukładane ogrody, gdzie rośliny sadzone są pod linijkę nie są dla mnie, chociaż skłamałabym gdybym powiedziała, że mi się nie podobają. Jednak wolę takie w których jest przewaga bylin, kiedy co chwilę kwitną inne kwiaty. Nie przeszkadza mi to nawet, że się rozsiewają, każda nawet najmniejsza i nie pozorna roślina zasługuje na uwagę. Po prostu kocham wszystkie rośliny
Robercie witam w moim ogrodzie
każdy zielono zakręcony mile widziany. Dziękuję za pochwały i zapraszam do kolejnych wizyt.
Aguniu
Iwonko jak przekwitnie
może jeszcze coś wypatrzysz to będzie za jednym zamachem.
Margosiu każdy ma prawo do własnego zdania ale myślę, że jak zakwitną jednoroczne zmienisz zdanie. Mnóstwo ich już wysiałam i wysadziłam więc będzie się działo a na pewno będzie kolorowo. Zapraszam
Paulii szałwia muszkatołowa zaskoczyła mnie bardzo tymi liściorami, mam nadzieje, że i kwiaty będą równie dorodne. Dziękuję Ci kochana za wszystkie miłe słowa
Gosiu ja nigdy nie pryskam malw obrywam tylko porażone liście i wyrzucam daleko od ogrodu. Chyba że porazi całą roślinę to wyrywam i ze smutkiem wyrzucam. Stokrotki rozsiewają się na potęgę poza tym w trzecim roku nie powtarzają już pomponów i należy ją traktować jak roślinę dwuletnią. Wschodzi bezproblemowo
więc polecam.
Iwuś dziękuję Ci kochana
to bardzo miłe co piszesz
zaraz lecę do Ciebie pozachwycać się
Wandziu rogownica owszem piękna ale wypiera inne rośliny i chwilami myślę żeby się jej pozbyć ale jak zakwitnie i zachwyca swoją chmurką białych kwiatków wtedy jej wybaczam.
Tesiu lubię taki busz a najbardziej cieszą mnie rabaty na których kompletnie nie widać ziemi.
Beatko moja wzeszła bez problemowo
mnóstwo siewek wydałam znajomym i rodzinie.
Wiolu nie płacz
jeśli tak bardzo Ci się podoba ten rdest to i w Twoim ogrodzie się znajdzie niebawem
Szałwie siałam taką:
http://www.sklep.vilmorin.pl/szalwia-mu ... djozcwsxju
Myślę, że Twoja to ta sama.
Grażynko jeśli spacer był przyjemny zapraszam jak najczęściej. Widoczków nie zabraknie, poza tym jesteś zawsze mile widziana u mnie
Kasiu również życzę
słowa, które piszesz cieszą bardzo cieszą, dziękuję
Małgosiu to drzewko to leszczyna na pniu, kupiłam ją po przecenie, bezlistną i do końca nie wiedziałam jakie będzie miała kolor.
Tajeczko u mnie nie padało zbyt wiele, pod krzewami jest suchutko jak w popiele
To dobra wiadomość jeśli chodzi o rozsiewanie się ostrogowca. Bardzo mi się podoba i każda sieweczka będzie mile widziana
Martuniu często siadam sama w ogrodzie i upajam się widokami. Wtedy czuje się szczęśliwa
Aprilko niestety ten mój kotecek często bywa brzydki ale co zrobić taka kocia natura. Ostrogowce od zawsze chciałam mieć w ogrodzie więc kiedy zobaczyłam, że są w sprzedaży bez wahania kupiłam nasiona.
pierwsza krzewuszka zakwitła

lewkonie nie próżnują

szczaw gajowy...Violu

tawułka

wielosił zachwyca

inkarwilla już niebawem

Robercie witam w moim ogrodzie
Aguniu
Iwonko jak przekwitnie
Margosiu każdy ma prawo do własnego zdania ale myślę, że jak zakwitną jednoroczne zmienisz zdanie. Mnóstwo ich już wysiałam i wysadziłam więc będzie się działo a na pewno będzie kolorowo. Zapraszam
Paulii szałwia muszkatołowa zaskoczyła mnie bardzo tymi liściorami, mam nadzieje, że i kwiaty będą równie dorodne. Dziękuję Ci kochana za wszystkie miłe słowa
Gosiu ja nigdy nie pryskam malw obrywam tylko porażone liście i wyrzucam daleko od ogrodu. Chyba że porazi całą roślinę to wyrywam i ze smutkiem wyrzucam. Stokrotki rozsiewają się na potęgę poza tym w trzecim roku nie powtarzają już pomponów i należy ją traktować jak roślinę dwuletnią. Wschodzi bezproblemowo
Iwuś dziękuję Ci kochana
Wandziu rogownica owszem piękna ale wypiera inne rośliny i chwilami myślę żeby się jej pozbyć ale jak zakwitnie i zachwyca swoją chmurką białych kwiatków wtedy jej wybaczam.
Tesiu lubię taki busz a najbardziej cieszą mnie rabaty na których kompletnie nie widać ziemi.
Beatko moja wzeszła bez problemowo
Wiolu nie płacz
Szałwie siałam taką:
http://www.sklep.vilmorin.pl/szalwia-mu ... djozcwsxju
Myślę, że Twoja to ta sama.
Grażynko jeśli spacer był przyjemny zapraszam jak najczęściej. Widoczków nie zabraknie, poza tym jesteś zawsze mile widziana u mnie
Kasiu również życzę
Małgosiu to drzewko to leszczyna na pniu, kupiłam ją po przecenie, bezlistną i do końca nie wiedziałam jakie będzie miała kolor.
Tajeczko u mnie nie padało zbyt wiele, pod krzewami jest suchutko jak w popiele
Martuniu często siadam sama w ogrodzie i upajam się widokami. Wtedy czuje się szczęśliwa
Aprilko niestety ten mój kotecek często bywa brzydki ale co zrobić taka kocia natura. Ostrogowce od zawsze chciałam mieć w ogrodzie więc kiedy zobaczyłam, że są w sprzedaży bez wahania kupiłam nasiona.
pierwsza krzewuszka zakwitła

lewkonie nie próżnują

szczaw gajowy...Violu

tawułka

wielosił zachwyca

inkarwilla już niebawem

- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Szczaw ciekawie się prezentuje
Kicia słodka, biała, mała MI, tak mi się jakoś skojarzyło.
Serdeczne uściski
Kicia słodka, biała, mała MI, tak mi się jakoś skojarzyło.
Serdeczne uściski
Ładniutkie zdjęcia. Piękne tawułki oraz krzewuszka.
Kotek bardzo ładny, przypomina mi moją kicię, tylko moja ma trochę łatek więcej na pyszczku.
Kotek bardzo ładny, przypomina mi moją kicię, tylko moja ma trochę łatek więcej na pyszczku.
Pozdrawiam, Robert.
Lewkonia!! Cudo - w ogóle nie znałam. Przepiękna, a widzę, że dopiero się rozkręca.
Tak pięknie piszesz o bylinach, że nie w rządku, że lubisz, gdy nie widac gruntu, ale jednak twój ogród mimo tego jest pięknie uporządkowany - rabatki dopieszczone, zadbane no i trawnik - uroczy... Piękny po prostu.
Tak pięknie piszesz o bylinach, że nie w rządku, że lubisz, gdy nie widac gruntu, ale jednak twój ogród mimo tego jest pięknie uporządkowany - rabatki dopieszczone, zadbane no i trawnik - uroczy... Piękny po prostu.
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
- Paulii

- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Aniu Pięknie rozpoczyna kwitnienia pierwsza z krzewuszek
Faktycznie lewkonie nie próżnują tylko pięknie zaczynają rozkwitać
Szczaw gajowy ładniutki. Tawułka pięknie kwitnie.
Wielosił pięknie Ci rozkwitł. Inkarwilla za chwileczkę zakwitnie. Serduszka wspaniała śliczna i piękna.
Księżniczka pięknie się wygrzewa.
Faktycznie lewkonie nie próżnują tylko pięknie zaczynają rozkwitać
Szczaw gajowy ładniutki. Tawułka pięknie kwitnie.
Wielosił pięknie Ci rozkwitł. Inkarwilla za chwileczkę zakwitnie. Serduszka wspaniała śliczna i piękna.
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- Nikus
- 200p

- Od: 15 sty 2013, o 22:35
Krzewuszka śliczna,moja niedługo też może będzie kwitnąć. Kicia słodka. Lubię jak zwierzątka się tak wylegują. A widoków pięknych u Ciebie nie brakuje:)
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Wielosił ma ładny kolor, czy jego też z siewu można pozyskać?? Jaki fajny ten Twój kociak...bialutki.