Kwiatowo-owocowy balkon Moni

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
emka29
200p
200p
Od: 8 lip 2012, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kwiatowo-owocowy balkon Moni

Post »

No no no Moniko, to Ci się wszystko porozrastało i robi wrażenie! :D zwłaszcza pomidorki, bo moje owocki mają dopiero może po pół centymetra :( myślałam, że to tylko mi w tym roku kalla nie chce wyprodukować kwiatów, a to widzę powszechne zjawisko :wink:
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Pięknie masz na balkonie, aż miło pooglądać ;:138 Tak czyściutko, ładnie poustawiane..Mam wrażenie, że panuje tam harmonia i porządek ;:108
Zachwycił mnie mieczyk-cudny ;:oj Oleander, dendrobium..nie wiadomo na czym oko zawiesić, takie cuda ;:215
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

KarinaX jak będę mówić to będą szaleć ;:138

Magdallena ja strasznie na calle liczyłam, bo ma mieć taki ładny purpurowy kolor, ale wątpię że zakwitnie ;:185 Gratuluję kwitnięcia oleandra, przepiękna roślina.
Niedośpian kupiłam razem z fitonią w Leroy Merlin (za bodajże 2 zł od sztuki). Dosyć szybko się rozrósł i ma malutkie fioletowo-różowe kwiatuszki ;:oj roślinka którą ciągle trzeba podlewać ;:108

justus27 dziękuję ;:168 skrętniki pozostałe powoli rozwijają pączki a reszta zaczęła wypuszczać. Mam nadzieję, że niedługo wszystkie zakwitną :tan

ewa321 dziękuję ;:168 balkon wygląda teraz ciekawie 8-) oleander jest rośliną, która mnie bardzo zaskoczyła. W zeszłym roku stał w zimie na parapecie w salonie. W tym roku tych roślin będzie więcej ale jakoś się poupycha ;:306 Mam zamiar zamontować półki nad drzwiami i tam zapewne poustawiam doniczki, część będzie zimować w piwnicy ;:131
Moja kotka (to rasa rosyjska niebieska) jak była mała miała manię wygrzebywania łapą ziemi z doniczek i wiecznego zrzucania doniczek z parapetu ;:185 ale pomogło psikanie jej wodą ze zraszacza i się odzwyczaiła. Teraz jedynie wącha i ociera się o roślinki (najbardziej odpowiadają jej pomidory bo pyszczkiem smyra łodygi) :roll:

emka29 porozrastało i nawet mała ilość słońca nie przeszkadza :tan pomidorki te małe 2 już zostały zjedzone (nie ma porównania w smaku z tymi sklepowymi ;:108
Tak kalle wyjątkowo nie mają ochoty kwitnąć, a szkoda ;:131

Alenka dziękuję ;:168 niestety odkurzać trzeba właściwie co 2-3 dzień, zwłaszcza jak jest wiatr.
Ustawienie było zmieniane parę razy :;230 bo się zdecydować nie mogłam. Mieczyk podoba mi się strasznie, zdecydowanie będę je sadzić za rok :tan może wtedy zakwitnie więcej niż jeden ;:134
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Smacznie, pięknie i kolorowo ;:3
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

szkoda, że trafiam tu w zasadzie w zimie, ale na pewno będzie jeszcze co podziwiać w następnym sezonie ;)
piękne roślinki i w domu i na balkonie :)

a co z nimi robisz w okresie zimowym? zostają na balkonie czy gdzieś w piwnicy?

Proszę o poprawną pisownię./Iwona
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”