Ogród Marty cz. IV
- Biedronka641
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. IV
Marto wiem ,że masz wierzbę smoczą. Proszę kuknij do mnie, czy to co kupiłam i przez lata mi się wydawało,że to nie ona. Jest nią? Z góry dziękuję, bo wiem ,że zawsze na Twoją pomoc można liczyć.

-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Aluś ,właśnie wróciłam od Ciebie i to czytam,ale żeśmy się minęły,pozdrawiam
-
koziorozec

Ulciu,w RĆ zamówiłam
Herkules
Jacques Cartier
Schneewittchen
Roter Korsar
Cinderella
Aprikola
Gebruder Grimm
Angela
Constanze Mozart
przestało padać to idę na chwilę do ogrodu,pozdrawiam

Herkules
Jacques Cartier
Schneewittchen
Roter Korsar
Cinderella
Aprikola
Gebruder Grimm
Angela
Constanze Mozart
przestało padać to idę na chwilę do ogrodu,pozdrawiam
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
MartuŚ ty już szalejesz z zakupami i sadzeniem nabytków
U mnie dzisiaj pogoda w szkocką kratę, mam nadzieje że od jutra zapowiedzi w pogodzie się sprawdzą
U mnie dzisiaj pogoda w szkocką kratę, mam nadzieje że od jutra zapowiedzi w pogodzie się sprawdzą
-
koziorozec

Aguś witaj ,ja już zasadziłam 30 piwonii (wiesz ,że kocham piwonie),11 róż i innych bylin,żeby ogród trochę odmłodniał
,ale najgorsze było przygotować nowe rabaty pod te piwonie i inne,ujeździłam się taczkami pół zimy ,żeby wywieźć starą ziemię i przywieźć nową i zrobić obrzeża ,pozdrawiam gorąco,buziaczki dla Ciebie

- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
JAk to wszystko u Ciebie zakwitnie będzie cudnie 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Czekasz jeszcze na zamówione różyczki. Przyjemne jest takie oczekiwanie. Dołki pewnie już przygotowane i zaprawione 
Moja Cinderella i Aprikola wymarzły wraz z wieloma innymi zimą 2011/2012 i już ich nie zamawiałam. Ale Gebruder wytrzymał i mam do dzisiaj.
Trzeba się będzie wziąć za przycinanie, jak tylko się ociepli.
Moja Cinderella i Aprikola wymarzły wraz z wieloma innymi zimą 2011/2012 i już ich nie zamawiałam. Ale Gebruder wytrzymał i mam do dzisiaj.
Trzeba się będzie wziąć za przycinanie, jak tylko się ociepli.
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Martuś, zamówiłaś dalie?
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś, a masz Ty kochana miejsca jeszcze pod te nowe rabaty??
Pięknie będzie, a piwonii mnóstwo nasadziłaś, toż to raj kwiecia będzie. Już czekam na fotki 
-
koziorozec

Witaj Dorotko,może kiedyś będzie ładnie,wiesz jakie piwonie są do kwitnięcia po przesadzeniu,tym bardziej ,że sprzedają małe ,ale jedne kupiłam piękne tak duże ,że myślę ,że któraś zakwitnie,piwonie przyjechały z 5 miejsc,bo każdy ma inne odmiany,pozdrawiam i miłego dnia
,u mnie ciągle leje i wieje,co przestanie to ja do ogrodu,zdążyłam przesadzić choinę kanadyjską formę płaczącą i zasadzić 4 białe wrzośce u jej stóp
Wandziu,część przyszło i wsadzone ,a te co wymieniłam to mają przyjechać nie wiem kiedy , a w tym tygodniu mają przyjechać od Ewy Gloriadei
Eden Rose 88
Giardina 2
Laguna
That,s Jazz
Rudolf Joseph
Rosarium
Open Arms
Nostalgia
Wolfgang von Goethe 2
Double Delight
Aphrodite
Chipendale
Wandziu,część przyszło i wsadzone ,a te co wymieniłam to mają przyjechać nie wiem kiedy , a w tym tygodniu mają przyjechać od Ewy Gloriadei
Eden Rose 88
Giardina 2
Laguna
That,s Jazz
Rudolf Joseph
Rosarium
Open Arms
Nostalgia
Wolfgang von Goethe 2
Double Delight
Aphrodite
Chipendale
- aage

Działaś z wielką parą, lubię tak zrobić wszystko od początku do końca.
Będzie pięknie.
Z czym zestawiasz piwonie? U mnie zawsze był z tym problem, bo są piękne przez chwile a później mało atrakcyjne.
Będzie pięknie.
Z czym zestawiasz piwonie? U mnie zawsze był z tym problem, bo są piękne przez chwile a później mało atrakcyjne.
-
koziorozec

Wandziu,zapomniałam Ci napisać,że ja nie robię dołków w trawie ,ja robię rabaty wszystką glinę głęboko wywożę i wsypuję nową ziemię,ja nie chcę mieć samych róż,tylko one są skomponowane z innymi roślinami w zależności od wysokości róż,na rabacie mam takie możliwości,wszystko mogę dosadzić
Ewuniu,dziękuję za namiary .to jest to czego szukałam od dawna ,nie zamówiłam jeszcze bo on ma pokazane w różnych latach te dalie i wpisałam się do niego ,gdzie ma spis i skąd mogę zamówić ,nie popatrzyłam ,czy odpisał,ale na pewno później tam wejdę i zamówię choćby na pw są po prostu piękne i duże ,bo takich szukam,jeszcze raz dziękuję ,jak zamówię to Ci dam znać,kocham wszystkie babcine kwiaty i nie może nie być dalii,a w sklepie tak trudno kupić co bym chciała,pozdrawiam ,buziaczki dla Ciebie;:196
Małgosiu,miejsce mam ,tylko zastanawiam się jak potem z tym wszystkim wyrobię ,ale wbrew zdrowemu rozsądkowi sadzę dalej,bo się nie umiem powstrzymać ,a piwonii jeszcze dokupię w sierpniu,bo resztę odmian będzie później,jeżeli piwonie mają być wizytówką mojego ogrodu ,to niech ich będzie odmianowo dużo,pozdrawiam i całuski dla Ciebie
Aguś,piwonie od zawsze były w babcinych ogródkach,ponieważ mam wielki sentyment do wszystkich kwiatów z babcinego ogródka ,bo przypomina mi to moje cudowne dzieciństwo u moich dziadków,więc te piwonie będą zestawione z ostróżkami łubinem,floksami ,różami,liliami,i daliami ,po prostu będzie wszystko to co było u babci,pozdrawiam gorąco ,buziaczki

Ewuniu,dziękuję za namiary .to jest to czego szukałam od dawna ,nie zamówiłam jeszcze bo on ma pokazane w różnych latach te dalie i wpisałam się do niego ,gdzie ma spis i skąd mogę zamówić ,nie popatrzyłam ,czy odpisał,ale na pewno później tam wejdę i zamówię choćby na pw są po prostu piękne i duże ,bo takich szukam,jeszcze raz dziękuję ,jak zamówię to Ci dam znać,kocham wszystkie babcine kwiaty i nie może nie być dalii,a w sklepie tak trudno kupić co bym chciała,pozdrawiam ,buziaczki dla Ciebie;:196
Małgosiu,miejsce mam ,tylko zastanawiam się jak potem z tym wszystkim wyrobię ,ale wbrew zdrowemu rozsądkowi sadzę dalej,bo się nie umiem powstrzymać ,a piwonii jeszcze dokupię w sierpniu,bo resztę odmian będzie później,jeżeli piwonie mają być wizytówką mojego ogrodu ,to niech ich będzie odmianowo dużo,pozdrawiam i całuski dla Ciebie
Aguś,piwonie od zawsze były w babcinych ogródkach,ponieważ mam wielki sentyment do wszystkich kwiatów z babcinego ogródka ,bo przypomina mi to moje cudowne dzieciństwo u moich dziadków,więc te piwonie będą zestawione z ostróżkami łubinem,floksami ,różami,liliami,i daliami ,po prostu będzie wszystko to co było u babci,pozdrawiam gorąco ,buziaczki
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Marto, podziwiam Ciebie ja cały tydzień się obijam , a ty cały czas zasuwasz
Ja i tak wielkich prac nie przewiduję tylko takie tam bieżące dreptanie w miejscu.Widziałam wczoraj ciekawe piwonie drzewiaste w wielopaku ...
w każdej doniczusi jeden pęd nie wiem czy miały po 10 cm wysokości , każdy z kwitnącym kwiatem .W różnych kolorach , wybrać -przebrać w cenie 50 zeta...
Moje jeszcze w ub.tygodniu wszystkie spały...

- aage

Właśnie w takich zestawieniach je widziałam, wtedy prezentują całą swoją klasę.
Będę podziwiać je u Ciebie
Będę podziwiać je u Ciebie