Wandziu,zapomniałam Ci napisać,że ja nie robię dołków w trawie ,ja robię rabaty wszystką glinę głęboko wywożę i wsypuję nową ziemię,ja nie chcę mieć samych róż,tylko one są skomponowane z innymi roślinami w zależności od wysokości róż,na rabacie mam takie możliwości,wszystko mogę dosadzić
Ewuniu,dziękuję za namiary .to jest to czego szukałam od dawna ,nie zamówiłam jeszcze bo on ma pokazane w różnych latach te dalie i wpisałam się do niego ,gdzie ma spis i skąd mogę zamówić ,nie popatrzyłam ,czy odpisał,ale na pewno później tam wejdę i zamówię choćby na pw są po prostu piękne i duże ,bo takich szukam,jeszcze raz dziękuję ,jak zamówię to Ci dam znać,kocham wszystkie babcine kwiaty i nie może nie być dalii,a w sklepie tak trudno kupić co bym chciała,pozdrawiam ,buziaczki dla Ciebie;:196
Małgosiu,miejsce mam ,tylko zastanawiam się jak potem z tym wszystkim wyrobię ,ale wbrew zdrowemu rozsądkowi sadzę dalej,bo się nie umiem powstrzymać ,a piwonii jeszcze dokupię w sierpniu,bo resztę odmian będzie później,jeżeli piwonie mają być wizytówką mojego ogrodu ,to niech ich będzie odmianowo dużo,pozdrawiam i całuski dla Ciebie
Aguś,piwonie od zawsze były w babcinych ogródkach,ponieważ mam wielki sentyment do wszystkich kwiatów z babcinego ogródka ,bo przypomina mi to moje cudowne dzieciństwo u moich dziadków,więc te piwonie będą zestawione z ostróżkami łubinem,floksami ,różami,liliami,i daliami ,po prostu będzie wszystko to co było u babci,pozdrawiam gorąco ,buziaczki