Jeśli będziesz chciała 'Pink Octopus' - daj znać
Moje kwiaty w przechowalni
- JacekP
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moje kwiaty w przechowalni
Halinko, z rozmów na Forum dowiedziałem się, że ślimaki w różnych ogrodach gustują w innych roślinach. Z dzwonków u nie jedzą tylko te drobnolistne - dzwonka drobnego i karpackiego. Ale w mojej miniszkółce zmłóciły też wychodzące pędy kropkowanego czy pokrzywolistnego. Po prostu trzeba być czujnym.
- hala67

- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Jacku to rzeczywiście masz problem z ślimakami. U mnie, na "patelni", nie mają zbyt dużych szans. One jednak potrzebują cienia i wilgoci. W zamian mam pod dostatkiem mrówek i mszyc. Wyrządziły mi już pewne szkody.
Dzwonek 'Pink Octopus'... ależ oczywiście
Przepraszam wszystkich odwiedzających za opóźnienia w odpowiedziach i odwiedzinach. W ostatnim czasie poświęciłam całą energię na wyjaśnienie kilku spraw rodzinnych. Ucierpiały na tym FO i działka. Mam nadzieję, że teraz nadrobię wszystkie zaległości.
... kilka moich lilii...

Dzwonek 'Pink Octopus'... ależ oczywiście
Przepraszam wszystkich odwiedzających za opóźnienia w odpowiedziach i odwiedzinach. W ostatnim czasie poświęciłam całą energię na wyjaśnienie kilku spraw rodzinnych. Ucierpiały na tym FO i działka. Mam nadzieję, że teraz nadrobię wszystkie zaległości.
... kilka moich lilii...

Pozdrawiam Hala
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Halinko, cieszę się, że już jesteś
Zdjęcia lilii piękne! Dobrze zrobione, bo nie w mocnym słońcu. Zresztą same lilie też wspaniałe!
Zdjęcia lilii piękne! Dobrze zrobione, bo nie w mocnym słońcu. Zresztą same lilie też wspaniałe!
- slila1

- Od: 18 maja 2009, o 19:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Cudne są Twoje lilie. Kilka z tych odmian też mam, ale tak pięknych zdjęć nie udało mi się zrobić.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Sama nie wiem co gorsze - mrówki z mszycą czy ślimaki
Mimo wszystko jesteś szczęściarą, że nie masz ślimaków. Żarłoczne ohydztwo
Lilie cudne! I prawie wszystkie w tym samym typie - z ciemnym środkiem. U mnie coś dziwnego się dzieje z liliami. Zaczynają się upodabniać do siebie.
Zdjęcia rewelacja! Gratuluję!
Mam nadzieję, że już wszystko wyprostowane i jest OK. Na koniec jeszcze przeprosiny. Wybacz - zapomniałam
Jutro 
Lilie cudne! I prawie wszystkie w tym samym typie - z ciemnym środkiem. U mnie coś dziwnego się dzieje z liliami. Zaczynają się upodabniać do siebie.
Zdjęcia rewelacja! Gratuluję!
Mam nadzieję, że już wszystko wyprostowane i jest OK. Na koniec jeszcze przeprosiny. Wybacz - zapomniałam
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Bajeczne portrety wspaniałych lilii.. aż nie można się napatrzeć na te fotki.... cudne Halinko
U nie też plagi wszelkiego robactwa.... nawet na trawniku mrowiska, nie mówiąc już o rabatach, a mszyc wszelkie odmiany
U nie też plagi wszelkiego robactwa.... nawet na trawniku mrowiska, nie mówiąc już o rabatach, a mszyc wszelkie odmiany
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Witaj Halinko.
Lilie przecudnej urody kwitną w Twoim ogrodzie,
no i ładne zdjęcia robisz.
Pozdrawiam serdecznie.
Lilie przecudnej urody kwitną w Twoim ogrodzie,
Pozdrawiam serdecznie.
- hala67

Witam miłych gości
Bardzo przepraszam za tak długie milczenie. Pewne sprawy przerosły mnie. Myślałam nawet o zawieszeniu wątku na jakiś czas. Niekiedy zaglądałam na FO, ale ciężko mi było zmobilizować się do wpisów.
Jacku dziękuję. Jest to bardzo miłe co piszesz. Robienie zdjęć kwiatów sprawia mi przyjemność. Nie wszystkie wychodzą jak należy, ale...
Lideczko dziękuję w imieniu lilii. Cebulki naszych kwiatów, o ile wiem, pochodzą z tego samego źródła. Nie masz racji twierdząc, że Twoje zdjęcia są w jakikolwiek sposób gorsze. Wręcz przeciwnie. Z największą przyjemnością oglądam Twoje fotki.
Izuniu jeszcze raz bardzo dziękuję za pamięć i sympatyczną rozmowę
Jeżeli chodzi o wybór między mrówkami, mszycami a ślimakami... no cóż, wolałabym nie wybierać wcale.
Nie znam rozwiązania problemu upodobniania się do siebie lilii. Jest to dla mnie nie wytłumaczalne.
Aguniu tyle pochwał... dziękuję Ci kochana
Współczuję "owadzich plag". U mnie do wyżej wymienionych "przyjemności" dołączyły jeszcze nornice i kret. Walczę z nimi jak lew, ale przegrywam jak mucha.
Basieńko przepraszam, na razie nie zbierałam nasionek dzwonków. One dość szybko przyrastają. Może uda się zrobić parę sadzonek dla Ciebie.
Tajeczko bardzo Ci dziękuję za pochwały
. Jesteś bardzo miła.
Ja Ciebie też pozdrawiam serdecznie.
... kilka moich liliowców...
NN
'Smuggler?s Gold"
'Katherine Woodbury'
?Barbara Mitchel?
"Holiday Delight'
'Super Purple'
'Moussaka'
'Sugar Paint'
'Lacy Doily'
'Ed Murray'
Bardzo przepraszam za tak długie milczenie. Pewne sprawy przerosły mnie. Myślałam nawet o zawieszeniu wątku na jakiś czas. Niekiedy zaglądałam na FO, ale ciężko mi było zmobilizować się do wpisów.
Jacku dziękuję. Jest to bardzo miłe co piszesz. Robienie zdjęć kwiatów sprawia mi przyjemność. Nie wszystkie wychodzą jak należy, ale...
Lideczko dziękuję w imieniu lilii. Cebulki naszych kwiatów, o ile wiem, pochodzą z tego samego źródła. Nie masz racji twierdząc, że Twoje zdjęcia są w jakikolwiek sposób gorsze. Wręcz przeciwnie. Z największą przyjemnością oglądam Twoje fotki.
Izuniu jeszcze raz bardzo dziękuję za pamięć i sympatyczną rozmowę
Nie znam rozwiązania problemu upodobniania się do siebie lilii. Jest to dla mnie nie wytłumaczalne.
Aguniu tyle pochwał... dziękuję Ci kochana
Basieńko przepraszam, na razie nie zbierałam nasionek dzwonków. One dość szybko przyrastają. Może uda się zrobić parę sadzonek dla Ciebie.
Tajeczko bardzo Ci dziękuję za pochwały
Ja Ciebie też pozdrawiam serdecznie.
... kilka moich liliowców...
NN
'Smuggler?s Gold"
'Katherine Woodbury'
?Barbara Mitchel?
"Holiday Delight'
'Super Purple'
'Moussaka'
'Sugar Paint'
'Lacy Doily'
'Ed Murray'Pozdrawiam Hala
- zwkwiat

- Od: 12 lut 2011, o 09:30
Halinko, piękne liliowce, a jakość zdjęć rewelacja.Czy w tle "Holiday Delight' kwitną ostróżki? (na biało), bo w pąkach to wiązówka?
Ładnie to wygląda.
Ładnie to wygląda.
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Halinko śliczne liliowce, a dwa ostatnie jeszcze śliczniejsze 
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Halinko,dałas po oczach po takiej przerwie.Miłe widoki na dobranoc.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko przepiękne i zdjęcia i liliowce, śliczne odmiany . Tak trudno oprzeć się tym kwiatom 
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
No i udało się - witaj Halinko
Zachęciła mnie do odwiedzin Twojego wątku tolmiea, ale po tym co zobaczyłam ... zostaję
Lilie - moje niespełnione marzenie (blok, niestety), więc będę je podglądać u Ciebie, są przepiękne, i to w takiej ilości i tylku kolorach

Zachęciła mnie do odwiedzin Twojego wątku tolmiea, ale po tym co zobaczyłam ... zostaję
Lilie - moje niespełnione marzenie (blok, niestety), więc będę je podglądać u Ciebie, są przepiękne, i to w takiej ilości i tylku kolorach
Pozdrawiam i zapraszam
- hala67

Witam miłych gości
Zosieńko dziękuję za pochwały. W tle liliowca 'Holiday Delight' faktycznie rośnie ostróżka. Natomiast te kuleczki z przodu należą do tawliny jarzębolistnej 'Sem'. Zestawienie tych roślin na zdjęciu wygląda fajnie, ale w rzeczywistości jedna drugiej przeszkadza. Po przekwitnięciu rozsadzę je.
Marysiu Tobie również dziękuję za pochwały. Liliowce w tej chwili mają swoje pięć minut. Szkoda, że ich kwiaty wytrzymują tylko jeden dzień.
Małgosiu to miłe co piszesz. Mam nadzieję, że moje fotki przyczyniły się do Twojego dobrego snu.
Aguniu pochwały od tak znakomitego fotografa ja Ty są dla mnie wielkim wyróżnieniem. Dziękuję
Oj, trudno oprzeć się kwiatom liliowców. U mnie sporo w tym roku nie zakwitnie. Mam nadzieję, że następny sezon będzie bogatszy w ich kwitnienia.
Ewuniu jesteś u mnie po raz pierwszy, dlatego witam Cię szczególnie serdecznie. Lilie to moje ulubione kwiaty. Niestety tej zimy straciłam kilka odmian. Właściwie nie znam przyczyny.
Zachęcam do kolejnych odwiedzin.
... jeszcze kilka moich liliowców...
'Blackberry Candy'
'Crimson Pirate'
NN
NN
'Duble Firecracker'
'Custard Candy'
'Border Music'
'Lavender Deal'
Zosieńko dziękuję za pochwały. W tle liliowca 'Holiday Delight' faktycznie rośnie ostróżka. Natomiast te kuleczki z przodu należą do tawliny jarzębolistnej 'Sem'. Zestawienie tych roślin na zdjęciu wygląda fajnie, ale w rzeczywistości jedna drugiej przeszkadza. Po przekwitnięciu rozsadzę je.
Marysiu Tobie również dziękuję za pochwały. Liliowce w tej chwili mają swoje pięć minut. Szkoda, że ich kwiaty wytrzymują tylko jeden dzień.
Małgosiu to miłe co piszesz. Mam nadzieję, że moje fotki przyczyniły się do Twojego dobrego snu.
Aguniu pochwały od tak znakomitego fotografa ja Ty są dla mnie wielkim wyróżnieniem. Dziękuję
Oj, trudno oprzeć się kwiatom liliowców. U mnie sporo w tym roku nie zakwitnie. Mam nadzieję, że następny sezon będzie bogatszy w ich kwitnienia.
Ewuniu jesteś u mnie po raz pierwszy, dlatego witam Cię szczególnie serdecznie. Lilie to moje ulubione kwiaty. Niestety tej zimy straciłam kilka odmian. Właściwie nie znam przyczyny.
Zachęcam do kolejnych odwiedzin.
... jeszcze kilka moich liliowców...
'Blackberry Candy'
'Crimson Pirate'
NN
NN
'Duble Firecracker'
'Custard Candy'
'Border Music'
'Lavender Deal'Pozdrawiam Hala
- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
I jeszcze coś - zakochałam się w Twojej cudnej żurawce bordowej (jak się ma?)
... i wróciłam z nią pod pachą do domu
A kolejna porcja liliowców - po prostu przepyszna
... i wróciłam z nią pod pachą do domu
A kolejna porcja liliowców - po prostu przepyszna
Pozdrawiam i zapraszam