Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Athshe- ogród Agnieszki w kujawsko-pomorskim

Post »

Cześć! :wit
Bardzo ładne tulipany z Biedronki. ;:108
Skalnica jest piękna. Sam ją posiadam i nie narzekam, bo nie ma z nią kłopotów. Twoja jest troszkę inna kolorystycznie, ale ładna jak i reszta ;:224
Tak prześledziłem ostatnie zdjęcia. Ładnie zgrały historyjkę, aż się uśmiałem. ;:306
Pozdrawiam, Robert.
athshe
500p
500p
Od: 12 cze 2009, o 09:10

Post »

Jaki ja mam talent do kasowania swoich postów... znowu....

Edi, Małgosiu, Aniu - cieszę się, że historyjka się wam podobała. Leon jest uroczy w tych momentach, gdy akurat nie wyje, nie wymusza i nie krzyczy :twisted: ;)

Ewelino - trawę póki co odwracam tak jak ty i czekam, cóż mi z tego powstanie... Cieszę się, że podobają ci się doniczki. Mi też. Z dnia na dzień bardziej. Wczoraj wystawiłam jeszcze małe dekoracje wielkanocne. A dziś kupiłam skrzynki na okno kuchenne i bratki na cmentarz. A że na cmentarz pojadę dopiero w środę, to póki co bratki w skrzynce :)
Moja skalnica ma dopiero rok, a już wydaje mi się całkiem spora. Jetem ciekawa, ile będzie mogła rosnąc, zanim będę musiała ją odmładzac. W sumie to się tego nie boję, bo już wiem, że jesienią będę coś zmieniac w kamieniach. Usunę niezapominajki i żółte niewiadomoco bo są za wysokie i mi tu nie pasują jakoś - kryją np floksy.

Robert - cieszę się, że i tobie historyjka przypadła do gustu. Tulipany ładne, ale jak to biedronka co i rusz pojawia się jakaś niezgodnośc. Ale nic to - w moim początkującym ogrodzie jest miejsce dla każdego.

A teraz SUPER dzień dzisiejszy. Wróciłam z pracy późno dośc, bo o 16.30 i to z wizją sporej ilości papierkowej roboty. Wjechałam do wsi, a tu 300m od domu ogromna ładowarka - po prostu spełnienie marzeń wszystkich małych chłopców.
Obrazek
A ja widząc, że ta ładowarka pracuje szybko się zatrzymałam i wrzuciłam kamień do bagażnika obiecując sobie, ze ja tam jeszcze dziś wrócę.
Zjedliśmy obiad, ubrałam dzieci, wystawiłam za drzwi i stwierdziłam, że.... nie chce mi się, po szaro, buro, padac będzie. Przyleciały dzieci, że u babci koparka i czy oni mogą iśc. No to musiałam iśc z nimi, bo myślałam, że ona tam pracuje i dzieci pilnowac trzeba. Tymczasem pan koparkowy zaparkował u dziadków, żeby maszyny w polu nie zostawiac :):) Stąd powyższe zdjęcie. A że już na dworze byliśmy, to ruszyliśmy sprawdzic, co też ta koparka odkryła. Po dotarciu do celu szybki telefon - kochanie bierz rękawice, szpadel i podjeżdżaj brudniejszym samochodem. Efekt jest taki:
Obrazek

Myślę, że widac, które kamienie są nowe :)

I do tego powykopywałam z ziemi wiele innych, których nie dalismy rady podnieśc, albo które zaszkodziłyby autu i plan jest taki, że dziadek jutro poprosi panów, by te przygotowane kamienie nam przywieźli - ma zadzwonic po swojego dorywczego pomagacza ogrodniczego, żeby ten dopilnował sprawy i pomógł ładowac, a na kamienie liczę ja :)

Popołudnie zaliczam do owocnych :)
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Nie działa mi c z kreseczką - przepraszam, jeśli razi kogoś ta literówka.
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

No proszę. Kamyki są duże i ekstra.
Dzień chyba minął wyśmienicie.
Miłego wieczoru. :wit
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Takie tam malutkie kamulce :D
Ucałuj dzieciaki ;:196 bez nich byłoby po prostu pusto i nudno. Masz już całkiem dorosłe towarzystwo. Znaczy podchowane :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

:wit woow no jestem pod wrażeniem jakiego odpowiedzialnego masz pomocnika. Nie da krzywdy zrobić kwiatkom mamci :) No prawdziwy z niego kierownik :D Cudowna fotorelacja.
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Kamienie pierwsza klasa ;:333 Mój mały też pewnie skorzystałby z okazji i posiedział w łyżce koparki :D
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Kamienie wpasowały się idealnie, jak to czasem nie wiele do szczęścia ogrodnikowi trzeba ;:306
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Aga cześć :wit
Dzieciaczki miały frajdę a Ty tyle ogrodowych skarbów znalazłaś.
Jednym słowem udane popołudnie ;:215
Ja też jak tylko zobaczę kamień na poboczu od razu jest mój, kamienie to cenny materiał w ogrodzie ;:108
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
athshe
500p
500p

Post »

KOchani, dziękuję za tyle miłych wpisów. Aż mi głupio, że wciągnęły mnie świąteczne porządki... Wczoraj okna - wieczorem padłam, ale pierwszy raz udało mi się umyc okna w całym domu na raz :) 16 skrzydeł :) W sumie zostały jeszcze okna w piwnicy. Tak mi dobrze szło, że pewnie dziś to skończę.

I w planie dzisiaj ostatnie zakupy. W moim domu prezentami wielkanocnymi zawsze były słodycze - zaopatrzyłam się w zapas kinderjajek, a tymczasem dzieci czekają na prezenty - młody się wygadał, że jak już będzie ta WIELKA noc, to będą prezenty. I co ja mam zrobic?? Trzeba kupic jakąś koparkę i coś dla księżniczki...

Aniu, Ago, Edi, Madziu, Paula, Robert - dziękuję wam za odwiedziny i za miłe słowa. Postaram się pozaglądac w wasze wątki, ale nie wiem, ile mi młodzież pozwoli - mam czas tylko w czasie inhalacji Leona...
Tak chwalicie te kamyki, że kusi mnie, by tam jeszcze raz podjechac i poszukac, choc już we wtorek było tak równo i posprzątane, że pewnie nie ma co jechac. Zniechęca mnie też to, że to kamienie ze starego muru - po umyciu okazało się, że większośc pokryta jest betonem lub rdzą - czeka mnie długie czyszczenie. A rdzy to chyba nie da się usunąc...
Agnieszka - istota w ogrodzie ekstremalnie początkująca http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=73469" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Zrozumiałe. Dużo pracy każdego czeka przed świętami. Wypieki, sprzątanie, aż człowiek już nie ma sił. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
athshe
500p
500p

Post »

Musiałam włączyc komputer, żeby się wam pochwalic :) Ostatnio przywiozłam kamieni, dziś, z tego samego miejsca:
Obrazek

Uhahana jestem :):) Już widzę jak pięknie będą w nich rosły surfinie, albo np bakopa z czymś sterczącym :) Ale w tym największym na pewno surfinie. Może je czymś poprzeplatam, ale raczej skupię się na 2-3 sadzonkach białej surfinii - w ubiegłym roku byłam z nich tak zadowolona, że w tym roku muszę to powtórzyc :):)

Ale mąż mnie udusi, jak wróci do domu - jak on nie lubi, gdy ściągam takie rzeczy...

W największym są pozostałości mrowiska z takimi maleńkimi mrówkami. Potraktowałam je wodą z węża, wymywając pień dośc dokładnie. Czy coś jeszcze powinnam z tym zrobic?
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Fajne kanki. Widziałem u ciotki mojej, jak ma jeden taki pień, w którym ma zasadzone bratki. Niestety z roku na rok jest coraz większa dziura, gdyż jest to próchno. Posiadasz bardzo ciekawy pomysł na nie. Z pewnością będzie wszystko pięknie wyglądało zasadzone w nich. ;:oj ;:138
Pozdrawiam, Robert.
athshe
500p
500p

Post »

Robert - też się obawiam, że z roku na rok będą mniej piękne, ale spodziewam się, że jednak kilka lat mi posłużą :) A potem urządzimy wielkie ognisko :)

Piekę właśnie ciasta świąteczne, składników zabrakło, młoda rowerem śmignęła do sklepu, a ja mam chwilkę na forum. Idę w pierwszej kolejności tam, gdzie nie dotarłam rano. Dziś jeszcze planuję wypucowac łazienki i wstawic tam jakieś dekoracje. Niestety znowu nie wypiorę firanek, więc okna świecą pustkami - firanki wiesza Darek, a juz wiem, że dziś też wróci z pracy bardzo późno :(

Jeszcze to wam wkleję, bo już mam linka - wrzucałam w tulipanach, a ładne:
Obrazek
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Z okazji Wielkiejnocy życzę Ci: Wszystkiego dobrego, zmartwychwstania Pańskiego, smacznego jajka, mokrego poniedziałku, dobrego psikusa i Baranka symbolu Jezusa!!!
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zaznaczam. Będę obserwować i bardzo kibicować. Życzę Ci powodzenia w tworzeniu ogrodu.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”