Bardzo podoba mi się twój wilczomlecz trójżebrowy (mam nadzieję, że dobrze oceniłem) stojący przy komputerze. Jestem ciekawy ile już rosnie
Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)
Wilczomlecz rośnie około 8 - 10 lat, nie pamiętam dokładnie jak długo go mam, ale był malutką 10 cm roślinką jak go dostałam. Byłby wyższy, ale zaliczył kiedyś upadek i musiałam go podciąć.
Co do pytania Basi to nie wiem jaki to dokładnie kaktus na przedostatnim zdjęciu, ale wiem, że niedługo znów będzie kwitł
Co do pytania Basi to nie wiem jaki to dokładnie kaktus na przedostatnim zdjęciu, ale wiem, że niedługo znów będzie kwitł
Podlewam kiedy widze, że jest już naprawde potrzeba. Te w mniejszych doniczkach częsciej, w dużych rzadko, to zależy też od pogody, jeśli mocno świeci słońce to częściej. Nawóz dostają tylko w lato. Nigdy nie musiałam czekać długo na kwiatki, średniej wielkości kaktusy przeważnie kwitną już po roku, małe po dówch, trzech latach. Ten z ostatniego zdjęcia zakwitł miesiąc po zakupie 
A to mojej babuni kaktusik wybija następne kwiaty, na drugiej fotce te same kaktusiki rosnące w ziemi na podwórku koło jabłonki jeden z nich w zwykłej ziemi ogrodowej i kwitnie.

A ten to przywieziony od babuni - oderwany od tych kwitnących i proszę cztery dni u mnie w domu i zakwitł.(dobrze babunia je przezimowała)

A ten to przywieziony od babuni - oderwany od tych kwitnących i proszę cztery dni u mnie w domu i zakwitł.(dobrze babunia je przezimowała)