Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodzinka pod dębem Czesławem cz.11

Post »

Trawy świetnie wyglądają :D Zaczynam kombinować, jak powiększyć rabatę trawiastą, ale mam całą zimę na zastanowienie się.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wandziu ta laterenka świetna. I widzę, że też masz cynie. Moje jakoś tak stoją.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Witaj Wandziu, wpadam, żeby sprawdzić, czy już wróciłaś? Ale nie ma Cię, odpoczywasz... Przyjemnego urlopu życzę i pozdrawiam z mniej zachmurzonej, ale dość chłodnej i wietrznej Żabiej.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jeżówki w realu muszą robić wrażenie, bo mój mąż, który ogrodem się nie zajmuje, jak obok nich przechodzi, to mówi, że ładne są, czyli... ;:306
Widoki kojące! Z wikliną i garnkami to mój klimat. Zresztą wiesz...
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Marnotrawna powracam do Twojego zaczarowanego ogrodu, żeby dalej czerpać inspiracje.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja swojego ogika też wywaliłam. Ale tych mniejszych roślin żal mi wyrzucać. Może kiedyś będę do tego zdolna.
Czytałam, ze byłas w Skierniewicach. Bardzo żałuję, że mnie nie było
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35

Post »

Wandziu..czytam że z hostami już ci pomalutku przechodzi , podobnie jak mnie ale tylko z zielonymi. ;:224 . Ja zawsze wszystko bardziej pstre... :;230 , tak aby było widać z daleka. ;:306 . U ciebie wciąż fajne widoki i kolorków także nie brakuje. Przyjemnego urlopu. ;:168
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Małgocha, ta hortensja miś polarny to bardzo modna się zrobiła na FO. Widzę ją w wielu wątkach i niektórzy są nią zachwyceni. Kupiłaś u Szmita?
agatka123, latarenka z Ikei, bardzo prosta, ale ja lubię takie :D
Mufeczko, bardzo mi miło, że mnei odwiedziłaś. Wiesz, ja mam na hosty sposób. Obsypuję je wokół szyszkami i dzięki temu ślimory mają trudną drogę do przebycia i pewnie rezygnują, bo hosty są nietknięte. Spróbuj tak zrobić, a efekt będzie murowany,
Dwostr, bardzo cenna rada odnośnie jeżówek, Danusiu, jeśli tylko będę miała zrobić z czego sadzonki jeżówek, to na pewno wiosną to uczynię. Na razie to w ogóle nie ma co dzielić, niestety. Z przyjemnością odnotowuję, że powróciłaś na łono FO i bardzo mi przyjemnie, że zechciałaś mnie od razu odwiedzić.
ewamaj, tak, Ewuniu, ja też stale powiększam zbiory trawiaste i ciagle jednak mam za mało, choć teraz to już wybieram mniejsze trawki :wink:
Steasi, no tak, posiałam cynie, ale jakoś mnie nie zachwycają i nie będę już więcej siać. Mam u siebie za mało słońca.
Bogulenko, siedzę jeszcze w tych górach, ale już mi się strasznie chce wracać do ogródka, bo sadzenie czeka...
takasobie, no wyobraź sobie, że mój M też pozytywnie nastawiony do jeżówek i kibicuje mi w ich zakupach. Tylko że one tak naprawdę to ladnie wyglądają w kupie, a po jednej to - tak sobie :wink:
Sosenki4, a więc witaj znowu, marnotrawna! Serdecznie zapraszam :D
Margo, ja też żałuję, że ciebie nie było w Skierniewicach, bo czułam się jakaś samotna.
Zeniu, te zielone hosty są po prostu nieciekawe. Ja nie mam miejsca na nieciekawe rosliny.

Mój senno-jesienny ogród. Kilka zapasowych fotek sprzed mojego wyjazdu. Teraz już pewnie wszędzie leżą dębowe liście. Nie wiem, co zastanę po powrocie.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Wandziu cudne fotki sprzed wyjazdu, chociaż to nie tak dawno było, a róże cudnie Ci kwitły.
Ostatnio pomarańczowo- żółte róże mi się bardzo podobają.
Nie martw się o ogród, gdyż prawie co dziennie pada, myślę, że u Ciebie także, więc roślinki są podlewane.
Powiem Ci Kochana, że wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
Gdy wiosną byłam miesiąc nad morzem, to o niczym innym nie myślałam, tylko o swoim ogrodzie. ;:306
Miłego wypoczynku i szczęśliwego powrotu Ci życzę. ;:196
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Ależ Wandziu jaki on senny! Toż to piękny ,pełen życia i barw, nawet nie jesienny ogród! ;:138
A różyczka jaka urocza! Jak się nazywa? Wandziu,jeśli teraz nie masz sadzonek u jeżówek ,to wiosną, skoro tylko wypuszczą (a na pewno będą jakieś młode roślinki u podstawy rośliny matecznej) rozsadź je -będą bardziej okazałe rośliny.Jutro cyknę fotkę dla porównania jak wygląda roślina z młodej sadzonki a jak stara, zeszłoroczna.
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Wandziu, ślepawa jestem. Czy za tym koszem z kwiatami, to kawałek skalniaczka widać? A na nim hosty i roślina z dużymi liśćmi? Pięknie to wygląda. Jakoś tak jest, że u Ciebie wszystko się super komponuje. Muszę koniecznie wybrać się do Twojego CentruM. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

WANDZIU....nie zamartwiaj się, liście jeszcze nie spadają, pojedyncze......ogród na pewno zastaniesz w dobrej formie, będzie jeszcze w nim kolorowo i zielono.......
....jeżówki Twoje urocze.....mam z własnego siewu i za Twoją radą wsadzę w jednym punkcie kilka sadzonek.....wiosną pokażę....

;:138
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Wandziu zdjęcia zapasowe piękne, Twój ogród to takie tajemnicze miejsce... Ja też na urlopie myślałam o ogrodzie. Ja bardzo nie lubię wyjeżdżać z domu, a niestety często wyjeżdżam, bo mój M ma fazę na podróżowanie. Chciałabym wyjeżdżać na te 2-tygodniowe wyjazdy zimą, wtedy kiedy brakuje nam słońca i ciepełka. A takie wyjeżdżanie w sezonie letnim z Polski, kiedy jest u nas tak pięknie, coraz bardziej mnie irytuje. Teraz np. wyjechałam latem, a wróciłam jesienią... :roll: Póki co ze względu na dzieciaczki musimy dostosować się do przerw szkolnych.
Życzę Ci Wandziu dalszej miłej części urlopowania, ale wracaj już do nas...
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

No u mnie cynie właśnie też-szału nie ma. I chyba również daruje sobie sianie na następny rok. Raczej melampodium, szałwie o!
Cudownie wymyśliłaś sobie tą małą hostę w ten wiklinowy kosz. I ta trawka z boku, no super naprawdę ;:215
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Masz rację z tymi jeżówkami, może dlatego na razie tak się nimi nie zachwycam, że posadziłam ich za mało i za rzadko... :(
Zresztą to naprawdę fenomen, jak w różnych ogrodach inaczej rosną te same kwiaty...u mnie cynie szaleją, są wręcz sporymi krzakami i - oprócz róż - stanowią teraz główną kwitnącą ozdobę ogrodu; może faktycznie one potrzebują słońca, którego mają tu sporo.
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”