Posadziłam swoje poziomki we wrześniu i od razu zauważyłam tunele. Wsadziłam między krzaczkami czosnek. Nornic w tym miejscu nie ma , a czosnek do ogóreczków jak znalazł.Ruda2011 pisze:No tak, z nornicami ciężka sprawa![]()
Poziomki - uprawa cz. 2
Re: Poziomki - uprawa cz. 2
-
ania912
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 5 sie 2013, o 07:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ruda2011 - od razu w garnku
te doniczki zawiesiłam w ogrodzie. wyglądają naprawdę fajnie 
regulamin
- Ruda2011
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 mar 2011, o 10:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj, ania912 wybacz
"sie przeczytało" tylko "kamionki" i wyobraziłam sobie takie kamionkowe garnki na zioła, wiesz, takie z otworami po bokach z tymi zwisającymi poziomeczkami i odjechałam w marzenia
-- poniedziałek, 5 sie 2013, 20:20 --

"sie przeczytało" tylko "kamionki" i wyobraziłam sobie takie kamionkowe garnki na zioła, wiesz, takie z otworami po bokach z tymi zwisającymi poziomeczkami i odjechałam w marzenia
-- poniedziałek, 5 sie 2013, 20:20 --
I tak sobie dumam, że w przyszłym roku tak porobię z kilkoma krzaczkamiania912 pisze: te doniczki zawiesiłam w ogrodzie. wyglądają naprawdę fajnie
- Ruda2011

Aniu za nic nie mogę zrozumieć - co tez oznacza Twój podpis
. "regulamin" ......
A z poziomkami Magda2013 ma absolutna rację - jest ich coraz więcej, coraz większe i coraz słodsze
A z poziomkami Magda2013 ma absolutna rację - jest ich coraz więcej, coraz większe i coraz słodsze
- Ruda2011

Dziś wyściółkowałam swoje świeżutką trawą ponieważ poprzednia zamieniła się w ziemię i poziomaski niektóre leżały już na glebie. No i jeszcze coś zauważyłam - krzaczki drugoroczne, te od Romixa mają rozłogi. Jest ich niewiele, bez porównania mniej, niż u leśnych ale mają. Przestaję wierzyć w poziomkę bezrozłogową
Nie martwię się nimi specjalnie ale powiedzcie - kiedy mam je odciąć i posadzić jako niezależne roślinki ?
-
ania912
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 5 sie 2013, o 07:51
Usunięto mi link'aRuda2011 pisze:Aniu za nic nie mogę zrozumieć - co tez oznacza Twój podpis. "regulamin" ......
Ja na swojej działce zebrałam już ok. połowę poziomek
regulamin
-
monberka
- 500p

- Od: 2 kwie 2013, o 08:40
Witam,
czy poziomki się jakoś zabezpiecza na zimę? Sadzone były w tym roku, wysiane również w tym roku:)
czy poziomki się jakoś zabezpiecza na zimę? Sadzone były w tym roku, wysiane również w tym roku:)
MONIA
Zapraszam:)
- Ruda2011

Łoooo, dobre pytanie
Dołączam.
Miałam zamiar zostawić je na pastwę losu ale .....
Dołączam.
Miałam zamiar zostawić je na pastwę losu ale .....
Moje siane 1 czerwca a wysadzone we wrześniu ubiegłego roku i pozostawione same sobie przetrwały zimę idealnie. Podobno muszą być wysadzone najpóźniej we wrześniu, żeby zrążyły przed zimą się ukrzenić . 
- Ruda2011

Lubię takie odpowiedzi 
-
monberka
- 500p

Dzięki za odpowiedź
czyli zostawiam je w spokoju, a w przyszłym roku znowu wysiewam następne 
MONIA
- Ruda2011

Moniu staniesz się poziomkową potentatką
A ja daruję sobie w przyszłym roku sianie. Poczekam na najlepszy zbiór ( podobno w II roku owocują najlepiej ) i wtedy zdecyduję. W roku bieżącym najlepszą moją decyzją jest pomysł ściółkowania trawą moich poziomek. Trawka trzyma wilgoć, owoce są czyste a wbrew przestrogom nie ima się ich żadne choróbsko
A ja daruję sobie w przyszłym roku sianie. Poczekam na najlepszy zbiór ( podobno w II roku owocują najlepiej ) i wtedy zdecyduję. W roku bieżącym najlepszą moją decyzją jest pomysł ściółkowania trawą moich poziomek. Trawka trzyma wilgoć, owoce są czyste a wbrew przestrogom nie ima się ich żadne choróbsko
-
monberka
- 500p

Mariolu, w tym roku siałam je pierwszy raz w życiu i tak mi się spodobało...tzn. mojej córeczce, że chcę jeszcze dosiać więcej. Mała zajada się poziomeczki a dla mnie to wieeeelka przyjemność 
MONIA