Piękna jest !!!! Pachnie ? No zazdraszczam normalnie
AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6
- AgaNet
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: AgaNet - mój kawałek Szkocji, cz.6
- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Pachnie przyjemnie, choć nie silnie
Kupiłam wypasione cebule na forum. Wielkie i zdrowe, więc dziwne by było, by nie zakwitły.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Ja mam taka ogromna Ismene od 3 lat i jeszcze mi nie kwitla
Gdyby nie to, ze liscie ma bardzo atrakcyjne i pieknie to w donicy wyglada, to juz na Kompost by poszla
Moje Lidlowskie tegoroczne jeszcze nie kwitly i nie wiem co jest. Ale jedna biala to bedzie jakas okrywowa, bo ma malutkie listki.
Moje Lidlowskie tegoroczne jeszcze nie kwitly i nie wiem co jest. Ale jedna biala to bedzie jakas okrywowa, bo ma malutkie listki.
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jestem pod dużym wrażeniem zmian. Naprawde wygląda to dużo lepiej niż przedtem. Zrobiłąs bardzo elegancki ogródek.
Czy ten wykafelkowany kawałek tarasu Ci nie wystarczy?
Nie wiem, czy bym się zdecydowała na taki kawał trawnika
Czy ten wykafelkowany kawałek tarasu Ci nie wystarczy?
Nie wiem, czy bym się zdecydowała na taki kawał trawnika
- robaczek_Poznan

- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Agnieszko,
Zmiany w ogródku zdecydowanie na korzyść - miejsce z ławeczką pod różana pergolą zapowiada się wspaniale! Już teraz ma wiele uroku, a jak Lekkefund ją zarośnie z clemkami to będzie bajka. Chyba bym zrezygnowała z dosadzania kolejneo powojnika..Lykke jest bardzo duży i jeden clemek mu wystarczy do towarzystwa zanim pochłonie cała pergolę ;-))
Lawenda przy ścianie domu będzie super rosła, nagrzane kamienie to jej żywioł
Pozdrawiam serdecznie
Zmiany w ogródku zdecydowanie na korzyść - miejsce z ławeczką pod różana pergolą zapowiada się wspaniale! Już teraz ma wiele uroku, a jak Lekkefund ją zarośnie z clemkami to będzie bajka. Chyba bym zrezygnowała z dosadzania kolejneo powojnika..Lykke jest bardzo duży i jeden clemek mu wystarczy do towarzystwa zanim pochłonie cała pergolę ;-))
Lawenda przy ścianie domu będzie super rosła, nagrzane kamienie to jej żywioł
Pozdrawiam serdecznie
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
Agatko, dokonałaś wspaniałych zmian w ogrodzie
. Kącik z ławeczką wygląda bardzo romantycznie
Całość świetnie się prezentuje. Brawo 
Wspaniałe kwitnienie czosnkowe, wszystkie kwitnące kwiatki bardzo ładnie się prezetują,
ale czosnek najbardziej mi się podoba.
Powodzenia
Pozdrawiam Stefanek
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
Mój W http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 29&t=64568" onclick="window.open(this.href);return false;
- megi1402

- Od: 1 lis 2010, o 00:28
Lilia zapowiada się bardzo obiecująco, czekam z tobą na kwiaty.
Czosnki mam takie same, w tym roku miały mniejsze kwiatostany niż w zeszłym, a twoje? Dokarmiasz je jakoś?
Czosnki mam takie same, w tym roku miały mniejsze kwiatostany niż w zeszłym, a twoje? Dokarmiasz je jakoś?
- nemezja

- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
Agatko i dalej czosnki Ci zdobią ogród:)? Musza Cię lubić
. Śliczne róże.
- AgaNet

Sweety - Aniu, no cóż - już jej nie powącham
nie zakwitła u mnie ani razu. Moze za zimno w szkocji ???
Jule - ja też od chyba 3 lat miała w donicy ta ismene. I nic. A że kompostownika nie mam to wywaliłam do kosza.
Z dwóch tegorocznych rózanych zakupów w lidu została mi tylko biała. Tez będzie z niej jakaś okrywówka chyba . A ta różowa po jakimś tygodniu czy dwóch padła...
Margo2 - dzięki Gosiu
Ciesze się ze ci sie podoba 
Te kafelki ciężko nazywac tarasem - ot takie przejscie wokół domu. Nic się tam nie mieści... dlatego wykombinowałam z tym miejscem pod stolik. Na razie zostaje tam trawa, moze uda mi się po urlopie kupic stolik. Zobaczymy. Będzie wtedy stał na trawie. A czy w koncu powastanie tam taras???? Czas pokaże
Robaczek - dziękuje Kasiu
Dobrze ze napisałas o swoich spostrzeżeniach co do klemka. Bo myslałam zeby koniecznie jakiegoś dokupić z drugiej strony... ale teraz to faktycznie odpuszcze. ZObacze jak róża podrośnie, ale chyba tam nie będzie potrzeby niczego dokładać
Dzięki
Takie świeże spojrzenie zawsze się przydaje 
Aancyk - dziękuję
Mam nadzieję ze w przyszłym sezonie nie zmienię koncepcji
i dalej bedzie mi się podobało
Stefanek - czosnki mają w sobie dużo uroku to fakt
Też je bardzo lubię 
Megi - Gosiu, a wiesz że miałam te same odczucia co do czosnków jak ty ? Mam je trzeci sezon, i na początku jak się zaczeły otwierac to pomyslałam że jakoś tak zmalały te czosnki... moze się wyrodziły ? Potem jak w pełni rozkwitły to jakos tak nadrobiły, ale moze faktycznie potrzebują jakiegoś extra nawozu ? Niczym specjalnym ich nie karmiłam, rozsypałam kurzaka wiosną i tyle.
Nemezjo - dzis czosnki juz powoli przekwitają
Róze w większości ciągle jeszcze w pączkach 
Jule - ja też od chyba 3 lat miała w donicy ta ismene. I nic. A że kompostownika nie mam to wywaliłam do kosza.
Z dwóch tegorocznych rózanych zakupów w lidu została mi tylko biała. Tez będzie z niej jakaś okrywówka chyba . A ta różowa po jakimś tygodniu czy dwóch padła...
Margo2 - dzięki Gosiu
Te kafelki ciężko nazywac tarasem - ot takie przejscie wokół domu. Nic się tam nie mieści... dlatego wykombinowałam z tym miejscem pod stolik. Na razie zostaje tam trawa, moze uda mi się po urlopie kupic stolik. Zobaczymy. Będzie wtedy stał na trawie. A czy w koncu powastanie tam taras???? Czas pokaże
Robaczek - dziękuje Kasiu
Aancyk - dziękuję
Stefanek - czosnki mają w sobie dużo uroku to fakt
Megi - Gosiu, a wiesz że miałam te same odczucia co do czosnków jak ty ? Mam je trzeci sezon, i na początku jak się zaczeły otwierac to pomyslałam że jakoś tak zmalały te czosnki... moze się wyrodziły ? Potem jak w pełni rozkwitły to jakos tak nadrobiły, ale moze faktycznie potrzebują jakiegoś extra nawozu ? Niczym specjalnym ich nie karmiłam, rozsypałam kurzaka wiosną i tyle.
Nemezjo - dzis czosnki juz powoli przekwitają
- AgaNet

Kilka fotek:
klonik

mała hosta i stokrotki

Wiecie co, wracając do domu niepotrzebnie dzis zajechałam do ogrodniczego.... brakującej mojej róży dalej nie ma. Ale za to ile innych pięknych róż było !!!!!!! Boshhhhhhhh.... łaziłam i oglądałam i oglądałam.... zakochałam się w zapachu i wyglądzie ' Comte de chambord'
i teraz zerkam na mój ogród i się zastanawiam czy mam gdzies jeszcze troche miejsca zeby ją posadzić
Co możecie powiedziec o tej róży ? Polecacie ????
Wpadła mi w oko jeszcze jedna biała o pięknych pachnących kwiatach, jakas floribudna, nazwa mi wyleciala z głowy i też kombinuję....
No i jeszcze były cudne, przecudnej urody fuksje !!!!! Spodobała mi się: cape fuchsia 'funfare coral'
tu fotka z netu, bo foto z komórki kiepskie:
http://www.growsonyou.com/shop/product/36946
Wyszłam z cięzkim sercem, nic nie kupując, ale teraz siedzę i sie biję z myślami
Echhh... cięzkie te ogrodnicze wybory
klonik
mała hosta i stokrotki
Wiecie co, wracając do domu niepotrzebnie dzis zajechałam do ogrodniczego.... brakującej mojej róży dalej nie ma. Ale za to ile innych pięknych róż było !!!!!!! Boshhhhhhhh.... łaziłam i oglądałam i oglądałam.... zakochałam się w zapachu i wyglądzie ' Comte de chambord'
Co możecie powiedziec o tej róży ? Polecacie ????
Wpadła mi w oko jeszcze jedna biała o pięknych pachnących kwiatach, jakas floribudna, nazwa mi wyleciala z głowy i też kombinuję....
No i jeszcze były cudne, przecudnej urody fuksje !!!!! Spodobała mi się: cape fuchsia 'funfare coral'
tu fotka z netu, bo foto z komórki kiepskie:
http://www.growsonyou.com/shop/product/36946
Wyszłam z cięzkim sercem, nic nie kupując, ale teraz siedzę i sie biję z myślami
Echhh... cięzkie te ogrodnicze wybory
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Agatko takie odwiedziny sklepów ogrodniczych są nie bardzo wskazane gdy ogródki już pełne
ja unikam....ale tak trudno przejść obok.....
Klonik cudnej urody.... marzy mi się taka czerwonolistna pięknotka.... tylko... no właśnie.... miejsce
Klonik cudnej urody.... marzy mi się taka czerwonolistna pięknotka.... tylko... no właśnie.... miejsce
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ogrodnicze wybory towarzyszą Nam zawsze...właścicielą niewielkich ogorodów. Klonik cudowny 
- AgaNet

Wiem Aga... unikać najlepiej, ale... Przejśc obok bardzo ciężkoAGNESS pisze:Agatko takie odwiedziny sklepów ogrodniczych są nie bardzo wskazane gdy ogródki już pełne![]()
ja unikam....ale tak trudno przejść obok.....
tylko ten większy 'tamukeyama' posadziłam w gruncie
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Agatko polecam Comte de Chambord
Mam ją u siebie,zdowa,powtarza kilkakrotnie,kwiaty duże i nie zwieszają główek