Promyczkowy przed ogródek
- promyk
- 200p 
- Od: 18 kwie 2011, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Promyczkowy przed ogródek
witaj Aniu dzięki śliczne za komplementy, te różyczki to Berebulg Castle, mam je od zeszłego roku i jak na razie to spisują się świetnie, kwitną cały sezon, mam nadzieję że i tego roczna zima będzie dla nich łaskawa.....

Staraj się dojrzeć promyk światła tam, gdzie inni widzą tylko ciemności.
Pozdrowienia z Doliny Wieprza - Sylwia

- Tajka
- Przyjaciel Forum - gold 
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sylwio u Ciebie jeszcze tak kolorowo w ogrodzie. 
Piękne dalie, czuję do nich sentyment, gdyż w ogrodzie mojej Mamy były odkąd pamiętam.
Najgorsze jednak to wykopywanie i przechowywanie.
Ze swojego pigwowca już nastawiłam nalewkę.

Piękne dalie, czuję do nich sentyment, gdyż w ogrodzie mojej Mamy były odkąd pamiętam.
Najgorsze jednak to wykopywanie i przechowywanie.
Ze swojego pigwowca już nastawiłam nalewkę.

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Sylwuś witaj  

Cudowne letnie obrazki, jak przyjemnie jest popatrzeć na takie kolorowe rabaty jak za oknem buro i zimno

Cudowne letnie obrazki, jak przyjemnie jest popatrzeć na takie kolorowe rabaty jak za oknem buro i zimno

- patkaza
- Od: 22 cze 2010, o 23:13
 pszczółko pracowita
  pszczółko pracowita   

ależ zmian w ciągu jednego sezonu i takie przemyślane

http://images62.fotosik.pl/214/e34a7b6ed2b81094.jpg niesamowita jest ta kompozycja róż na tle tego ciemnego krzewu...bardzo mi wpadła w oko

planujesz kiedyś i oczko?
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga

"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
- 
				tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P. 
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Sylwuś  , Twoje dalijki jeszcze intensywnie kwitną , moje od tygodnia ''stanęły'' z kwiatami. To już koniec , a do tego jeszcze przymrozki mają być od jutra.   

- promyk
- 200p 
Tajeczko, Tadziu tak dalie mają swój urok, no ale właśnie to ich przechowywanie, na szczęście obecnie nie są już tak drogie także jak się nie przechowają to zawszę można kupić nowe. Niestety dzisiaj już nie są takie piękne bo już je złapał przymrozek, na szczęście tylko górne gałązki także jeszcze pewnie trochę pobędą ale pomału trzeba będzie je wykopać.
A naleweczka już się robi od tygodnia, tylko ostatnio doczytałam żeby zwrócić uwagę na to aby w niej nie było pestek bo zawierają kwas pruski czyli cjanek......normalnie masakra.... w mojej znalazłam jedną.... no ciekawe kto odważny pójdzie na pierwszy ogień i spróbuję.....
Witaj Aniu, no tak nie ma jak letnie obrazki w takie dni i właśnie po to je gromadzimy aby było czym się rozweselić w nadchodzącym czasie, bo nie ma jak paleta barw, nie na darmo ktoś wymyślił terapię kolorami.
Aguś dzięki za komplementy, miło mi bardzo, a czy można mnie porównać do pszczółki.... nad tym bym się zastanawiała, bo pszczółki to pracują bez przerwy, a ja to mam takie zrywy, że jak zacznę coś robić to aż wióry lecą a później trochę przerwy i znowu zryw, no ale w końcu chyba bym się zarobiła jakbym na okrągło coś robiła, bo jednak w początkowej fazie tworzenia ogrodu tej pracy jest. Właśnie czekam na kolejne rośliny i tworzę nową rabatę ale tym może się pochwalę za kilka dni. A co do systematyczności, uznałam że tak chyba najszybciej widać efekt mojej pracy gdy powstają po kolei prawie skończone rabaty.
A oczko wodne.... na razie marzy mi się taka rabata z iglakami i z mostkiem na zasadzie suchego strumienia wysypanego żwirem i kamieniami, chociaż taka mała fontanna, coś jakby mały wodospadzik było by cudnie, ale to w dalekiej przyszłości, a takie typowe oczko to na razie by nie zdało egzaminu bo moje dziewczyny by pewnie w nim na okrągło coś tam dłubały, a to odrobinę wody do swojej kuchni, a to kamyczek itp, jak to dziewczyny.

A naleweczka już się robi od tygodnia, tylko ostatnio doczytałam żeby zwrócić uwagę na to aby w niej nie było pestek bo zawierają kwas pruski czyli cjanek......normalnie masakra.... w mojej znalazłam jedną.... no ciekawe kto odważny pójdzie na pierwszy ogień i spróbuję.....
Witaj Aniu, no tak nie ma jak letnie obrazki w takie dni i właśnie po to je gromadzimy aby było czym się rozweselić w nadchodzącym czasie, bo nie ma jak paleta barw, nie na darmo ktoś wymyślił terapię kolorami.
Aguś dzięki za komplementy, miło mi bardzo, a czy można mnie porównać do pszczółki.... nad tym bym się zastanawiała, bo pszczółki to pracują bez przerwy, a ja to mam takie zrywy, że jak zacznę coś robić to aż wióry lecą a później trochę przerwy i znowu zryw, no ale w końcu chyba bym się zarobiła jakbym na okrągło coś robiła, bo jednak w początkowej fazie tworzenia ogrodu tej pracy jest. Właśnie czekam na kolejne rośliny i tworzę nową rabatę ale tym może się pochwalę za kilka dni. A co do systematyczności, uznałam że tak chyba najszybciej widać efekt mojej pracy gdy powstają po kolei prawie skończone rabaty.
A oczko wodne.... na razie marzy mi się taka rabata z iglakami i z mostkiem na zasadzie suchego strumienia wysypanego żwirem i kamieniami, chociaż taka mała fontanna, coś jakby mały wodospadzik było by cudnie, ale to w dalekiej przyszłości, a takie typowe oczko to na razie by nie zdało egzaminu bo moje dziewczyny by pewnie w nim na okrągło coś tam dłubały, a to odrobinę wody do swojej kuchni, a to kamyczek itp, jak to dziewczyny.

- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Promyczku śliczne kolorowe widoki z Twojego ogródka   Dalie bardzo mi się podobają, jednak nie sadzę, bo nie mam miejsca, ale zawsze z przyjemnością podziwiam w innych ogrodach
  Dalie bardzo mi się podobają, jednak nie sadzę, bo nie mam miejsca, ale zawsze z przyjemnością podziwiam w innych ogrodach  

Dalie bardzo mi się podobają, jednak nie sadzę, bo nie mam miejsca, ale zawsze z przyjemnością podziwiam w innych ogrodach
- aage
- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Sylwiu mijamy się w kilku wątkach...postanowiłam wpaść   

Cudny zielony świat tworzysz

Cudny zielony świat tworzysz

- promyk
- 200p 
Aguś pochwała z Twoich ust, to miód na moje serce  , och jak ja bym już chciała tak nie mieć już miejsca na nowe rośliny w moim ogrodzie....
, och jak ja bym już chciała tak nie mieć już miejsca na nowe rośliny w moim ogrodzie....
Aage Tobie też dziękuję za miłe słowa i fajnie że wpadłaś i wpadaj częściej i służ dobrą radą i pomocą w tworzeniu tego mojego zielonego świata bo jeszcze ogrom pracy przede mną..
A to dla wszystkich miłośników DALI może już ostatnie zdjęcia

, och jak ja bym już chciała tak nie mieć już miejsca na nowe rośliny w moim ogrodzie....
, och jak ja bym już chciała tak nie mieć już miejsca na nowe rośliny w moim ogrodzie....Aage Tobie też dziękuję za miłe słowa i fajnie że wpadłaś i wpadaj częściej i służ dobrą radą i pomocą w tworzeniu tego mojego zielonego świata bo jeszcze ogrom pracy przede mną..
A to dla wszystkich miłośników DALI może już ostatnie zdjęcia

- aage
Dalie trzymają się dzielnie   czyżby nie było u ciebie przymrozków
 czyżby nie było u ciebie przymrozków  

- promyk
- 200p 
No niestety i u mnie przymroziło troszeczkę i złapało nie które dalię, ale większość jeszcze się trzyma, mam nadzieję że jeszcze przez kilka dni dadzą radę.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Sylwio  

Oj,piekne ,,piękne masz dalie,,,az szkoda będziej jak przymrozek przydzie,,,bo one szybko padają,,,mije jeszcze tez kwitną

Oj,piekne ,,piękne masz dalie,,,az szkoda będziej jak przymrozek przydzie,,,bo one szybko padają,,,mije jeszcze tez kwitną

- promyk
- 200p 
Aniu to będziemy musiały jakieś ogrzewanie im zainstalować aby kwitły nam jak najdłużej.
A żeby nie było że u mnie to tylko dalie to też się przeszłam dziś i udało mi się uchwycić jeszcze parę kwiatuszków

a ten to się chyba pomylił???

i u mnie zaczyna się marcinkowo

A żeby nie było że u mnie to tylko dalie to też się przeszłam dziś i udało mi się uchwycić jeszcze parę kwiatuszków

a ten to się chyba pomylił???

i u mnie zaczyna się marcinkowo

- aage
Marcinkowe pole  

- promyk
- 200p 
Witajcie w ten mroźny poranek, za oknem coraz więcej słońca pora chyba wybrać się na obchód i zobaczyć co pozostało z kwiatów po dzisiejszych przymrozkach. 
A jednak dalej liczę że zrobi się cieplej bo jeszcze tyle pracy do zrobienia w ogrodzie i moje nowe nabytki czekają aby je posadzić tylko zbieram siły i ochotę na zabranie się do pracy, ale może jutro się zmobilizuje... Żeby tak można było tylko wykopać dołek i je posadzić to pewnie by już były na swoich miejscach a tak jak to u mnie, wybierz ziemię, nawieź lepszej... oj dobrze że to tylko parę krzaczków....

jeszcze w doniczkach:

HORTENSJA LIMELIGHT
BERBERYS KOLUMNOWY 'MARIA'
BERBERYS ADMIRATION
HORTENSJA RENHY VANILLE FRAISE
ŻYLISTEK MIESZAŃCOWY 'STRAWBERRY FIELDS'

A jednak dalej liczę że zrobi się cieplej bo jeszcze tyle pracy do zrobienia w ogrodzie i moje nowe nabytki czekają aby je posadzić tylko zbieram siły i ochotę na zabranie się do pracy, ale może jutro się zmobilizuje... Żeby tak można było tylko wykopać dołek i je posadzić to pewnie by już były na swoich miejscach a tak jak to u mnie, wybierz ziemię, nawieź lepszej... oj dobrze że to tylko parę krzaczków....

jeszcze w doniczkach:
HORTENSJA LIMELIGHT
BERBERYS KOLUMNOWY 'MARIA'
BERBERYS ADMIRATION
HORTENSJA RENHY VANILLE FRAISE
ŻYLISTEK MIESZAŃCOWY 'STRAWBERRY FIELDS'