w tym sklepie czasami potrafią zaskoczyć
Moje odcienie zieleni
Re: Parapety dagg
Hej dziewczyny,
trochę mnie nie było... ale kwiatki rosną ładnie.
Kwitną fiołki:

Kiełkują wysiewy
- Tu niecierpki, które z początku w ogóle nie chciały kiełkować, nie mam pojęcia, czy je uszczykiwać?

- wilec

A to roślinka, którą kupiłam na targu jako "skrętnik wiszący", rosła bezładnie, aż upięłam ją do góry i wygląda pięknie, ozdabia okno kuchenne, a po upięciu zaczęła szybko przyrastać i kwitnąć

Reszta następnym razem
trochę mnie nie było... ale kwiatki rosną ładnie.
Kwitną fiołki:

Kiełkują wysiewy
- Tu niecierpki, które z początku w ogóle nie chciały kiełkować, nie mam pojęcia, czy je uszczykiwać?
- wilec
A to roślinka, którą kupiłam na targu jako "skrętnik wiszący", rosła bezładnie, aż upięłam ją do góry i wygląda pięknie, ozdabia okno kuchenne, a po upięciu zaczęła szybko przyrastać i kwitnąć
Reszta następnym razem
No ten fiołek biały tak się zarumienił
takiego jeszcze nie widziałam
śliczności!!!
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=64054 Zapraszam serdecznie wszystkich.....
- agnieszka_
- 1000p

- Od: 21 gru 2012, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fiołeczki śliczne
Niecierpki ładnie ci ruszyły i ja bym juz uszczyknęła
Skrętnik - powalający , super go wyprowadziłaś
Śliczne fiołeczki no i ten skrętnik przepięknie wygląda podpięty 
- Chrapka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Piękny Skrętnik-chyba takiego jeszcze nie widziałam. Pięknie pasuje do kuchennego okienka 
Powiedz jak się miewa Calathea? To prawdziwa piękność, więc ciekawam jak się czuje?

Powiedz jak się miewa Calathea? To prawdziwa piękność, więc ciekawam jak się czuje?
Dzięki za miłe słowa.
Zarumieniony fiołek jest ukorzeniony z listka, kupionego od Pani na targu, która chciała sprzedać całą roślinkę, ale wyglądała już na dość starą, na szczęście dała się namówić na sprzedaż dwóch listków ;)
Skrętnik bardzo szybko przyrasta, chyba będę musiała kupić drabinkę.
Chrapko - Calathea ma się bardzo dobrze, w ogóle nie odchorowała przyniesienia do domu i przesadzenia, wypuściła nowy liść a kolejny już się rozwija
Jestem z niej bardzo zadowolona, jest piękną ozdobą, w dodatku udało mi się wybrać roślinkę z kilkoma przyrostami, więc niedługo powinna się bardziej zagęścić 
Zarumieniony fiołek jest ukorzeniony z listka, kupionego od Pani na targu, która chciała sprzedać całą roślinkę, ale wyglądała już na dość starą, na szczęście dała się namówić na sprzedaż dwóch listków ;)
Skrętnik bardzo szybko przyrasta, chyba będę musiała kupić drabinkę.
Chrapko - Calathea ma się bardzo dobrze, w ogóle nie odchorowała przyniesienia do domu i przesadzenia, wypuściła nowy liść a kolejny już się rozwija
Pokażę jeszcze mojego skalniaka, który całą zimę spędził... na balkonie, w doniczce i przeżył doskonale. Jest już po cięciu, dość mocnym, myślę, że w tym roku go powiększę, może wysadzę do ziemi ...

I jeszcze moja hoja Kerri, to było moje największe chciejstwo, spełnione na początku września dzięki wymiance, po dotarciu hojka wyglądała mniej więcej tak:

A tak dziś

Z moim systemem formowania pędu, póki jest giętki, gdyż na moim zapupiu niełatwo jest dostać pałąk lub drabinkę ...

I ostatni z kwiatów czerwonego hippeastrum, które dostałam rok temu, zimowało w piwnicy, gdzie tak mu się spodobało, że na każdym z pędów miało po 5 kwiatów
niestety, przekwitały dość szybko i znów rok czekania ...

I jeszcze moja hoja Kerri, to było moje największe chciejstwo, spełnione na początku września dzięki wymiance, po dotarciu hojka wyglądała mniej więcej tak:
A tak dziś
Z moim systemem formowania pędu, póki jest giętki, gdyż na moim zapupiu niełatwo jest dostać pałąk lub drabinkę ...
I ostatni z kwiatów czerwonego hippeastrum, które dostałam rok temu, zimowało w piwnicy, gdzie tak mu się spodobało, że na każdym z pędów miało po 5 kwiatów
- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
Skalniaczek bardzo mi się podoba
A hojka - widać że jej u niej dobrze - bardzo ładnie podrosła 
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Skalniaczek bardzo fajnie się rozrasta
Spodobał mi się też zwisający albo raczej wspinający się skrętnik 
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Super ten skalniaczek
hoja kerri wymiata, widać, że jej u ciebie dobrze 
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Pięknie u Ciebie...
Gratuluje ślicznie rosnącej h.kerri
Gratuluje ślicznie rosnącej h.kerri
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twój skrętnik wygląda ślicznie! 
H. kerri to zdecydowanie moja ulubienica.
Dziś byłam na targu, co zaowocowało kilkoma bratkami, pelargonią, różą Baltica oraz... przylaszczką, o której bardzo marzyłam. Myślałam, że jak już, upoluję ją w lesie, a tu proszę, piękna sadzonka za 4 zł.
Cały dzień siedziałam w ogródku i porządkowałam mój "klombik", który wydzierżawiłam od teściowej i będę w nim próbować moich sił. Na razie mam tylko stokrotki, bratki różę i przylaszczkę, ale już kiełkuje canna, mak wschodni i inne roślinki ;)
Gdy będzie już, co pokazać na pewno wrzucę zdjęcia
Dziś byłam na targu, co zaowocowało kilkoma bratkami, pelargonią, różą Baltica oraz... przylaszczką, o której bardzo marzyłam. Myślałam, że jak już, upoluję ją w lesie, a tu proszę, piękna sadzonka za 4 zł.
Cały dzień siedziałam w ogródku i porządkowałam mój "klombik", który wydzierżawiłam od teściowej i będę w nim próbować moich sił. Na razie mam tylko stokrotki, bratki różę i przylaszczkę, ale już kiełkuje canna, mak wschodni i inne roślinki ;)
Gdy będzie już, co pokazać na pewno wrzucę zdjęcia
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Kontakt:
nie no - spowiadaj się teraz coś uczyniła, że w kilka miesięcy tak kerri podrosła?
moja stoi rok jak wryta i mnie już na nią nerw bierze
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego