bardzo dobrze postąpiłaś z Hakuro. Leczenie długie , drogie i niepewne a w tym czasie mogą się szkodniki przenieść na inne drzewa. Przeważnie drzewa zarażane są w szkółkach. .
Ewa - Ogród z Aniołkiem
-
tade k
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ewa - Ogród z Aniołkiem
Za mną już chodzi cięcie , nie mam jeszcze takiego iglaka , za mały.
bardzo dobrze postąpiłaś z Hakuro. Leczenie długie , drogie i niepewne a w tym czasie mogą się szkodniki przenieść na inne drzewa. Przeważnie drzewa zarażane są w szkółkach. .
- Ewa_tuli
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sty 2012, o 22:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
RacjaTadku. Szkoda tej wierzby było bo miała w obwodzie już jakieś 20cm.
Ale nie są one przecież drogie.
Szukam takiej, ale na wysokim pniu. Około 1,5m.
Ja nie miałam takiej typowej kulki z tej wierzby, tylko kilka bocznych, grubych gałęzi na których końcach były dopiero kulki.
Nie wiem czy znajdę zdjęcie, ale fajnie to wyglądało i nie tak typowo. Udało mi się tak ją wyprowadzić.
A co do iglaków, to najbardziej podobają mi się ciecia w stylu, jak w japońskich ogrodach, ale moja wiedza za mała na takie fantazje.
Dzisiaj przytargałam (3szt.) 1-no metrowe sosny. Jedną spróbuję poprowadzić właśnie jak w ogrodach japońskich pod kątem, a pozostałe dwie chciałabym zachować małe (to nie miniaturki) z ładnymi szczotkami na "ramionach".
Obadamy co z tego wyjdzie.
Kilka lat trzeba na efekt poczekać

Ale nie są one przecież drogie.
Szukam takiej, ale na wysokim pniu. Około 1,5m.
Ja nie miałam takiej typowej kulki z tej wierzby, tylko kilka bocznych, grubych gałęzi na których końcach były dopiero kulki.
Nie wiem czy znajdę zdjęcie, ale fajnie to wyglądało i nie tak typowo. Udało mi się tak ją wyprowadzić.
A co do iglaków, to najbardziej podobają mi się ciecia w stylu, jak w japońskich ogrodach, ale moja wiedza za mała na takie fantazje.
Dzisiaj przytargałam (3szt.) 1-no metrowe sosny. Jedną spróbuję poprowadzić właśnie jak w ogrodach japońskich pod kątem, a pozostałe dwie chciałabym zachować małe (to nie miniaturki) z ładnymi szczotkami na "ramionach".
Obadamy co z tego wyjdzie.
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Ewo,ja mam cyprysik groszkowy,ale boulevard,też jest ładny,ale on ma tendencję to brązowienia od srodka.Na razie jest młody i mały,ale w przyszłości też czeka mnie zapewne cięcie.
- Ewa_tuli

- malgocha1960

Mam taki kolor jak ten z lewej.Ładnie wygląda taki wygolony,koleżanka ma tak uformowany około 2 metrowy.Mój ma może pół metra,on powolutku rośnie.
- Ewa_tuli

Ten z lewej ma nieco ponad 1m, a ten z prawej 1,80m. Obydwa mają kolor jak ten z lewej.
Rosną rzeczywiście wolno i środek usycha, ale można jak widać dać sobie z tym radę

Rosną rzeczywiście wolno i środek usycha, ale można jak widać dać sobie z tym radę
-
tade k

Moje pączków jeszcze nie mają , przy tej pogodzie do piątku powinny zakwitnąć.

- Ewa_tuli

W piątek wezmę chyba wolne, bo jak już u kogoś pisałam albo za długo pracuję, albo za krótki dzień.
W tygodniu rwę się na ogródek, ale tyle co wyskoczę a tu wołają (choć zrobić kolacje)...

W tygodniu rwę się na ogródek, ale tyle co wyskoczę a tu wołają (choć zrobić kolacje)...
-
tade k

Ja tylko do trzynastej pracuję
Muszę rano się zrywać , ale popołudnie długie . O czternastej byłem już na działce

- Ewa_tuli

Tadku, zazdroszczę jak niczego na świecie.
Ja do 15.00-16.00 i większość pracy w samochodzie i jak już skończę, to zostaje droga do domu (a zależy jak daleko jestem).
Czasami dziennie robię 300km (malutkim samochodem), to zmęczona jestem jak psiuk od samej jazdy.
Ale nie narzekam, poza tym, że trochę mało czasu na ogród jak krótki dzień. A tu trzeba walczyć
I to jest cała radość.

Ja do 15.00-16.00 i większość pracy w samochodzie i jak już skończę, to zostaje droga do domu (a zależy jak daleko jestem).
Czasami dziennie robię 300km (malutkim samochodem), to zmęczona jestem jak psiuk od samej jazdy.
Ale nie narzekam, poza tym, że trochę mało czasu na ogród jak krótki dzień. A tu trzeba walczyć
I to jest cała radość.
- malgocha1960

Jak ja się cieszę,że na razie nie musze pracowac.Co będzie dalej nie wiem,ale na razie chłonę działkę codziennie pełnym oddechem.
- Jule

- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
O widze ze ten piatek bedzie dniem wolnym od pracy - juz pare dziewuszek sie na wolne skusilo i nawet moj M. wzial sobie wolne 
- Marta_S
- 500p

- Od: 3 wrz 2010, o 12:11
Mi też się wiele kompozycji podoba z gazetki
jakże bym chciała mieć taki zywopłot z cisów lub buków, który splata się ze sobą i tworzy naturalną zasłonę... i te przejście w kształcie łuku.. SUPER
Też wczoraj miałam wolne bo inaczej bym z pracami porządkowymi była mocno z tyłu. A tak już troszkę ogarnięte
No i widzę, że u Ciebie w ogrodzie krokuski ruszyły
Też wczoraj miałam wolne bo inaczej bym z pracami porządkowymi była mocno z tyłu. A tak już troszkę ogarnięte
No i widzę, że u Ciebie w ogrodzie krokuski ruszyły
Zapraszam
Ogród Marty_S
Ogród Marty_S
- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj! daleko musiałam się cofnąć Ewuniu w wątku. Ale znalazłam to na co polowałam- dodatek gazetka. Zapomniałam i jestem ciekawa czy jeszcze go otrzymam.