Chrapkowe doniczki cz. II
- Karolina__
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 22 lip 2009, o 19:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Chrapkowe doniczki cz. II
Basiu, piękna kompozycja Aichrysomów, ja mam 3 w jednej doniczce
Tylko ich na razie nie podlewaj bo widzę, że dosyć mokro mają.
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Basiu, a ja zachwyciłam się roślinkami, ale również rozpoznałam pluszowe pet shopy wyłaniające się spoza doniczek. Córka nawet orzekła, że jeden to podróbka.
Oczywiście prosiaczka tez poznałam.
Druga zroślicha fajnie wybarwiona, trochę podobna do kaladium.
Druga zroślicha fajnie wybarwiona, trochę podobna do kaladium.
- mniodkowa

- Od: 14 maja 2009, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Chrapka pisze: Elegancko zasuszyłam-dostojnie to brzmiMuszę zapamiętać. Zawsze lepiej tak wyjaśnić zgon rośliny niż przyznać się, że o niej zapomniałam lub po prostu zaniedbałam, że o lenistwie nie wspomnę
![]()
ale jaką Ty paczkę dostałaś
dziecięcy pokoik idealnie umeblowany... w doniczki
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
- Chrapka

- Od: 21 cze 2011, o 00:01
Agnieszko dziękuję za dobre rady jeśli chodzi o Aichrysomy-pędzę po przegródkę 
Jagódko u nas zdecydowanie większe wzięcie mają plastikowe Pet shopy i akcesoria do nich niż te pluszowe. Moje dziewczyny wprost uwielbiają to miniaturowe bibeloty
Karolinko miały mokro bo świeżo po podlaniu fotka zrobiona, ale oczywiście dostosuję się do porad
chan-dzia
Jagódko u nas zdecydowanie większe wzięcie mają plastikowe Pet shopy i akcesoria do nich niż te pluszowe. Moje dziewczyny wprost uwielbiają to miniaturowe bibeloty
Karolinko miały mokro bo świeżo po podlaniu fotka zrobiona, ale oczywiście dostosuję się do porad
chan-dzia
Kwiaciochy piekne -ale biedne dziewczynki -ja mimo że uwielbiam zielone chyba bym sie zbuntowała i domagała żeby kącik dzieciecy był nadal dzieciecy
przepełniony pluszakami i zabawkami
...a Piwonie przecudne
- Chrapka

Marudziu sęk w tym, że dom mamy duży i praktycznie w każdym pomieszczeniu dziewczynki mają multum zabawek-nie są to nawet kąciki tylko całkiem spore powierzchnie. Pluszaki, choć śliczne i miłe to mało praktyczne
Moje dziewczyny mają po kilka ulubionych pluszaków a pozostałymi wcale się nie bawią, więc te siedzą na półce i się kurzą. Moje pociechy wolą zdecydowanie bardziej konstruktywne zabawki 
- rapunzel

- Od: 26 lip 2011, o 18:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj i u nas pluszaki kurz zbierały, aż wreszcie zostały schowane do jakiejś zamkniętej szafki, ale że szkoda mi tam miejsca, to chyba wypiorę to całe towarzystwo i oddam do przedszkola, gdzie synuś chodzi. W zasadzie to jest jeden renifer do snu, a reszta to jeszcze po córze. Moja 11-latka ma jeszcze zrywy i bawi się plastikowymi pet shopami zwłaszcza wtedy, jak młody je chce wziąć i się bawić i afera gotowa.
W tej chwili królują u nas samochody.
W tej chwili królują u nas samochody.
- Chrapka

Ja również część pluszaków spakowałam i czekam na zbiórkę "PCK" 
A z aferami to u nas identycznie. Bywa, że w tej samej sekundzie obie dziewczynki chcą bawić się akurat tą samą zabawką mimo, że obok jest milion innych
A z aferami to u nas identycznie. Bywa, że w tej samej sekundzie obie dziewczynki chcą bawić się akurat tą samą zabawką mimo, że obok jest milion innych
Nie ma to jak samemu sobie wytłumaczyć -tak zeby nam pasowało
Moja córunia też ma dużo pluszaków (przyznam dużo po mnie -bo sama kiedyś byłam ich maniaczką) ale na szczescie wszystkie w swoim pokoiku także nie wali się wszedzie po całym domu
wiadomo że pluszaki nie są praktyczne -ale bywają tak słodkie że oprzeć im się nie można...
to tak jak z kwiatami...
Moja córunia też ma dużo pluszaków (przyznam dużo po mnie -bo sama kiedyś byłam ich maniaczką) ale na szczescie wszystkie w swoim pokoiku także nie wali się wszedzie po całym domu
to tak jak z kwiatami...
- Chrapka

Oj tam Marudziu-ale kwiaty są również "praktyczne" 
1 Oczyszczają i odświeżają powietrze.
2 Posiadają właściwości relaksacyjne; wg badań psychologicznych wynika, że kolor zielony uspokaja.
3 Obcowanie z naturą jest również bardzo istotnym argumentem, przemawiającym za posiadaniem dużej ilości roślin doniczkowych
4 Kolejny plus z posiadania kwiatów w domu to ich dobroczynny wpływ na nasz nastrój, bowiem każde kwitnienie, każdy nowy liść wzbudza w nas uczucie radości
5 Walory estetyczne. Każda roślinka upiększa nasz dom a przeciez każdy chce mieć w domu ładnie
No-to chyba Cie przekonałam???
2 Posiadają właściwości relaksacyjne; wg badań psychologicznych wynika, że kolor zielony uspokaja.
3 Obcowanie z naturą jest również bardzo istotnym argumentem, przemawiającym za posiadaniem dużej ilości roślin doniczkowych
4 Kolejny plus z posiadania kwiatów w domu to ich dobroczynny wpływ na nasz nastrój, bowiem każde kwitnienie, każdy nowy liść wzbudza w nas uczucie radości
5 Walory estetyczne. Każda roślinka upiększa nasz dom a przeciez każdy chce mieć w domu ładnie
- doromichu

- Od: 12 mar 2011, o 18:41
I ja sie pod tym podpiszeChrapka pisze:Oj tam Marudziu-ale kwiaty są również "praktyczne"
2 Posiadają właściwości relaksacyjne; wg badań psychologicznych wynika, że kolor zielony uspokaja.![]()
3 Obcowanie z naturą jest również bardzo istotnym argumentem, przemawiającym za posiadaniem dużej ilości roślin doniczkowych![]()
5 Walory estetyczne. Każda roślinka upiększa nasz dom a przeciez każdy chce mieć w domu ładnie![]()
- Karolina__

- Od: 22 lip 2009, o 19:37
Ad4. Niestety jest też na odwrót... 
- Chrapka

Oj tam, oj tam! Karolinko! Skupmy się na dobrej stronie posiadania roślin w domu
Dzięki Twojemu pesymizmowi zauważyłam jednak kolejny plus
a nawet dwa
6.Dzięki pielęgnacji roślin stajemy się bogatsi w wiedzę i doświadczenia.
7. Ucząc się bowiem na własnych błędach, popełniamy ich coraz mniej; dążymy więc do ideału i samo-doskonałości
Ale nakadziłam

Dortko bardzo mi miło
Zapraszam do dopisywania kolejnych punktów
6.Dzięki pielęgnacji roślin stajemy się bogatsi w wiedzę i doświadczenia.
7. Ucząc się bowiem na własnych błędach, popełniamy ich coraz mniej; dążymy więc do ideału i samo-doskonałości
Ale nakadziłam
Dortko bardzo mi miło
Zapraszam do dopisywania kolejnych punktów