Weteran - ja mówię o takich porach kiedy jest tak późno że aż wcześnie
Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 1
- KasiaPuk
- 200p

- Od: 17 sty 2011, o 21:25
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Amatorzy pomidorów gruntowych
Dobrze że mam pomiksy w gruncie i nic im nie muszę otwierać i wietrzyć;) Mają ze mną szkołę życia pod chmurką;)
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
KasiaPuk tak późno , że aż wcześnie powiadasz ??
więc weźmy że to 6-7 wiec już możesz zrobić rodzince śniadanie , będzie prawie 7 i możesz się za podlewanie zabierać

Suppa ja już słyszałem o tych skórkach , ale po co to dawać pomidorom , skoro są inne sprawdzone rzeczy dla nich
Suppa ja już słyszałem o tych skórkach , ale po co to dawać pomidorom , skoro są inne sprawdzone rzeczy dla nich
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
-
vanilla81
- 100p

- Od: 10 maja 2011, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Weteran - te inne sprawdzone rzeczy dla pomidorow to jakie? Pokrzywa i obornik czy cos wiecej? Mam na mysli naturalne...
Podobno ze skorek uwalnia sie systematycznie potas, a minusy sa takie, ze nie wiadomo czym wczesniej byly traktowane te banany.
Podobno ze skorek uwalnia sie systematycznie potas, a minusy sa takie, ze nie wiadomo czym wczesniej byly traktowane te banany.
Jeszcze mam pytania dotyczące stosowania drutu miedzianego. Jakiej grubości i długości należy go zaaplikować pomidorom? Czy drut należy "przeszlifować" papierem ściernym?vanilla81 pisze:Weteran - te inne sprawdzone rzeczy dla pomidorow to jakie? Pokrzywa i obornik czy coś wiecej? Mam na mysli naturalne...
Pozdrawiam
Janusz
Janusz
vanilla81 czym gdzieś tam banany były traktowane to nie wirem , ale u nas to na pewno etrelem , albo innym podobnym ustrojstwem, wiec jak Ci tak owoce dojrzeją zanim urosną ??
a do tych innych jeszcze jakieś poplony z motylkowych na jesień , w sumie nikt tu o tym nie pisze a większość ma kilkanaście kilkadziesiąt metrów kwadratowych na których to wystarczy wysiać motylkowe na po pomidorach i jak trochę urosną to przeryć i już odzyskujemy N niedostępny dla naszych pomidorów , poprawiamy strukturę gleby i wiele innych korzyści , no oczywiście nie co roku
oprócz obornika pokrzyw jeszcze jest ....... starość nie radość zapomniałem
ale na forum jest pełno o tych gnojówkach
aaaaa skrzyp
JanuszKR chcesz wiązać na drucie miedzianym ??
szkoda twojego czasu i pracy to nie o taka Cu chodzi
a do tych innych jeszcze jakieś poplony z motylkowych na jesień , w sumie nikt tu o tym nie pisze a większość ma kilkanaście kilkadziesiąt metrów kwadratowych na których to wystarczy wysiać motylkowe na po pomidorach i jak trochę urosną to przeryć i już odzyskujemy N niedostępny dla naszych pomidorów , poprawiamy strukturę gleby i wiele innych korzyści , no oczywiście nie co roku
oprócz obornika pokrzyw jeszcze jest ....... starość nie radość zapomniałem
JanuszKR chcesz wiązać na drucie miedzianym ??
Paweł _____________________________________________________________________________
Weteranie! Wiem, że jesteś żartownisiem i pewnie wiesz, że chodzi o takie zastosowanie miedzianego drutu, ( jak miedzian ) aby przeciwdziałać jego chorobom:weteran pisze: JanuszKR chcesz wiązać na drucie miedzianym ??![]()
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... y#p1608088
Jak jednak nie znałbyś tej metody, to może ktoś z innych forumowiczów pomoże?
Pozdrawiam
Janusz
Janusz
-
diament79
- 200p

- Od: 15 lut 2008, o 18:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
A moje jeszcze siedzą w tych nieszczęsnych kubeczkach........ Dzisiaj podobno mąż ma się zabrać za przygotowanie rabatki i pójdą do ziemi. A bidulki takie mokre po tym deszczu wczorajszym.
- SandraABC
- 1000p

- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
Ja dzisiaj zakupiłam jeszcze 3 krzaczki opisane jako : ruski,krakowski wczesny i żółty koralik ...
Zobaczymy co z tego będzie ;) Do tego 2 ostre papryki ... to już chyba choroba z tymi zakupami - powinnam mieć zakaz wyjazdów na bazar
Zobaczymy co z tego będzie ;) Do tego 2 ostre papryki ... to już chyba choroba z tymi zakupami - powinnam mieć zakaz wyjazdów na bazar
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Moje za jakiś tydzień pójdą do gruntu, siane były na początku kwietnia i miały opóźnienie w kiełkowaniu, bo na ganku gdzie je trzymałam, było za chłodno, dopiero jak na noce Mama brała je do kuchni, ruszyły się. Teraz nadrabiają zaległości. Najbliższy tydzień spędzą na balkonie, żeby się przyzwyczaić. 
Mam jeszcze drugi rzut wysiewów, zrobiłam tak na wypadek, gdyby coś mi padło. Może jakichś owoców się doczekam... ;) A papryk kilka też mam ochotę gdzieś upchnąć.
Mam jeszcze drugi rzut wysiewów, zrobiłam tak na wypadek, gdyby coś mi padło. Może jakichś owoców się doczekam... ;) A papryk kilka też mam ochotę gdzieś upchnąć.
- gosiakmala
- 500p

- Od: 9 sty 2011, o 14:27
Wczoraj zajechałam na działkę i cyknęłam fotki moich pomidorów, oceńcie prosze czy z nimi wsio ok.

tak wyglądają w kupie

tak wyglądają w kupie

Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
dokładnie bardzo lubię żartowaćJanuszKR pisze:Wiem, że jesteś żartownisiem
ale tak na poważnie to już ktoś to tutaj na forum tłumaczył , że to nie ta forma Cu
gosiakmala z nimi wszystko ok
- gosiakmala
- 500p

- Od: 9 sty 2011, o 14:27
weteran dzięki, już myślałam, że coś je dopadło. A u nas podlewa deszczyk, nie ja ;)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Pozdrawiam Gosia
-
Pelasia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 23 wrz 2010, o 14:43
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ja wczoraj byłam na rynku ..tez chciałm kupić sadzknki pomidorow paprykowych ,ale takich nie było.Więc dzielnie odeszłam z niczym,choć kusiło mnie ,żeby kupić inne pomidorki ..takie piękne były.SandraABC pisze:Ja dzisiaj zakupiłam jeszcze 3 krzaczki opisane jako : ruski,krakowski wczesny i żółty koralik ...
Asia
- elik_49
- 1000p

- Od: 15 mar 2009, o 20:51
Moje pomidory już mają dużo pączków kwiatowych a Atol już malutkie owoce, ogólnie krzaki wyglądają fatalnie.
A są pomidory paprykowe?
A są pomidory paprykowe?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
- Uni57
- ZBANOWANY
- Od: 12 maja 2010, o 14:56
Jaka ładna włókninka, moje też tak wyściółkuję.
Ale są sporo mniejsze niż Wasze. Miały "drobne" opóźnienia w kiełkowaniu. Co by nie było, w sobotę idą w ziemię.