Amatorzy pomidorów gruntowych. Część 1

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Zablokowany
Awatar użytkownika
KasiaPuk
200p
200p
Od: 17 sty 2011, o 21:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Amatorzy pomidorów gruntowych

Post »

Dobrze że mam pomiksy w gruncie i nic im nie muszę otwierać i wietrzyć;) Mają ze mną szkołę życia pod chmurką;)
Weteran - ja mówię o takich porach kiedy jest tak późno że aż wcześnie :D
Horse riding - an art of keeping a horse between you and the ground.
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p
Od: 5 sty 2010, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

KasiaPuk tak późno , że aż wcześnie powiadasz ?? :D więc weźmy że to 6-7 wiec już możesz zrobić rodzince śniadanie , będzie prawie 7 i możesz się za podlewanie zabierać :;230 :;230 :;230

Suppa ja już słyszałem o tych skórkach , ale po co to dawać pomidorom , skoro są inne sprawdzone rzeczy dla nich :D
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
vanilla81
100p
100p
Od: 10 maja 2011, o 20:09

Post »

Weteran - te inne sprawdzone rzeczy dla pomidorow to jakie? Pokrzywa i obornik czy cos wiecej? Mam na mysli naturalne...
Podobno ze skorek uwalnia sie systematycznie potas, a minusy sa takie, ze nie wiadomo czym wczesniej byly traktowane te banany.
JanuszKR
100p
100p
Od: 3 gru 2010, o 22:16

Post »

vanilla81 pisze:Weteran - te inne sprawdzone rzeczy dla pomidorow to jakie? Pokrzywa i obornik czy coś wiecej? Mam na mysli naturalne...
Podobno ze skorek uwalnia sie systematycznie potas, a minusy sa takie, ze nie wiadomo czym wczesniej byly traktowane te banany.
Jeszcze mam pytania dotyczące stosowania drutu miedzianego. Jakiej grubości i długości należy go zaaplikować pomidorom? Czy drut należy "przeszlifować" papierem ściernym?
Pozdrawiam

Janusz
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

vanilla81 czym gdzieś tam banany były traktowane to nie wirem , ale u nas to na pewno etrelem , albo innym podobnym ustrojstwem, wiec jak Ci tak owoce dojrzeją zanim urosną ?? :;230 :;230 :;230
a do tych innych jeszcze jakieś poplony z motylkowych na jesień , w sumie nikt tu o tym nie pisze a większość ma kilkanaście kilkadziesiąt metrów kwadratowych na których to wystarczy wysiać motylkowe na po pomidorach i jak trochę urosną to przeryć i już odzyskujemy N niedostępny dla naszych pomidorów , poprawiamy strukturę gleby i wiele innych korzyści , no oczywiście nie co roku :D

oprócz obornika pokrzyw jeszcze jest ....... starość nie radość zapomniałem :( ale na forum jest pełno o tych gnojówkach :D aaaaa skrzyp :;230 :;230

JanuszKR chcesz wiązać na drucie miedzianym ?? :;230
szkoda twojego czasu i pracy to nie o taka Cu chodzi :D
Paweł _____________________________________________________________________________
Kobiety z natury są Aniołami, ale kiedy skrzydła opadną przychodzi im latać na miotle....
JanuszKR
100p
100p
Od: 3 gru 2010, o 22:16

Post »

weteran pisze: JanuszKR chcesz wiązać na drucie miedzianym ?? :;230
szkoda twojego czasu i pracy to nie o taka Cu chodzi :D
Weteranie! Wiem, że jesteś żartownisiem i pewnie wiesz, że chodzi o takie zastosowanie miedzianego drutu, ( jak miedzian ) aby przeciwdziałać jego chorobom:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... y#p1608088
Jak jednak nie znałbyś tej metody, to może ktoś z innych forumowiczów pomoże?
Pozdrawiam

Janusz
diament79
200p
200p
Od: 15 lut 2008, o 18:55

Post »

A moje jeszcze siedzą w tych nieszczęsnych kubeczkach........ Dzisiaj podobno mąż ma się zabrać za przygotowanie rabatki i pójdą do ziemi. A bidulki takie mokre po tym deszczu wczorajszym.
ZAPRASZAM do oglądania mojej skromnej kolekcji,Proszę też o porady odnośnie pielęgnacji.Ogrodowe i Domowe
Awatar użytkownika
SandraABC
1000p
1000p
Od: 28 kwie 2011, o 23:38

Post »

Ja dzisiaj zakupiłam jeszcze 3 krzaczki opisane jako : ruski,krakowski wczesny i żółty koralik ...
Zobaczymy co z tego będzie ;) Do tego 2 ostre papryki ... to już chyba choroba z tymi zakupami - powinnam mieć zakaz wyjazdów na bazar :D
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Moje za jakiś tydzień pójdą do gruntu, siane były na początku kwietnia i miały opóźnienie w kiełkowaniu, bo na ganku gdzie je trzymałam, było za chłodno, dopiero jak na noce Mama brała je do kuchni, ruszyły się. Teraz nadrabiają zaległości. Najbliższy tydzień spędzą na balkonie, żeby się przyzwyczaić. :D

Mam jeszcze drugi rzut wysiewów, zrobiłam tak na wypadek, gdyby coś mi padło. Może jakichś owoców się doczekam... ;) A papryk kilka też mam ochotę gdzieś upchnąć.
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

Wczoraj zajechałam na działkę i cyknęłam fotki moich pomidorów, oceńcie prosze czy z nimi wsio ok.

Obrazek
Obrazek
Obrazek

tak wyglądają w kupie :)
Obrazek
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Awatar użytkownika
weteran
500p
500p

Post »

JanuszKR pisze:Wiem, że jesteś żartownisiem
dokładnie bardzo lubię żartować ;:136
ale tak na poważnie to już ktoś to tutaj na forum tłumaczył , że to nie ta forma Cu

gosiakmala z nimi wszystko ok :) , tylko nie podlewaj ich przez parę dni ,żeby ziemia przeschła
Awatar użytkownika
gosiakmala
500p
500p
Od: 9 sty 2011, o 14:27

Post »

weteran dzięki, już myślałam, że coś je dopadło. A u nas podlewa deszczyk, nie ja ;)
Moja Milowa
Pozdrawiam Gosia
Małżeństwo jest to związek, w którym jedna osoba ma zawsze rację, a druga to mąż ;)
Pelasia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 wrz 2010, o 14:43
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

SandraABC pisze:Ja dzisiaj zakupiłam jeszcze 3 krzaczki opisane jako : ruski,krakowski wczesny i żółty koralik ...
Zobaczymy co z tego będzie ;) Do tego 2 ostre papryki ... to już chyba choroba z tymi zakupami - powinnam mieć zakaz wyjazdów na bazar :D
Ja wczoraj byłam na rynku ..tez chciałm kupić sadzknki pomidorow paprykowych ,ale takich nie było.Więc dzielnie odeszłam z niczym,choć kusiło mnie ,żeby kupić inne pomidorki ..takie piękne były.
Asia
Awatar użytkownika
elik_49
1000p
1000p
Od: 15 mar 2009, o 20:51

Post »

Moje pomidory już mają dużo pączków kwiatowych a Atol już malutkie owoce, ogólnie krzaki wyglądają fatalnie.
A są pomidory paprykowe?
pozdrawiam Ela * Moje zielone różności
Awatar użytkownika
Uni57
ZBANOWANY
Od: 12 maja 2010, o 14:56

Post »

Jaka ładna włókninka, moje też tak wyściółkuję. :D Ale są sporo mniejsze niż Wasze. Miały "drobne" opóźnienia w kiełkowaniu. Co by nie było, w sobotę idą w ziemię.
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”