A na pole różane i ja w długich spodniach pojechałam, ale dla odmiany podrapane mam całe ręce
Działka już nie tylko z widokiem :)
Re: Działka już nie tylko z widokiem :)
Belamkanda Ci zakwitła? Jak? Kiedy? Czemu nie widziałam? Oj, zazdroszczę, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku i u mnie już też zakwitnie...No i te żółte krokosmie śliczne! Ach, te początki ogrodnicze, ma się wszystko! Niech Ci tak zostanie!
A na pole różane i ja w długich spodniach pojechałam, ale dla odmiany podrapane mam całe ręce
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Steasi, jak już napisała Marta belamkanda
Marta, belamkandę mam od Janusza
, pamiętasz? Rośnie w pobliżu paulowni, więc mogłaś nie dojrzeć
Mówiłam, że tam liliowce, ale to nie była cała prawda
bo tam jeszcze rzeczone belamnkandy, irysy, trytomy i kilka innych, a z tyłu ozdobne słoneczniki olbrzymy 
A że ręce podrapane to się akurat nie dziwię, to z pewnością najmniej na polu.
Dobrze, że nie nos na przykład
pamiętasz powrót 
Marta, belamkandę mam od Janusza
A że ręce podrapane to się akurat nie dziwię, to z pewnością najmniej na polu.
Dobrze, że nie nos na przykład
Na rękach chodziłaś?artam pisze:A na pole różane i ja w długich spodniach pojechałam, ale dla odmiany podrapane mam całe ręce
U mnie zima wytrzepała prawie wszystkie hibiskusy
- takasobie

- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Takich wrzosów to ja też nie widziałam!!! Są piękne!
Fajna ta krokosmia w ciapki!
A co widoków, to ja też mam piękny, ale muszę wejść na poddasze i otworzyć okno! Mam na horyzoncie wiatrak!
Fajna ta krokosmia w ciapki!
A co widoków, to ja też mam piękny, ale muszę wejść na poddasze i otworzyć okno! Mam na horyzoncie wiatrak!
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
OJ jak ja wam zazdroszczę tych podrapanych rąk. U mnie róże to sobie mogę tylko w necie pooglądać a nie na polach. Że tez w tej południowej małopolsce róż nie chcą hodować
A te ostatnie wrzosy piękne, ale nie do ogrodu. tzn dopóki ciepło to mogą być do ogrodu ale zimy to one nie przetrzymają w żadnym wypadku. Ja wsadzam je do osłonek w domu i stopniowo zasuszam. lekko bledną ale i tak stanowią piękną ozdobę zimą w domu. Nazwa niestety gdzieś mi uleciała
A te ostatnie wrzosy piękne, ale nie do ogrodu. tzn dopóki ciepło to mogą być do ogrodu ale zimy to one nie przetrzymają w żadnym wypadku. Ja wsadzam je do osłonek w domu i stopniowo zasuszam. lekko bledną ale i tak stanowią piękną ozdobę zimą w domu. Nazwa niestety gdzieś mi uleciała
- Steasi

- Od: 2 wrz 2010, o 20:47
Dziękuje
Właśnie poczytałam o niej w internecie i zdecydowanie dopisuję ją do swojej listy chciejstw.Bardzo fajna roślinka
Właśnie poczytałam o niej w internecie i zdecydowanie dopisuję ją do swojej listy chciejstw.Bardzo fajna roślinka
- FRAGOLA
- 1000p

- Od: 4 cze 2010, o 09:34
Jolu hibusie śliczne i wrzosiki i widoczki zachodzącego słoneczka
Ja mam jednego hibka który nawet nie zakwitł,a wrzosy ciągle w powietrzu wiszą bo kret pod nimi okrutnie grasuje
Ja mam jednego hibka który nawet nie zakwitł,a wrzosy ciągle w powietrzu wiszą bo kret pod nimi okrutnie grasuje
- e-genia

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
pamelko te kwiatuszki żółte po hibiskusach co to ?
Te wrzosy które kupiłaś mnie też się podobają kupiłam sobie 2 szt. , ale mam z poprzedniego roku też.
Genia
Te wrzosy które kupiłaś mnie też się podobają kupiłam sobie 2 szt. , ale mam z poprzedniego roku też.
Genia
- Steasi

To belamkanda Geniu, parę postów przed Tobą się o to pytałam 
Jolu, a może uraczysz nas też wspaniałymi widokami wschodu słońca?
Kwitnące teraz kwiaty stanowią piękną ozdobę Twojego ogrodu o tej porze roku.
Kanny wymagają dużo zachodu z wykopywaniem i przechowywaniem przez zimę. Straciłem do nich cierpliwość po kilku latach. Niektóre kłącza po wykopaniu z bryłą ziemi miały tak po około 20-30 kilogramów.
Kwitnące teraz kwiaty stanowią piękną ozdobę Twojego ogrodu o tej porze roku.
Kanny wymagają dużo zachodu z wykopywaniem i przechowywaniem przez zimę. Straciłem do nich cierpliwość po kilku latach. Niektóre kłącza po wykopaniu z bryłą ziemi miały tak po około 20-30 kilogramów.
Pozdrawiam. Romek.
Lata wcześniejsze
Lata wcześniejsze
- Kasia_Tomek
- 500p

- Od: 23 mar 2010, o 08:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu sosna czarna Green Tower, przepiękna, widziałam już większe okazy na żywo, i wiem ze warto posadzić tą sosenkę u siebie w ogrodzie. Mimo że rośnie z niej spore drzewo nie zajmuje dużo miejsca ze względu na swój pokrój.
U nas w szkółce widziałam taką ok 70 cm bez doniczki ładnie zagęszczoną za 120 zł, myślę że to chyba nie najgorsza cena. Trochę większe już były jeszcze raz tyle droższe.
U nas w szkółce widziałam taką ok 70 cm bez doniczki ładnie zagęszczoną za 120 zł, myślę że to chyba nie najgorsza cena. Trochę większe już były jeszcze raz tyle droższe.
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
Śliczna belamkanda! Wrzosy urocze, kiedyś miałam kilka rodzajów posadzone, ale wypadły po chorobach, wrażliwce.
-
Soczewka
- 1000p

- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Nagle mnie olśniło,że dawno u Ciebie nie byłam i że mi zginęłaś. Tempo kochana to ty masz i nie tylko mi chodzi o wątek ale także o ogród (sporo musiałam nadrobić, że aż nie wiem o czym mam pisać) Muszę przyznać że sporo pracy włożyłaś a efekt jest zachwycający, aż jestem ciekawa co to się będzie działo w następnym sezonie. Bardzo mi się podobają pofalowane rabaty i połączenie kory z kamykami. Chyba i ja zacznę myśleć o korze bo mi się zapas kamyków kończy. A korę znacznie łatwiej wrzucić do samochodu niż worek kamieni. Jestem pod wrażeniem Twoich traw. Red baron cudnie się rozrasta co mnie cieszy bo mam 3szt i jestem nim zachwycona. Bardzo mi się podobają bordowe trawy w donicy Cóż to za piękności i dlaczego musisz je chować na zimę, przemarzają?
I różana rabata też ładna, ale aż się prosi o jakieś byliny np lawenda, szałwia albo mały bukszpan co tym myślisz?
Jeszcze raz gratuluję naprawdę piękny ogród
I różana rabata też ładna, ale aż się prosi o jakieś byliny np lawenda, szałwia albo mały bukszpan co tym myślisz?
Jeszcze raz gratuluję naprawdę piękny ogród
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Steasi

A właśnie propos różyczek to i ja czekam na rozwój tej rabaty- mam bowiem pas róż w ogrodzie i nie wiem jak to obsadzic,Mam nadzieję że powzoruje się na tobie 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jolu wrzosy prześliczne,. wcale się nie dziwię, że skusiłaś się na nie , kolorek piękny