Mój ogród - Ewelina- 1cz.2007r.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p
Od: 28 lut 2007, o 16:14

Post »

Dlatego różaneczniki najlepiej kupować gdy kwitną. Ciesz się, że masz dwa piękne, zdrowe krzewy, które z czasem optycznie zleją się w jeden ogromny krzew. Najwyżej dokupisz trzeci :lol:
Awatar użytkownika
grazyna56
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 10 lut 2007, o 20:28

Post »

Własnie taki miałam zamiar ale w tej chwili nie moge bo chciałam różowy liliowy i w srodku ciemny fiolet a teraz oprócz tego że jeden na pewno jest rózowy to drugi nie wiem jaki .Teraz na 100% musze poczekać do kwitnięcia obu :D :D :D
cudze błędy mamy przed oczyma ,własne za plecami
Pozdrawiam Grazyna
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Grażynko, to jednak prawdopodobnie dwie różne odmiany. Trochę różni się kształt ich liści i kolor ( liści), choć na podstawie zdjęcia nie jestem i tego pewna . Ważne ,że wyglądają zdrowo i są b. kształtne.
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

WKRÓTCE WIELKANOC ! A ponieważ zajęcia domowe absorbują nas coraz bardziej i pewnie wiele osób nie znajdzie już jutro czasu ,by " siedzieć na forum", bo babki, serniki i inne baranki... dlatego chciałabym już dziś
życzyć wszystkim moim forumowym znajomym zdrowych, spokojnych i radosnych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego, mokrego Dyngusa i wesołych zajączków w ogrodzie ! (U mnie już są !)

Obrazek
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Wiadomość dla :Gebo,Józefa,Ariela i Yaro.
Dzisiaj wysłałam Wam nasionka. Pamiętajcie,że Świecznica jest wysoką ,długowieczną byliną , a najładniej wygląda w formie sporej kępy(dajemy 8-10 roślinek na m.2. Pozdrawiam E.
Szpilka
200p
200p
Od: 11 sty 2007, o 19:14

Post »

Witaj Ewelinko :) Widzę, że u Ciebie wiosna na całego :!: Na widok tych kwiatków serce się raduje :) Podobają mi się te zabawne zajączki, ja mam podobne w naturze, tylko szkodzą mi w roślinkach (jeszcze nie mam bramy)Muszę popracować nad swoim ogrodem bo strasznie go zaniedbałam :oops: Jak oglądam Twoje dzieło to od razu mam ochotę do pracy :wink: Wszystkiego dobrego :!: Grażyna
P.S. W czwartek będę w Poznaniu :wink:
Pozdrowionka
Awatar użytkownika
KarolinaL
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 2 kwie 2007, o 18:08

Post »

Ewelinko nareszcie mogłam obejrzeć sobie wszystkie strony Twojego ogródka i jestem pod wrażeniem jakie Ty tam masz cudeńka to nie do wiary! ;:138 ;:138 ;:138 Jaki duży jest Twój ogród? Pytam, bo na razie obejrzałam zdjęcia, a jeszcze wszystkiego nie przeczytałam. Ale największe wrażenie zrobil na mnie retriever, który nie depcze kwiatków :D Mój depcze...
Pozdrawiam! Karolina
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Oj, szkoda, że się na te cimifugi nie załapałam ;:98 . Ale pewnie nie zakwitną w tym roku. W drugi dzień Świąt przeglądałam roczniki "Mój piękny ogród". Byliśmy też w ogrodzie. Wiał niemalże huragan i nic się zrobić nie dało. Podlałam różaneczniki, bo te wiatry bardzo wysuszają glebę. Jak Twój kręgosłup Ewelinko? Pewnie jeszcze kilka dni bedziesz mogła odpocząć, bo w całej Polsce prognozowane są obfite opady deszczu. Roślinom bardzo to potrzebne. Nam też - do przesadzania.
Awatar użytkownika
bobi
500p
500p
Od: 12 maja 2006, o 09:00

Post »

leda16 pisze: Pewnie jeszcze kilka dni bedziesz mogła odpocząć, bo w całej Polsce prognozowane są obfite opady deszczu. Roślinom bardzo to potrzebne. Nam też - do przesadzania.
Odpoczywaj i zdrowiej Ewelino :) roślinki przez jakiś czas poradzą sobie bez Ciebie 8)
A swoją drogą, aż sama sobie się dziwię :roll: ... jeszcze nigdy tak nie czekałam na deszcz :shock: :lol: :lol:
dachasia
50p
50p
Od: 5 paź 2006, o 21:44

Post »

Ewelinko,czy może coś gorzej z Twoim kręgosłupem?Czy to tylko święta odsunęły Cię od komputera, bo od 5 kwietnia Cię nie widzę.
Pozdrowienia Nina
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewelinko napisz coś bo bardzo się martwimy że nie ma ciebie z nami. Może gdzieś musiałaś wyjechać albo nie daj Boże jesteś chora :?: Wszyscy czekamy na wiadomość od ciebie .Pozdrawiam.
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

Szpilka, Leda16, Pinta_d, KarolinaL,Bobi,Dachasia, Jolciajci - sprawiliście mi wiele radości miłymi słowami i troską ...
Jest dobrze, rzeczywiście musiałam sobie zrobić małą przerwę w pracach, ale wszystko wróciło do normy - kręgosłup mam. Jutro planuję go "wypróbować"- idziemy razem do ogrodu :wink:
A nieobecnośc na forum to po prostu przedłużone Święta Wielkanocne i malutki rodzinny wyjazd.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

[quote="leda16"]Oj, szkoda, że się na te cimifugi nie załapałam ;:98 . Ale pewnie nie zakwitną w tym roku.Śprzeglądałam roczniki "Mój piękny ogród".
----------------------------------------------
Ledo, nasionka mogę Ci jeszcze przesłać( proszę o adres na pw.) rzeczywiście nie wiem , czy zdołają w tym roku zakwitnąć ale to długowieczna bylina, wiec jeśli masz cierpliwość...Ja wysiałam już w pocz. marca i już wzeszły. Są na oknie w doniczce ale pewnie niebawem wysadzę je do ogrodu.A co do roczników " Mój piękny ogród"- może przeglądając natrafiłaś na moją prezentację? Była w 2005 r. w maju (Podobno skromność jest zaletą... :wink: )
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Kontakt:

Post »

A to kilka zaległych zdjęć "mojej wiosny " :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Najpierw Golden na tle tulipanów botanicznych (kwitną już kilka lat z rzędu i nie trzeba ich wykopywać), dalej tulipany i prymulka-3 lata temu wsadzona do gruntu roślinka kupiona zimą w markecie jako " kwiatek na stół". Kwitnie obficie , a jedyny problem to ten,że bardzo smakuje ślimakom !Na ostatnim zdj. prymulka- pierwiosnek bezłodygowy.
Awatar użytkownika
leda16
200p
200p

Post »

Ślicznie dziękuję Ewelinko. Wyjaśnij mi jeszcze proszę, gdzie tu jest "priva" i jak tam dotrzeć ze swoim adresem. Oczywiście Twój ogród widziałam w czasopismie "Mój piękny ogród" i nawet mam ten rocznik oprawiony w twarde okładki :lol: Natomiast w najnowszym wydaniu chyba "Porady ogrodnicze" czy coś takiego, (taki formatowo mały miesięcznik jak połowa "Mój piękny ogród" ) również zamieszczono 1 zdjecie z Twojego ogrodu - to z amforami pod sosną.
Jeszcze napiszę jak sama się ratuję przed bólami stawów i kręgosłupa. Po intensywnej pracy w ogródku - gorąca kąpiel. Woda musi być rzeczywiście b. gorąca, ale bez piany, która odczuwalnie "oziębia" kąpiel. Należy w tym posiedzieć co najmniej 30 minut a potem prosto do łóżka. Mozna dodać skrzyp i macierzankę ale niekoniecznie. Znakomicie rozluźnia mięśnie i na drugi dzień jesteś jak nowo narodzona.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”