Mój ogród moje spełniające się marzenie - iwonaxp cz.2
- iwonaxp
- 1000p

- Od: 18 kwie 2008, o 10:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Twoje roślinki również posadziłam ale córcia nie porobiła fotek
Poprosiłam ją wczoraj ale chyba robiła tak od niechcenia bo nie bardzo jest co pokazać
Przebiśniegi ? tz. prymulki te kulki ? Jak dobrze pamiętam kupiłam je 04.04 mam na razie 2 szt ale wiesz... spodobały mi się i w przyszłym roku chyba sobie dokupię jeszcze inne kolory jak mi się trafią .Pierisa kupiłam w OBI wteddy co tak krzyczałam tu głośno i ze się wybieram .Okazało się jednak ze już jednego takiego mam
w ogrodzie
więc zaczynam dublować roślinki :)ale nie szkodzi znajdę miejsce dla niego
Ucieszył mnie też widok jaśminowca pełnego z takimi ogromnymi kwiatami , kupiłam go w zeszłym oku ale nie zdążyłam posadzić i myślałam ze nie przetrwał zimy , ale ku memu zdziwieniu ma się dobrze i będzie rósł jak bedzie większy a będziesz chciała to oczywiście ci prześlę.
- Ania Kropelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 19 lut 2009, o 08:11
No z moich roślinek, to fotki Ci jeszcze chyba nie bardzo wyjdą, to takie mizerne maleństwa będą. Wieczorem jak wrzucę to zobaczysz moje prumulki, ale ja mam te zwykłe. Te kule mi się natomiast bardzo podobają i zamierzam ich dokupić.
Pierisa też kupowałam w tym roku, siedział taki mizerny w donicy na zewnątrz, a tu nagle w czasie świąt, zaglądam i zastanawiam sie co tam w kącie tak jasno, podchodzę, patrzę, a on cały w dzwoneczkach
Pierisa też kupowałam w tym roku, siedział taki mizerny w donicy na zewnątrz, a tu nagle w czasie świąt, zaglądam i zastanawiam sie co tam w kącie tak jasno, podchodzę, patrzę, a on cały w dzwoneczkach
- iwonaxp
- 1000p

Maju kwiatów mam nie wiele dopiero w tym roku zaczynam z nimi przygodę bo do tej pory raczej stawiałam na krzewymariasen pisze:Śliczne kwiaty i aniołek.
- iwonaxp
- 1000p

Aniu wcale nie mizerne bo ładne są to roślinki .Ciemierniki wdzięcznie rosną , trzmielinki puszczają młode listki , piwonia również listki puszcza ale jest w doniczce bo czeka na swoje miejsce w północnej części ogrodu gdzie na razie prace mi się wstrzymałyAnia Kropelka pisze:No z moich roślinek, to fotki Ci jeszcze chyba nie bardzo wyjdą, to takie mizerne maleństwa będą.
- iwonaxp
- 1000p

A może nie zmarzł tylko wygląda podobnie i nie kwitnie , bo wiesz... ja mam już trzy dwa takie jak na fotce i jeden bardzo ale to bardzo podobny i właśnie nie kwitnie jeszcze .A dlaczego uważasz że przemarzł ?EdytaB pisze:Witaj Iwonko - przyszłam w odwiedziny, przez święta nie zaglądałam na forum, teraz nadrabiam zaległości .
Piękne te kwiaty, a peris kwitnący moje marzenie, swój doglądam bo chyba zmarzł w zime
- Ania Kropelka

Iwonko, u Ciebie wszystko wygląda tak , jak by zimy i sniegu nie bylo, szmaragdowa trawka, piekne kolorki kwiatów.. tylko siąść i podziwiac...i delektowac się wiosną
pozdrawiam
Urszula B - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=19821
pozdrawiam
"Żadna noc nie może być aż tak czarna, żeby nigdzie nie można było odszukać choć jednej gwiazdy. Pustynia też nie może być aż tak beznadziejna, żeby nie można było odkryć oazy. Zawsze gdzieś czeka jakaś mała radość. Istnieją kwiaty, które kwitną nawet w zimie."
- iwonaxp
- 1000p

Urszulka jeśli chodzi o trawę to naprawdę w tym roku jestem z niej dumna ::) kwiatków troszkę mało ale latem będzie mam nadzieję więcej i w przyszłym roku wiosennych również. Już obiecałam sobie ze na jesień zakupię sporo cebulekUrszula B pisze:Iwonko, u Ciebie wszystko wygląda tak , jak by zimy i sniegu nie bylo, szmaragdowa trawka, piekne kolorki kwiatów.. tylko siąść i podziwiac...i delektowac się wiosną
pozdrawiam
- Ania Kropelka

- Ania Kropelka