Galeria.Dalie Doroty- korzo_m
Re: Dalie Doroty- korzo_m
jak będzie taki wątek to proszę o info żebym nie przegapiła 

- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Dorotko
Cieszę się , że natrafiłem na Twój wątek. Kocham dalie a Twoje są piękne.
Powiedz mi jak i gdzie je przechowujesz? Ja miałem bardzo ładną , zaniosłem do piwnicy i niestety, przemarzła
Ale na wiosnę się zaopatruję 

- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Przepiękne masz te dalie, a ile ich 

Jakie piękne i różnorodne dalie.
Ile masz ich gatunków? 

- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Krystianie dziękuję w imieniu dalii, ja też bardzo lubię ich urok, żałuję że oprócz uroku, który posiadają nie pachną.
Ja przechowuję dalie w piwnicy, cały czas sprawdzam karpy, jak widzę w lutym że zaczynają za bardzo wysychać to bardzo delikatnie polewaczką z sitkiem je spryskuję wodą.
Maska witam Ciebie bardzo serdecznie. Od dwóch lat już nie kupuję nowych dalii, powoli kolekcja się zmniejsza, zeszłej zimy nie wszystkie się przechowały, co roku jakaś odmiana wypada.
cccc1969 nie wiem ile mam gatunków, pasowałoby przeliczyć. Mam kilka dalii, które mi nie zakwitły przez dwa sezony, cały czas czekam z ciekawości jakie kwiaty będą.
Ja przechowuję dalie w piwnicy, cały czas sprawdzam karpy, jak widzę w lutym że zaczynają za bardzo wysychać to bardzo delikatnie polewaczką z sitkiem je spryskuję wodą.
Maska witam Ciebie bardzo serdecznie. Od dwóch lat już nie kupuję nowych dalii, powoli kolekcja się zmniejsza, zeszłej zimy nie wszystkie się przechowały, co roku jakaś odmiana wypada.
cccc1969 nie wiem ile mam gatunków, pasowałoby przeliczyć. Mam kilka dalii, które mi nie zakwitły przez dwa sezony, cały czas czekam z ciekawości jakie kwiaty będą.

a mam takie pytanie bo widzę że są tu osoby co zamawiały u p.Lipenia jak wygląda ten proces ?
wysyła się kopertę zwrotną a w niej jest katalog czyli nazwy odmianowe i zdjęcia czy same nazwy?
Pozdrawiam Aneta
Daliowo mikusi
Daliowo mikusi
Bardzo ładne dalie, tak trzymac. Ja sobie nasionka kupiłam i myslę że też będę miała sie czym pochwalić . Na razie marzę o nich.
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Dorotko wracam do Twoich dalii,są cudowne 

- anastazja B
- 1000p
- Od: 3 mar 2013, o 09:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zjawiam się z rewizytą.
Od razu wielkie uznanie dla pięknej kolekcji dalii
naprawdę robi wrażenie
Ja uprawiam dalie miniaturowe (dorastają do ok 20-30 cm) w trzech kolorach.
Przechowuje je również w piwnicy w wiaderku , przysypane piaskiem.
Właśnie w minioną sobotę zajrzałam do nich i okazało się ,że mają już małe zawiązki więc powędrowały do doniczek. Po 15 maja wysadzam je do ziemi , wówczas mają już kwiaty
Od razu wielkie uznanie dla pięknej kolekcji dalii

Ja uprawiam dalie miniaturowe (dorastają do ok 20-30 cm) w trzech kolorach.
Przechowuje je również w piwnicy w wiaderku , przysypane piaskiem.
Właśnie w minioną sobotę zajrzałam do nich i okazało się ,że mają już małe zawiązki więc powędrowały do doniczek. Po 15 maja wysadzam je do ziemi , wówczas mają już kwiaty