Ogród Danusi
- Tacca
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 lut 2009, o 12:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Danusi
Witaj Żabeczko
Cieszę się że pomysł się podoba
Cieszę się że pomysł się podoba
- bratek158
- 500p
- Od: 28 lis 2010, o 14:57
- Kontakt:

dzisiaj przeszłam się po Twoim ogrodzie można powiedzieć od początku do końca

ogródeczek taki zadbany ,romantyczny

w oczku wodnym dużo zmian kwitną lilie wodne nie wiedziałam

nic o tym że sypie się sól

kaktus kwitnący na żółto cudeńko

grudnik śliczny no i wędzarnia zbudowana przez M super

można by powiedzieć jak masz na to wszystko czas a tu jaszcze szkoła

a w L.M .często bywam byłam nawet wczoraj kupiłam bombki na choinkę

- Tacca
- Kontakt:
Bratku dzięki za słowa otuchy , bardzo mi były potrzebne, z porządkiem to jest tak że mam 500 m do porządkowania , najwięcej prac robię jesienią , poprawiam wiosną , i jakoś to się kupy trzyma.
Z czasem to tak różnie bywa, w szkole fajnie , tylko w domu trzeba włożyć sporo pracy.
Przez tą szkołę zaniedbałam ostatnio spacery, las jest piękny o tej porze roku .Od lasku Arkońskiego do Bartoszewa leśnicy pięknie odśnieżają , aleje szerokie, tylko łazić, a tu czasu brak.
A do LM zapraszam , szczególnie na dz. ogród
Z czasem to tak różnie bywa, w szkole fajnie , tylko w domu trzeba włożyć sporo pracy.
Przez tą szkołę zaniedbałam ostatnio spacery, las jest piękny o tej porze roku .Od lasku Arkońskiego do Bartoszewa leśnicy pięknie odśnieżają , aleje szerokie, tylko łazić, a tu czasu brak.
A do LM zapraszam , szczególnie na dz. ogród
-
- Od: 10 kwie 2010, o 08:16
Witam , dzisiaj obejrzałem Twój ogródek. Przyjemnie się ogląda , widać ,że potrafisz zadbać o rośliny i ich dobór. Tylko pozazdrościć. Wydaje mi się ,że w tak sprzyjających okolicznościach przyrody
, można świetnie wypocząc po dniu.Mam takie wrażnie , jakby tam wszystko samo rosło gdzie trzeba , chociaż zdaję sobie sprawę ile pracy wymagało osiągnięcie takiego efektu. Mam pytanie , na kilku zdjęciach widziałem takie wydrążone pniaki drewna. Miedzy innymi przy oczku , na karmniku , taki z rojnikami i z kaktusem . Na pewno wiesz o co mi chodzi. Masz jakieś tajne źródełko zaopatrzenia w toto cudo , czy możesz się podzielić informacjami gdzie to nabyć ? Pozdrawiam ,Piotr.

Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę 
Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;

Mój poligon doświadczalny Popieram : http://www.zanimnapiszesz.info/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Tacca
- Kontakt:
Piotrze miło że zawitałeś do mojego wątku. W ogrodzie rzeczywiście wypoczywam, a praca to jakoś tak mimo woli wychodzi . W każdym sezonie coś przesadzam i zawsze wydaje mi się że to już to , wychodzę rano z kubeczkiem kawy , tylko posiedzieć chwilkę na świeżym powietrzu i już widzę że trzeba coś zmienić, czasem tak zastanawiam się i wymyślam nawet kilka tygodni,
a potem widły w ruch i jest fajnie. Pniaki to dzieło natury , parę lat temu przytachałam z Lubelszczyzny.Kasztanowiec naturalnie dziurawy, zwalił się po burzy, niestety wracaliśmy z urlopu obładowani wiejskimi darami . Na więcej nie było miejsca.
pozdrawiam
a potem widły w ruch i jest fajnie. Pniaki to dzieło natury , parę lat temu przytachałam z Lubelszczyzny.Kasztanowiec naturalnie dziurawy, zwalił się po burzy, niestety wracaliśmy z urlopu obładowani wiejskimi darami . Na więcej nie było miejsca.
pozdrawiam
-
- Od: 10 kwie 2010, o 08:16
Dzięki , trzeba będzie poszukać takich pniaków po okolicznych lasach. Róże też masz bajecznie sfotografowane. Bronię się przed różami jak mogę , a one mnie zawsze z jakiegoś wątku w oko kolną
. Jak nie z lewa , to z prawa. Trzeba będzie się rozejrzeć po różanych stronach.

Pół hektara perzu , w końcu mam stałą pracę 

- Tacca
- Kontakt:
Czy ta szczecińska Gubałówka naprawdę nazywa się Gubałówka czy to tylko taka "ksywka" ?
Bo zakopiańska Gubałówka z tego co wiem od wielu lat świeci pustkami gdyż jacyś "mądrzy" górale przegrodzili stoki narciarskie, mając najwyraźniej za dużo pieniędzy, i nie chcąc zarabiać na przyjezdnych miłośnikach białego szaleństwa.

Bo zakopiańska Gubałówka z tego co wiem od wielu lat świeci pustkami gdyż jacyś "mądrzy" górale przegrodzili stoki narciarskie, mając najwyraźniej za dużo pieniędzy, i nie chcąc zarabiać na przyjezdnych miłośnikach białego szaleństwa.
To mój ogród jest dla mnie, a nie ja dla mojego ogrodu
- AgaNet
- Od: 26 sie 2010, o 11:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

To w Szczecinie takich "górskich" widoczków można doświadczyć ???? Nie wiedziałam

Czyli i góry i morze w jednym

Rewelacja

- Tacca
- Kontakt:
Vitoldo szczecińska Gubałówka to nie żadna ściema , istnieje naprawdę, cieszy się sporym powodzeniem, teren na skraju miasta właściwie na skraju Puszczy Wkrzańskiej.
raj dla dzieci i początkujących narciarzy i nie tylko , lodowisko (w tym roku pod namiotem),super tor saneczkowy, wyciąg narciarski i grzane piwo.
Aga górki koło mnie całkiem przyzwoite i chyba dla tego kocham szczecińskie lasy.Co do morza to trochę gorzej, mieszkamy nad zalewem do morza mamy ładny kawałek ale w okolicy nie brak pięknych jezior.dzięki za życzenia i wszystkiego najlepszego.
Wszystkim gościom zaglądającym do mojego wątku z okazji świąt życzę dużo szczęścia , zdrowia i spełnienia marzeń.
raj dla dzieci i początkujących narciarzy i nie tylko , lodowisko (w tym roku pod namiotem),super tor saneczkowy, wyciąg narciarski i grzane piwo.
Aga górki koło mnie całkiem przyzwoite i chyba dla tego kocham szczecińskie lasy.Co do morza to trochę gorzej, mieszkamy nad zalewem do morza mamy ładny kawałek ale w okolicy nie brak pięknych jezior.dzięki za życzenia i wszystkiego najlepszego.
Wszystkim gościom zaglądającym do mojego wątku z okazji świąt życzę dużo szczęścia , zdrowia i spełnienia marzeń.
-
- 1000p
- Od: 13 paź 2008, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Potwierdzam, że Gubałówka w Szczecinie istnieje, w zeszłym roku trafiłam tam na spacerze na zawody saneczkowe, był Batman na sankach, Gnijące Panny Młode w trumnie na płozach, Fajkolot, Pojazd z puszek po piwie itd. Mam nadzieję w tym roku znowu trafić, bo pogoda dopisuje, mam fotki z tych zawodów, tylko nie wiem, czy Tacca chce, bym u niej pokazała. A Tacce życzę dobrego sezonu działkowego 2011 i żebyśmy się poznali wreszcie, bo mamy działki blisko. Pozdrawiam.
Nigdy nie można powiedzieć o ogrodzie - uff, gotowe. I to mnie właśnie zachwyca!!!!!!!!!!
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
Esteci i łakomczuchy
Esteci i łakomczuchy cz.2- aktualna
- Tacca
- Kontakt:
Cześć Mamba ubiegłoroczny zjazd na byle czym można obejrzeć w internecie ale jak masz fotki to oczywiście możesz u manie pokazać , impreza była nie zła , ja niestety próbowałam dostać się do piwa i jakoś zdjęć nie porobiłam, nic nie wiem żeby w tym roku coś szykowali, ale może jutro pójdę zgubić to co dzisiaj w siebie wpakowałam ,to będę coś wiedziała.
Cały sezon przed nami to pewnie się spotkamy, no i z okazji świąt wszystkiego najlepszego.

Cały sezon przed nami to pewnie się spotkamy, no i z okazji świąt wszystkiego najlepszego.

-
- 1000p
- Od: 24 sie 2009, o 11:06
Aż nabrałam ochoty na naukę jazdy na nartach ,właśnie rozmawiałam z mężem czy mnie tam nie zawiezie 
Mówi yes
Na naukę nigdy nie jest za późno tylko narty będę musiała skądś wypożyczyć
Danusiu wesołych świąt

Mówi yes

Danusiu wesołych świąt

pozdrawiam zielono zakęconych Marzena:)
Spełnione marzenie Marzenki
Spełnione marzenie Marzenki