Ogródek EdytyB - początki amatora

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A to jeszcze dodam to co w każdym innym wiosennym ogrodzie możan znaleźć:
Obrazek Obrazek
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I jeszcze może to:
orlik
Obrazek
trzmielina :
Obrazek,
i żagwin 9tylko u mnie jeszcze nie kwitnie :(
Obrazek
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorzucę jeszcze marketowe Rh (z LM) Różanecznik "Conninghan's White"
Obrazek Obrazek
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Edytko śliczne roślinki pokazujesz :!: :)
Rozchodnik jaki już ładny. U mnie kępki dopiero tycie bo podkradzione z działki przyjaciólki ale ja lubię jak mi się tak od podstaw wszystko rozrasta,chociaż czasem to długo trwa... :roll:
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Edytko, mam też takie kapuściane różyczki. Może wiesz jak nazywa sie ta roślinka?
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Agawa
1000p
1000p
Od: 4 wrz 2008, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Edyto widze, że zakupy spore zrobiłaś.
Lekkie zawirowanie miałam w rodzince, córka rekę złamała i czasu na nic nie miałam

Co do różanecznika, podobne objawy są na moim, i też nie wiem co mu jest :?
słonecznie
Lidka
Agawa walczy w ogrodzie
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

EdytaB pisze: Obrazek
Edytko jak nazywa się ta roślinka? Napisz coś o niej. Czy nadaje się na skalniak.
Bardzo mi się podoba.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alll pisze:
EdytaB pisze: Obrazek
Edytko jak nazywa się ta roślinka? Napisz coś o niej. Czy nadaje się na skalniak.
Bardzo mi się podoba.

Sabinko , Alinko - to jest rozchodnik u mnie dorasta do jakichś 40-50 cm pięknie kwitnie do zimy i wydaje mi się, ze na skalniak się nadaje, ja ukradłam małe zaszczepki i mam teraz go w 3 miejscach.
Widziałm na allegro i duże i małe w kolorach od białego do ciemnego różu i co ważne jest zupełnie bezproblemowy, rożnie wszędzie :)
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Witaj Edytko, Twój ogródek pięknie się już prezentuje, magnolia- mistrzostwo świata, :D , hiacynty prześliczne, tulipanek piękny :D piękna kulka rozchodnika- uwielbiam czas , kiedy on jest właśnie w tej niziutkiej kulistej postaci, chociaż i później prezentuje się pięknie :D a jak jesienią kwitnie, to jest cudny :D Zakupy super :D
A co do różanecznika, to myślę, że to tylko uszkodzenia mrozowe i nic mu nie będzie, podsyp tylko nawozem do różaneczników, myślę, że można spryskać preparatem Asahi - jest to biostymulator który podobno świetnie wpływa na kondycję roślinek
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agawa pisze:Witaj Edyto widzę, że zakupy spore zrobiłaś.
Lekkie zawirowanie miałam w rodzince, córka rekę złamała i czasu na nic nie miałam

Co do różanecznika, podobne objawy są na moim, i też nie wiem co mu jest :?
Ostatnio wszyscy w moim otoczeniu coś sobie łamią :twisted:

Co do różanecznika zadałm pytanie na wątku o rododendronach, może ktoś pomoże
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

AGNESS pisze:Witaj Edytko, Twój ogródek pięknie się już prezentuje, magnolia- mistrzostwo świata, :D , hiacynty prześliczne, tulipanek piękny :D piękna kulka rozchodnika- uwielbiam czas , kiedy on jest właśnie w tej niziutkiej kulistej postaci, chociaż i później prezentuje się pięknie :D a jak jesienią kwitnie, to jest cudny :D Zakupy super :D
A co do różanecznika, to myślę, że to tylko uszkodzenia mrozowe i nic mu nie będzie, podsyp tylko nawozem do różaneczników, myślę, że można spryskać preparatem Asahi - jest to biostymulator który podobno świetnie wpływa na kondycję roślinek
Ten preparat to do innych też się nadaje?
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
kaaj
500p
500p
Od: 26 mar 2007, o 18:04

Post »

Edytko, witam serdeczne, posiedziałam troszeczkę u Ciebie, widzę że macie jeszcze dużo pracy przed sobą, ale taka praca to sama radocha :P , podobnie jak ja macie sąsiada brudaska, na w tamtym roku troszkę się na szczęście oporządził, chyba się zawstydził :oops: , ale tak w ogóle, to jest z niego rolnik (bo ja na wsi mieszkam) całą gębą, hoduje za miedzą rok w rok ogromną kupę obornika, akurat na wysokości naszego tarasu, tak więc jak wiaterek ze wschodu zawiewa to robi się u nas naprawdę niesmaczne, już w pierwszym roku zakładania ogrodu posadziłam z tamtej strony szpaler z iglaków : kosodrzewina, jodły koreanki, skajrokety i takie żółte tuje, taki nieregularny żywopłot,
ja u siebie mam winobluszcz 5-klapowy, przykrywa brzydką wiatę w stodole, niestety na jesieni zrzuca liście, ale co tam,
życzę dużo siły i zapału, pozdrowionka 8)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

EdytaB pisze:
AGNESS pisze:Witaj Edytko, Twój ogródek pięknie się już prezentuje, magnolia- mistrzostwo świata, :D , hiacynty prześliczne, tulipanek piękny :D piękna kulka rozchodnika- uwielbiam czas , kiedy on jest właśnie w tej niziutkiej kulistej postaci, chociaż i później prezentuje się pięknie :D a jak jesienią kwitnie, to jest cudny :D Zakupy super :D
Ten preparat to do innych też się nadaje?
Edytko pisałam Ci na temat ASAHI w swoim wątku, ale nie wiem, czy czytałaś. Więc tak, on nadaje się do wszystkich roślin, nawet domowych, ma bardzo dobry wpływ na różne kłopoty, stymuluje je do lepszego rozwoju i pomaga goić różne uszkodzenia
Awatar użytkownika
ira47
100p
100p
Od: 9 sty 2009, o 16:34

Post »

Edytko, mój pieris variegata zmarzł w ubiegłym roku, u sąsiadów tej zimy. On jest bardzo wrażliwy, posadź go w dobrze osłoniętym miejscu i na zimę lepiej zabezpieczyć.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=52&t=30768" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

wow człowiek na 3 dni wyjeżdża a tu takie zakupy!!!!

Piękny ten kwitnący pieris... ja też nie mogłam się oprzeć :)

Jeśłi chodzi o różanecznika to pytaj Hani... ona jest specem! Na pewno coś doradzi...
śliczne masz te kolorowe tulipanki... i już kwitną!
z uśmiechami Iza
u liski
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”