Storczyki Jolanty
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Storczykowa

ja też mam Bellinę. jest nieduży, ale dorosły. w chwili kupienia był przekwitający. ciekawe, czy w tym roku zakwitnie. na razie puszcza nowy liść. a masz Lueddemanianę? to moje obecne marzenie. jak tak, to mogłabyś napisać, jak go uprawiasz i czy ci kwitł? i możesz też coś napisać o uprawie equestrisów, bo też bym takiego chciała mieć. equestrisy mimo małych kwiatków są bardzo urocze.Jolusia pisze:Storczykowa mam Phalaenopsisa Belline ale to malolat, do wkitniecia jeszcze troche. Wiele innych zaczyna wypuszczac paczki wiec już niedlugo bedzie co pokazac
-
elizabett-1977
- 200p

- Od: 20 sty 2009, o 14:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to witaj w klubie.Ja też mam takie postanowienie,bo w marcu przybyło mi 9 falków,część kupionych na Allegro i obiecałam sobie,że na jakiś czas STOP.Ale czy się udakoralina pisze:Oj mi się zamarzy biały Equestris![]()
Ale póki co, zakupom mówimy stanowczo stop, przez ostatnie 2 tygodnie moja hodowla powiększyła się o 6 nowych storczyków, do tego 2 Vandy w drodze, a miejsca w domu nie przybywa, całe szczęście za niedługo czeka mnie przeprowadzka, więc powinno być więcej miejsca
Jolu,widzę że mąż bardzo pomaga w powiększaniu kolekcji,stąd ta nowa półka.Plus dla niego.Pięknie to wygląda.
- Jolusia
- 1000p

- Od: 25 gru 2008, o 19:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Storczykowa kolekcje Equestrisöw zalozylam od niedawna. Urzekly mnie swoim pieknem choc to nieduze roslinki z malymi kwiatkami. W tej chwili posiadam ich trzy. Jeden z nich przyszedl juz kwitnacy, dwa pozostale jeszcze u mnie nie kwitly wiec co do sposobu uprawy nie jestem w stanie powiedziec. Jednak na möj chlopski rozum uprawa jest taka sama jak przy innych Phalaenopsisach. Czas pokaze jakie beda efekty mojej uprawy
elizabett-1977 o tak, möj M wspiera mnie dzielnie. Ostatnio wypatrzyl jakas konstrukcje i mysli zeby ja w domu zrobic. Jestem bardzo ciekawa co wymysli
elizabett-1977 o tak, möj M wspiera mnie dzielnie. Ostatnio wypatrzyl jakas konstrukcje i mysli zeby ja w domu zrobic. Jestem bardzo ciekawa co wymysli
- Storczykowa