Ogród-Sterlizja36

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aniu to akurat był wypad do Rogowa,Biskupina i Wenecji.A co do róży to faktycznie będę musiała jej poszukać nazwę albo zostanie nn.

A tak zakwitła u mnie Nostalgia...

Obrazek Obrazek
i Papageno dalej otwiera pączusie :D

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo, Canny piękne, chyba nie miałam okazji widzieć na żywo.
Maluchy chyba zadowolone z takich wakacji :D
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nostalgia rozkwitła cudnie :P

Skojarzyłam te dinozaury z Dinozaurolandem w Zatorze :wink: :lol: :lol:
Jutro się tam akurat wybieramy :wink:
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Fajne dzieciaczki :D widać, że miały radochę !

Mam rozrosnietych dalii na wymiane , jeśli chcesz. Możemy sie wymienić jesienią ;)
Nostalgia jest urocza! Taka romantyczna :roll:
Papageno tez tak obficie kwitnie!
Widziałam ją w pobliskim ogrodniczym i tak sie nad nią zastanawiam. Kupic nie kupić??? :lol:
sterlizja36
500p
500p

Post »

Ewo dzieciaki aż piszczały!Dalie jeśli masz jakieś niskie(1m.) igiełkowe to chętnie bym wzięła,jeśli nie masz to na jesień i tak mogę coś z tych cann ci wysłać :D .Róże faktycznie pięknie powtarzają kwitnienie,niektóre u mnie pierwszy raz.Papageno jest ładna,jednak ja się nią aż tak bardzo nie zachwycam,ciapate jakoś mi nie przypadły do gustu :wink:

AniaDS Nostalgia jest cudowna,mam ją posadzoną w donicy i kiedyś planuję jej miejsce na tarasie.A w Zatorze to powstał ten park chyba niedawno?Niedawno gościłam znajomych z B.Białej i wspominali o tym parku.

Sabino na pewno widziałaś canny w ogródkach w twojej miejscowości,tylko ich nie kojażysz :wink: .

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Ewo - ładnie kwitną w Twoim ogrodzie róże, zwracaj uwagę na malwy, często dostają rdzę i mogą zaszkodzić różom.
sterlizja36
500p
500p

Post »

Deired Nostalgia jest od ciebie i pięknie powtarza kwitnienie :D .O malwach dowiedziałam się z opóżnieniem że przenoszą rdzę ,mam tylko te czerwone które i tak muszę przesadzić bo nie pasują kolorystycznie :roll:
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
Deirde
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2007, o 10:41

Post »

Pamiętaj ją trochę mniejszą - szybko Ci rośnie, jeśli chodzi o malwy to podglądaj spodnie strony liści czy nie mają pomarańczowych kropek. U mnie większość malw miała rdzę, jeśli nie ma - nie musisz się martwić. Częściowo winna jest pogoda i deszcze.
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Cześć Ewo,
dawno mnie nie było a u Ciebie tak cudownie wszystko kwitnie :shock: Nie wiedziałam, ze masz tyle róż. Już nie nie wiem, która podoba mi się najbardziej, u Ani zachwycałam się Abrahamem ale kiedy zobaczyłam u Ciebie Marię Teresę, to już nie wiem sama, która piękniejsza. Zresztą czy to ważne? Obie są piękne i warto je mieć u siebie. Zauroczyły mnie też Twoje hortensje. Powtórzę po raz kolejny - jak to dobrze, że już tworzysz swój ogród, później będziesz tylko siedziała na tarasie i zachwycała się kwiatami kwitnącymi w ogrodzie :lol:
Miłego popołudnia :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

sterlizja36 pisze:Ewo dzieciaki aż piszczały!Dalie jeśli masz jakieś niskie(1m.) igiełkowe to chętnie bym wzięła,jeśli nie masz to na jesień i tak mogę coś z tych cann ci wysłać :D .Róże faktycznie pięknie powtarzają kwitnienie,niektóre u mnie pierwszy raz.Papageno jest ładna,jednak ja się nią aż tak bardzo nie zachwycam,ciapate jakoś mi nie przypadły do gustu :wink:

Obrazek Obrazek
Ewciu, igiełkowa mam tylko dużą pomarańczową i kremową ok. 1,4m.
Ale mam duzo bylin, chetnie jeszcze coś ci wysle na jesień ;)
jeśli cie Papageno nie zachwyciła to chyba szkoda mi będzie miejsca. U mnie juz jest i tak bardzo ciasno! :lol:
Kilka róż jeszcze stoi w donicach do wsadzenia :oops:
Slicznego masz hibiskusa! I ta pelargonia- super akcent kolorystyczny! :shock:
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Ewa pięknie wygląda ta rabata z iglakami .
Miałąm róż już nie kupować ale chyba się jeszcze skuszę na Papageno i Nostalgie.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewuniu, park jest od kilku miesięcy, ale robi furrorę, tłumy są takie, że słów brakuje.
I nie dziwię się, prawie wszystkie dinusie były ruchome, sprawiają niesamowite wrażenie :wink:
Moje starsze dzieciątko to było tak wystraszone, że na ręce wlazło mężowi :shock:
Potem już mu przeszło :wink: :lol: :lol:
Warto jechać.
A od listopada kilka kilometrów dalej powstanie park Św. Mikołaja, zapowiada się jeszcze lepiej, mają być elfy, renifery, dom Mikołaja itd :wink:
sterlizja36
500p
500p

Post »

Gohna róż w tym roku troszkę się nazbierało :wink: ,uważam że są piękne , niektóre tak fantastycznie pachną.Dopiero w tym roku odkrywam ich piękno :D .Mariatheresa jest faktycznie warta kupienia,chociaż złapała lekkiego mączniaka.Obecnie zbiera siłę aby powtórzyć kwitnienie.Mam nadzieję ż właśnie tak będzie ...usiądę na tarasie i będę się napawać pięknem kwiatów.Oby tylko nie jeżdziły żadne auta bo kurzy niemiłosiernie od drogi a asfaltu to pewnie się nie doczekam :roll: .

Ewo na pewno na coś się wymienimy :wink: .U mnie również kilka doniczek stoi do wsadzenia, jednak to nie róże ,je mam już na swoich stałych miejscach.Miło mi że podoba ci się moja rabatka z jedyną w moim ogrodzie pelargoną.

Izabello ta rabatka jest już gotowa nie będzie w niej zmian,chyba że coś by chorowało,oby nie!Warta kupna jest Nostalgia ,wspaniałe ułożenie płatków a jak cudownie pachnie!

Ania DS zazwyczaj jeżdzimy na południe zimą a te parki zabawy dla dzieci są czynne cały rok,czy tylko sezonowo?Moi znajomi tam jeszcze nie byli więc muszę zasięgnąć informacji od ciebie :D .W Rogowie figury są stałe a szkoda na pewno byłaby większa atrakcja.Natomiast jest dużo dodakowych atrakcji typu przejażdżki samochodami,zjeżdżalnie ,tory preszkód itp.
Jednak wszystko za dodadkowymi opłatami,tak że można do domu wrócić z bardzo wyszczuplonym portfelem :lol:
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

U Ciebie też różane szaleństwo :D
A czy Lykke się ukorzeniła?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
sterlizja36
500p
500p

Post »

Och Oliwko do ukorzeniania róż to nie mam ręki!Lykke...padła pierwsza ,kilka z sadzonek miały małe listeczki ale kolejno wypadały :cry: ,została tylko jedna doniczka i tam trzymają się dwie gałązki(zapaomniałam nazwy ale mam w donicy zapisane).Niestety już się poddałam i nie będę ukorzeniać ,postaram się kupić .Tyle fatygi z twojej strony i nic nie wyszło,ale tak to czasami bywa.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”