Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania
Witaj Jolu sporo ciekawych nasionek kupiłaś , szałwia ,ostróżka, astry ,łubiny kolorowe ,smagliczka . Jesienią i ja wysiałam smagliczkę w kilku miejscach w ogrodzie ,mam nadzieję że to co piszą jest prawdą ,że ta roslina nie ma zadnych wymagań wręcz uwielbia suche i słoneczne miejsca , takiego ci u mnie najwięcej więc niech się rozłazi będą piękne słoneczne polany . Dimorfoteka to ładne kwiatuszki na pewno Ci się spodobają , mnie zaciekawiła mieszanka bylin ciekawe jakie roslinki wchodza w skład - dowiemy sie wiosną oczywiście
, a w len i ja chcę się zaopatrzyć
.
- tu.ja
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Udało mi się zobaczyć wszystkie nasiona. Hura! Szałwię powabną możesz nie traktować jako rośliny jednorocznej, bo ładnie się rozsiewa sama. Czyli jak ją posiejesz w tym roku to zagości u Ciebie na dobre. Co do smagliczki to uważam jej ekspansywność za dużą zaletę. Pięknie wyglądają duże jej kępki w ogrodzie. A zawsze przecież można część zlikwidować jeśli za mocno się rozrośnie.
Agnieszko72 mnie smagliczka zauroczyła w czyimś ogródku, jest wieloletnia.
Zgadzam się w zupełności z Izą i Elą, że to że jest ekspansywna to wydaje mi się być zaletą.....No chyba, że się mylę i to okaże się dosyć uciążliwe
Elu to Mieszanka bylin do ogródków skalnych, ale konkretnych nazw roślin nie wymienili
Dimorfoteka też mi się podoba
AGNESS witaj u mnie
Firletka podobała mi się na opakowaniu, ale z tego co piszesz to dobry wybór
Rivendel Ty dzielna kobieto boisz się smagliczki??? :P :P
AGNESS witaj u mnie
Rivendel Ty dzielna kobieto boisz się smagliczki??? :P :P
Jolu tak sobie pomyślałam ,że pięknie będą wygladać polany kwitnących floksów i smagliczki . Od Igi dostałam nasionka floksa gwiażdzistego , może Cię zainteresuje kolejna kwiecista polana ,jeden problem kwiatuszki są jednoroczne. Wysokosc 15-20 cm , roślina bardzo obficie i długo kwitnąca . Ja sieję podobają mi się kwiatuszki , jej wysokość i pora kwitienia .
Elu masz rację, takie zestawienie też mi się podoba. To chyba wysieje smagliczkę na skarpie obok floksów szydlastych od Ciebietija pisze:Jolu tak sobie pomyślałam ,że pięknie będą wygladać polany kwitnących floksów i smagliczki .
AGNESS Ty już masz dorodną kępkę tej firletki :P , a u mnie ona też pewnie zakwitnie dopiero w drugim roku
Witam Jolu byłam już kiedyś w twoim ogródku i śledziłam twoje, a właściwie
Wasze postępy, bo twój M wkłada tam wiele pracy. Za tak krótki okres idzie Wam
bardzo dobrze.
To ja podziwiałam twoje robótki i odnalazłam cię by się przedstawić. Cieszy mnie
że mamy wspólne zainteresowania.Jednak myślę, ,ze ogród pochłania więcej czasu
i daje więcej przyjemności. Postaram się śledzić twoje poczynania na działce i wiem
że dasz sobie radę,Robiąc piękne robótki, będziesz umiała stworzyć piękno nadziałce.
Widziałam już twoje zakupy. Będzie Pięknie ;:12
Wasze postępy, bo twój M wkłada tam wiele pracy. Za tak krótki okres idzie Wam
bardzo dobrze.
To ja podziwiałam twoje robótki i odnalazłam cię by się przedstawić. Cieszy mnie
że mamy wspólne zainteresowania.Jednak myślę, ,ze ogród pochłania więcej czasu
i daje więcej przyjemności. Postaram się śledzić twoje poczynania na działce i wiem
że dasz sobie radę,Robiąc piękne robótki, będziesz umiała stworzyć piękno nadziałce.
danutab pisze: Cieszy mnie że mamy wspólne zainteresowania.Jednak myślę, ,ze ogród pochłania więcej czasu
i daje więcej przyjemności. Postaram się śledzić twoje poczynania na działce i wiem że dasz sobie radę,Robiąc piękne robótki, będziesz umiała stworzyć piękno nadziałce.
Danusiu witam serdecznie u mnie i zapraszam kiedy tylko będziesz miała ochotę