Foxowa
Hahaha masz rację ale nie lubię Tzn efekt końcowy jest super gdy trawnik się odkrywa
Ale dziś jesiennie u mnie.... pochmurno, kropi, zimno.... Ale od piątku znowu piękna jesień i następnym tydzień również wspaniale
miałam dziś popracować w przydomowym ogródku, mam dużo cebul do wysadzenia , ale pogoda u nas Piotrek faktycznie brrrr.... Zamiast tego trochę posprzątałam , a teraz siedzę i palę sobie w kominku. Wiatr przeszywał dziś na wylot , okropność. Wiesz może na jakiej alejce Twoja Babcia ma działeczkę ? , może się znamy ? hihihihi !
ewaidc1198
Po południu to późna jesień za oknem..... mokro i zimno
Moja babcia ma działkę dookoła w żywopłocie. Codziennie tam jest i biega jak szalona. A ma 84 lata Cała babcia Hela Alejki nie znam
a z czego ten żywopłot? Te nasze babcie i mamy to specjalne ,wyselekcjonowane roczniki normalnie. Moja Mama ma 91 lat , mieszka sama w Koszalinie i też codziennie biegnie 2 km na działkę . Nie napisałam ,,idzie " bo trudno za Nią zdążyć .
Witaj Piotrze
Moje drzewa maja dobre owoce, ale maja tez parcha zależny mi na nich. Doradzono mi, żeby zrobić oprysk mocznikiem 5% teraz w październiku nawet do 90 % likwiduje chorobę. Kupując mocznik w sklepie ogrodniczym potwierdzono mi to, więc kupiłam mam nadzieje, że moje drzewka będą w lepszej kondycji w przyszłym roku. Pozdrawiam
Z tym mocznikiem to prawda, jest dużo materiałów na ten temat i nawet dyskusja na naszym forum w dziale ? PORADY Ogrodnicze i Działkowe - ? Pestycydy, herbicydy, nawozy, OPRYSKI, środki pro-ekologiczne Jesienne opryski. Nalewka podaje tam linki do tych materiałów m.in z Hasła ogrodniczego. Warto się zapoznać bo to niedroga i skuteczna metoda i jak inne tanie i skuteczne metody ,,leczenia" mało znana i nie propagowana .
ewaidc1198
Z czego??? Nie wiem Moja babcia też nie chodzi a biega hahaha
Alicja125
Super Alicja Moje nie chorują drzewa na parcha ale będzie można prysnąć je Zapobiegawczo Niech mają dobrze ze mną Dają takie piękne i smaczne owoce
Cześć
Dziś wyszedłem z domu po choróbsku Nie mogłem już wysiedzieć w domu gdy za oknem taka piękna jesień
Pojechałem sprawdzić co słychać. Przy okazji zerwać trochę owoców i orzechów. I klika godzin zleciało nie wiem kiedy.
Przed nami jeszcze kilka wspaniałych słonecznych dni więc trzeba będzie wykorzystać to
A to moje chryzantemy które kupiłem tu na forum
maniolek
Hahaha mam 15 krzaków I jedne kwitną a drugie prawie Ślicznie wyglądają o tej porze roku Pierwszy raz je mam i nie ostatni Ciekawe czy przeżyją do nowego roku ??? Ty już Mariusz miałeś je. I przeżyły Ci??? Czy nowe sadzonki sadziłeś???
no właśnie , pewnie ze względu na cenę niewielu chce się z nimi bawić w okrywanie. Ja też kupiłam u Zibiego w tym roku, ale moje jakoś mniejsze. Czym je karmiłeś tak dobrze Piotrek ?
ewaidc1198
Dostały raz lub dwa razy po parę ziarenek azofoski. Ale przede wszystkim mocno je podlewałem Kładłem węża i woda aż stała wtedy zabierałem I tak za każdym razem jak byłem na działce. I pięknie rosły. Sam jestem zaskoczony jak ładnie się rozrosły W przyszłym roku znowu zakupie Super wyglądają o tej porze roku na działce. Oto fotki z niedzieli :
Po pięknej wiośnie , nastało piękne lato. A teraz prześliczna jesień Już dawno nie pamiętam tak słonecznego okresu Suchego też Powoli ścinam malinki i na bieżąco grabie liście. Jeszcze sporo wiader wyniosę ich, nim będzie czysto. Wczoraj powiało więc na pewno liści sporo znowu naspadało. W sobotę pojadę i ogarnę temat. Od piątku temperatury zaczną mocno spadać więc korzystajcie w ciepełka Pozdrawiam