W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W poszukiwaniu niebieskich impresji -Annes 77

Post »

Witaj :wit . Chyba muszę mieć zakaz wchodzenia teraz na forum :;230 . Za dużo chciejstw się przy okazji tworzy ;:224 .Rondo do podziwiania bardzo fajne ;:215 . Gertrude zamówię na pewno a może nawet 2 ?? Mam trzy róże do wywalenia i chcę je zastąpić w związku z czym będę miała nie lada problem przy wyborze ;:131 .Chippendale bardzo mi się podoba ale trochę boję się tej zmienności kolorów, chyba na razie nie pasuje mi w miejscu o którym o niej myślałam ;:173 . Stephanie Baronnie to wspaniała rabatówka. Mam 3 sztuki i jestem z niej bardzo zadowolona . zieje się u Ciebie. Prócz róż cudnie kwitną Ci ostróżki ,szałwie ;:215 . Niech ten czerwic trwa jak najdłużej i oby tylko od czasu do czasu popadało . Pozdrawiam ;:196 .
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, u Ciebie różany szał ;:215 Chippendale kwitnie zjawiskowo ;:138 Dobrze, że popadało u Ciebie. U nas od tygodni nic. Jest tak sucho, że żal patrzeć na ten popiół i wypalony trawnik. Ja od dwóch dni nie robię nic innego, tylko ścinam przekwitnięte całe masy kwiatów. Szkoda, że to wszystko dzieje się w takim tempie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mój Chipek to nawet w połowie tak nie wygląda jak twój .
Przecudnie ci kwitnie. ;:173
Wszystkie twoje róże robią duże wrażenie.Bo piekne,zdrowe i bujnie kwitną ;:180
Szalwie też piekne. Ja mam jedną odmianę.
Ale i ta mnie cieszy. :wink:
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Aniu piękne różyce, ale i ostróżki i reszta także. Bardzo się cieszę, że u Ciebie popadało. U mnie też trochę, ale mogłoby więcej. Deszczyk + umiarkowane ochłodzenie i od razu widać, że rośliny się lepiej czują. No może nie wszystkie, bo ponoć już szaleje zaraza ziemniaczana, więc uprawiający warzywa się martwią.

Faktycznie i ja zauważyłam w zeszłym roku że Winchester Catherdall podłapała czarną plamistość, ale umiarkowanie i pod koniec sezonu. Moja obecnie ma chwilę odpoczynku, szykuje się do kolejnych kwitnień, ale już nie tak obfitych i wypuszcza nowe pędy.

Pozdrawiam serdecznie ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

Aniu, ja już sobie przysiadłam na fotelu i podziwiam rondo :wink:
Wszystkie róże przepiękne, a księżniczka Anna rozkwitła już?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Lubię takie opowieści różane :D Podglądam Twoje rabaty i widzę, że też sadzisz szałwię do towarzystwa róż. U mnie to najlepszy duet, bo lawendy czasami mocno zdominowały swoją wielkością okoliczne róże. Ale to raczej wina ogrodniczki która nie potrafi dobrze dopasować roślin :lol:
Deszczu zazdroszczę, bo mój był taki ledwo zauważalny. A czekałam na niego...2 tygodnie pełne słońca i upałów.
:wit
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Taaak, rondo do podziwiania :D Świetne róże. Jesienią chciałam Jalitah kupić, ale nie było. Śliczna jest ;:oj Dobrze, że popadało :D
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu różane portrety już są cudne, ;:138 a jak jeszcze lustrzankę opanujesz, to dopiero będzie raj dla oczu. ;:108 Edenki obie ładne, choć blada zawsze jakoś mi bliższa. ;:173
Nie sposób nie podziwiać ostróżek na rondzie. Mamom zwykle podoba się co innego niż nam. ;:306
Deszcz nareszcie dotarł do Ciebie, ;:215 do mnie też.
Walczyłaś z mszycami, a u mnie już po trzech mokrych dniach szaleje czarna plamistość. Skubałam liście i znowu się zniechęcam do róż. ;:174
Pashmina
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2016, o 15:37

Post »

Aniu moja Chippendale również zachwyca. Lavender Ice przesadzałam wiosną i teraz czekam aż zakwitnie. Ma piękny kolorek. U nas padało kilka razy, a dalej jest sucho. To jest nie do pojęcia, żeby było aż tak sucho. Piękne masz ostróżki i dodatkowo w niebieskim kolorze ;:138 Kolor lewkonii boski, ale cudny ;:oj , jeszcze takich nie widziałam. Rosenfaszination urzeka swoim wdziękiem i delikatnością. Szkoda, że róże już przekwitają.
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Aneczko, na pewno się nie zdziwisz, że co przyjdę na działkę, to zachwycam się Rosenfaszination ;:oj Jest przecudna i przecież wiesz, że mam ją dzięki Tobie ;:196 Doskonale przezimowała, mimo iż nie dostała nawet kopczyka. Jest pięknie zapączkowana, tak więc jeszcze będę miała możliwość stać nad nią z rozdziawioną buzią ;:oj
Marc Chagall pokazał tylko jeden kwiat, ale za to jaki ;:oj Mój ostatnio miał jeszcze tylko pąki, ale jak jutro przyjdę, to może już też będzie kwitł?
Szczęka mi opadła na widok Jalitah, jakież ona ma przecudne rumieńce :tan
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Aniu, co ja czytam, planujesz wybrać się na kurs fotograficzny ?
Wspaniałe plany i widać że nawet bez kursu masz do tego dryg, więc życzę sukcesów w tej dziedzinie i trzymam kciuki ;:215
Zachwyciłam się Rosenfaszination :shock: Jakoś nigdy wcześniej nie zwróciłam na nią uwagi a tu taką piękność widzę.
Duża ona dorasta ? Na pewno wpisuję ją na swoją listę róż do kupienia, i gdy będę miała dla niej miejsce, to posadzę :wink:
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj piękny pokaz róż ;:oj ja mam kupić trzy a patrząc na Twoje to chciałabym wszystkie więc na pewno kupie takie z Twoich jakie będą Pozdrawiam
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

Aniu, według mnie to Ty właśnie mogłabyś uczyć jak fotografować. Twoje zjęcia są tak ładne, że nie wiadomo już na czym oko zawiesić. No, ja w każdym razie w Twoim wątku czuję się jak dziecko w sklepie z cukierkami :lol: . Ale i ogród taki masz, że nie trzeba długo szukać korzystnego kadru.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Aniu, przyszłam zobaczyć pierwszy kwiat Bathsheby, a tu cisza :roll: Mam nadzieję, że zrobiłaś jej zdjęcie i pokażesz jak zakwitła? Ciekawa jestem Twojej opinii ;:65
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03

Post »

Aniu podziwiam rondko i kwitnienia różane ;:196 Teraz trochę u mnie pada to mam chwilkę czasu, a tak to trochę zabiegana ostatnio :D Głównie z wężem :roll:
Miłego wekendu w ogrodzie ;:47 ;:47 ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”