Kochani, jestem już jestem i odpowiadam, i zdjęcia aktualne mam
Wioluś ja o tych kosmosach dopiero w tym roku jak buszowałam na stronce Sarah się dowiedziałam, że nie lubią papu. A ja je tak solidnie nawozem podlewałam i się dziwiłam, że wyrosły piękne a kwiecia mało
Magda wykiełkowało ładnie, ale nie wszystko. Papryki widać już kilka dni, że niby się zbierają do wschodów ale ruszyć nie mogą
A kapusta i kalarepa strasznie się powyciągały, choć u mnie na wykuszach słońca mają pod dostatkiem

Chyba za bardzo pochmurne dni ostatnio były...
Teresko u mnie krokusów jak na lekarstwo, muszę pamiętać, żeby dokupić. Co do tego urodzaju to się zobaczy

Na razie jakoś rośnie, choć powyciągane mocno.
Pochwal się, jakie róże u Kamili zamówiłaś?
Dorotko ogród teraz niestety na drugim planie. Robię remont w domu, malowanie, tapetowanie itd, wszystko sama z niewielką pomocą rodziców. Cały weekend wałkiem machałam i malowałam salon, jadalnię, kuchnię i korytarz
Tatę na trochę wysłałam do ogrodu, opryskał brzoskwinię na kędzierzawość liści i walczył z pigwowcem ze średnim skutkiem
W następny weekend coś już podziałam mam nadzieję, mam w planach co nieco do zrobienia
Rabaty wołają o uporządkowanie, niestety musi to jeszcze trochę poczekać.
Jutro mam dostać przesyłkę od Państwa Chodun, uznali mi reklamację i może tym razem dostanę Charlesa de Mills... No chyba, że będzie to trzeci egzemplarz rosa gallica versicolor. Może jest na nią ktoś chętny? Mam dwie sztuki do wydania...
Aluś pogoda pozwala, tylko niestety inne obowiązki nie dają wyjść do ogrodu. W niedzielę zrobiłam południowy obchód z kawką, poplanowałam co gdzie i jak, no i teraz tylko działać zostaje

Widziałam u Ciebie imponujące zakupy, dalie z tej mieszanki miałam w ubiegłym roku, będziecie z Dorotką zadowolone
A teraz kilka zdjęć z dzisiejszego obchodu, ogród powoli budzi się do życia.
Przebiśniegi kocham, wciąż mi ich mało, dziś znów dokupiłam
Krokusy - z ponad 100 sztuk zostało tyle...
Tu idą czosnki i coś jeszcze, ale pojęcia nie mam co to za cudo po środku

Może ktoś wie??
z bliska
Byliny budzą się do życia, poniżej przywrotnik ostroklapowy od naszej Moni
Ostróżka
Irysy
Piwonia krzewiasta
Żywokost rosyjski ładnie przezimował, na gnojóweczkę będzie jak znalazł. Zamówiłam kolejne sadzonki.
Ciemiernik
Wrzośce
Donice przed domem, za chwilę się zacznie szaleństwo
Bratki czekające na wsadzenie do donicy
I parapetowce
Bób, który już pod koniec miesiąca trafi do warzywnika
I powyciągane kapustne