Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 6

Post »

Witaj Lucynko. Od jakiegoś czasu podglądam Twoją prześliczną działeczkę ;:196 i przecudne zwierzaki i jestem zachwycona ;:215 . Lucynko, Twoja Misia jest zupełnie taka, jak był nasz Luis, który niespodziewanie odszedł od nas do kociego raju ;:170 . Do tej pory mi go brakuje, bo nie schodził z moich kolan ;:204 . W sumie to mam 7 kotów. 2 domowe tylko moje i 5 wychodzących mojego syna ;:306 , widzisz jaką jesteśmy kocią rodziną :;230 . Mieszkam na wsi, mam fioła na punkcie kwiatów i zwierząt ;:306 . Często podglądałam wasze ogrody na FO i tak mi się spodobała ta wielka wspaniała ogrodnicza rodzina, że postanowiłam się zarejestrować ;:138 . Lucynko, jeśli pozwolisz będę Cię odwiedzać ;:168 , a tymczasem pozdrawiam Cię cieplutko ;:196 i życzę Ci pięknego weekendu ;:196 .Grażyna.
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kochani, moje roślinki już w zimowych ubrankach. :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nie było ani deszczu, ani zapowiadanej przez meteorologów śnieżycy. ;:333 Przeciwnie. Na niebie pokazywał się błękit i od czasu do czasu nawet słoneczko ;:3 zaświeciło.
Niektóre kwiatuszki jeszcze pokazują swoje buziaczki.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

M dłubał przy budowie domku dla pszczółek. Dużą część miał już zrobioną.
Obrazek
Na koniec dnia domek był już taki.

Obrazek
Jeszcze trzeba go pomalować i wykończyć wewnątrz.

Nawet gołąbki pokazały się na zewnątrz, choć ciągle jeszcze nie wychodzą poza miejsca wg nich bezpieczne.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miśka i Mikrus zagrzebały się w tunelu pod stare zimowe kurtki i nie chciały pozować do zdjęcia.
Jabłoń jeszcze liści nie zgubiła.
Obrazek

Jest też jeszcze trochę zieleni.
ObrazekJukk nie obwiązywałam, bo są same młodziutkie, które jeszcze nie będą kwitły, więc nie ma potrzeby chronić pąków.

Cyprysik Obrazek

ObrazekNaparstnice rozsiały się w wielu miejscach.

Mak wschodni.Obrazek

ObrazekRozchodnik już w zimowej szacie.

Tylko żurawki nieustająco pysznią się swymi barwami.
Obrazek

Soniu - tęskno mi, Panie, za kwitnącymi krokusami, tulipanami tudzież wszystkimi innymi roślinkami wiosennymi. ;:119
Wiem, co to głód komputerowy. ;:7 Doświadczam go zawsze, gdy na dłużej wyjeżdżam do mamy.
Co do ciasteczek, to musisz upiec synusiowi. ;:108 Niech chwali mamuśkę po wszystkich odpustach. ;:306

Zuziu [sweetdaisy] - to jest nas co najmniej dwie. Łasuchowate. ;:224

Grażynko [gralys] - witam Cię bardzo cieplutko i zapraszam do częstych odwiedzin. ;:180
Furteczka u mnie otwarta również zimą.
Zazdroszczę Ci takiej ilości kotków. Kocham te zwierzątka, ale nie mam warunków na hodowlę większej ilości niż jeden pies, jeden kot w mieszkaniu. ;:222
Powiadasz, że masz fioła na punkcie flory i fauny... Nie jesteś w tym odosobniona. ;:185 Wszyscy obecni na FO mają takie same dolegliwości. ;:306
Co do tego, jak bardzo sympatycznie jest na tym Forum, też przekonałam się bardzo szybko. Tu jest cudownie! ;:215 Przyjaźnie i cieplutko nawet w najbardziej zimne dni. ;:63 ;:63
Dziękuję za ciepłe słowa i wzajemnie życzę Ci wspaniałego weekendu, słoneczka i cieplejszych dni. ;:196
Na koniec małe pytanko: kiedy założysz własny wątek?
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

Witaj Lucynko :wit :wit
Czytam ze ubrałaś swoje roślinki ;:63 ;:63 ;:63 u mnie się nie dało , wiało , lało , sypało i strasznie zimno - moje roślinki muszą jeszcze czekać ;:108 Jeszcze coś kwitnie i zieleni się u Ciebie ;:333
Ja też myślałam o domku dla pszczółek ale teraz to już za późno ale do wiosny może uda mi się męża namówić aby mi zrobił :D
Cieplutkiego i miłego weekendu życzę ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Tereniu [TerDob] - ano odziałam swoje bidulki na zimę i teraz już jestem spokojniejsza. ;:333
Zapowiadali mrozy, a dzisiaj już mówią o jesiennej aurze. ;:7 Tak więc i Ty zdążysz swoje roślinki pookrywać. ;:108
Mój M lubi majsterkować w drewnie, na działkę chodzi codziennie, to przy okazji coś tam sobie tworzy.
Pszczółki miały domeczek, ale malutki i już się zużył, toteż wymyślił nowy większy. ;:333
Dziękuję za życzenia i ślę wzajemne. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko - i ja się melduję w nowym wątku :D
Cudne te krokusy na poprzedniej stronie. Miło popatrzeć na takie śliczności gdy na dworze pada paskudny deszcz ze śniegiem i dookoła brudna breja...ble...Chodzić po mieście w taką pogodę to istna kara!
Widzę, że Twoje roślinki mają już zimowe ubranka. Ja moich nie ubieram, muszą sobie radzić. Staram się nie sadzić wrażliwców( chociaż nie zawsze to mi się udaje ;:306 )
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko ale masz ładne prezenciki! ;:63 No to teraz żeby tylko nie było ocieplenia :D
Gołąbki mądre ptaszki, a wiesz że jak był świeży śnieg, biały to na zewnątrz wychodziły tylko białe kurki ;:oj
Fajny domek dla pszczółek! nie wiem gdzie moje mieszkają ale jest ich pełno i to różnego rodzaju. Może kiedyś też im wybuduje coś :D
Ja dzisiaj ścięłam ostatnie kwiaty do wazonu tzn chryzantemy, bo większość ostatni atak zimy sponiewierał ;:131
Dobrej nocy Lucynko ;:196
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko. Śliczny ten domek dla pszczółek ;:108 . Na pewno ucieszą się z tego powodu ;:333 . Roślinki u Ciebie już okryte a ja jeszcze tego nie robię. Planuję zrobić w przyszłym tygodniu kopczyki a te bardziej wrażliwe okryje włókniną i stroiszem ale to dopiero jak mocno przymrozi i mróz będzie się utrzymywał ;:108. Ja mam blisko bo wystarczy wyjść z domu więc w każdej chwili mogę to zrobić i to jest ten plus ;:333 . Pozdrawiam :wit.
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

O co ja widzę, apartamenta pszczółki dostana, no i będą mogły zapylać roślinki ;:215
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Widzę Lucynko, że spełniłaś swój ogrodowy obowiązek! ;:63 Roślinki dostały stylowe ubranka i teraz tylko im wypada czekać wiosny , żeby odkryć swe raźne oblicza :)
U mnie pogoda w kratkę , sypie chwilami gęsty o olbrzymich płatach śnieg ale po śniegu sprzed 2 dni nie ma już śladu! Ogólnie smętnie! ;:173
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Lucynko, piękny domek dla owadów. Teraz tylko poszukaj trzciny do środka.
Ogród zapadł już w sen zimowy. Chyba zaczniemy wstawiać archiwalne zdjęcia.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Lucynko jestem, melduje się. ;:167
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Goście poszli w odwiedziny do znajomych, mam więc kilkadziesiąt minut dla siebie.
Sympatycznie minął piękny słoneczny dzień, który zakończył się niezwykle malowniczo.

Obrazek

Obrazek

Marysiu [amba] - witaj, kochana. ;:196
U mnie pogoda nie jest zła, ;:3 świeciło, wiatru nie było, nic mokrego z nieba nie leciało. ;:333
Co do wrażliwców, to ja też jakichś egzotyków nie uprawiam, ale drżę o takie, które u mnie potrafią wymarznąć z uwagi na małe ilości opadów śniegu i wczesnowiosenne mrozy. ;:202 Tak np. straciłam kilkuletni dziurawiec czy choćby szałwie muszkatołowe.
Na wszelki wypadek okrywam też młodziutkie ketmie syryjskie oraz magnolie. ;:108

Marysiu [Maska] - nie pierwszy raz okryłam rośliny przed ociepleniem i nigdy jeszcze osłonięte nie zmarły. ;:185 Z tym że ja nie patulę ich aż po czubki głów, tylko osłaniam dookoła, zostawiając górę odkrytą. ;:108
Podejrzewam, że na tej Twojej wsi ludzie hodują pszczoły miodne, które szukają pokarmu. One potrafią daleko latać. Poza tym blisko masz las, to i dzikie pszczoły też.
Moje chryzantemy jeszcze stoją w wazonie i ciągle ładnie wyglądają, a przyniosłam je w fazie pąków gdzieś na początku listopada.
Twoje postoją do świąt. ;:303

Ewelinko - gdybym miała ogród przed domem, też pewnie jeszcze bym nie okryła, ale w mojej sytuacji muszę dmuchać na zimne. ;:224

Iwonko [00..] - trzeba nieco pomóc pracowitym pszczółkom, by brały miód z moich roślinek, szczególnie z kwiatów drzew i krzewów owocowych. ;:303 Niech pracują, bym mogła zajadać pyszne owocki. ;:306

Maryniu - owszem, obowiązek spełniony i teraz już tylko wiosny czekać. :tan
Moje niebo rozświetlone słoneczkiem. ;:3 Pięknie, ;:63 choć w nocy było dość mroźnie.

Dorotko71 - nie wymagaj ode mnie za dużo. :;230 Nie ja będę tej trzciny szukała. ;:185
Od tego mam małża. On to zresztą lubi. A miejsce z trzciną znajduje się niedaleko ogrodów działkowych. Do lutego (tak powiedział M) "domek będzie glanc pomada" ;:215

Kasiu [Kasiula] - meldunek przyjęty! ;:108
Jest mi bardzo miło. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Lucynko ja również melduję się w Twoim wątku.
Czy mąż buduje domek dla murarek? Jeśli tak to wielkie brawa dla niego.
Pozdrawiam Hala
gralys
50p
50p
Od: 2 lis 2016, o 18:41

Post »

Lucynko, dziękuję Ci za piękne przyjęcie mnie do grona ;:162 . Wątek pewnie założę , ale kiedy to nie wiem. Ze wstydem się przyznaję, że będę mieć problemy ze wstawianiem fotek. :oops: Muszę się najpierw nauczyć. Na razie będę odwiedzać Wasze przepiękne ogrody ;:138 ;:180 , a wkrótce może zaproszę na moje rabatki ;:168 . Miłej niedzieli Ci życzę ;:168 ;:196 .
Rabatki na wiejskim podwórkuGrażyna
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Lucynko domek dla murarek piękny ;:333
Mój M kupił gotowe ,ale jak mu pokażę jaki zrobił Twój M to na pewno zacznie robić nowy ;:306
Roślinki ładnie przygotowałaś do zimy .Żurawki zimą też ładnie wyglądają .
Gołąbeczki śliczne .Ogród i jesienią ładnie wygląda ,
Pozdrawiam ;:196 ;:167
Pozdrawiam Alicja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”