Witajcie

.
Jak zwykle brakuje mi ostatnio czasu , doba jest zdecydowanie za krótka na ogarnięcie wszystkiego

. W każdym razie znalazłam chwilkę bo nie chcę zaniedbywać wątku

.
Marysiu witaj . Fajnie, że jesteś w drugiej części wątku

. Bardzo Ci dziękuję za komplementy

.
Olu remont był konieczny bo ta łazienka lata świetności miała już dawno za sobą. Trzeba było zrobić wszystko łącznie z wymianą rur, nową wylewką itd . Z efektu jestem zadowolona. Łazienka zyskała nowocześniejszy wygląda i jest bardziej praktyczna niż wcześniej

. Stodoła faktycznie teraz prezentuje się dużo lepiej .
"Polish Spirit" w pełni kwitnienia

. Zdecydowanie musi mieć większą podporę bo on ciągle chce więcej .
Madziu też tak sądzę i polecam

. Jeśli będziesz miała czas to jak najbardziej wykorzystuj cegły .
"Comtesse de Bouchaud" z białym floksem .
Natalio witam i zapraszam

. Dla Ciebie nowa lilia drzewiasta .
Lilia drzewiasta "Purple Lady" .
Monimg witaj

. Ten największy powojnik to Comtesse de Bouchaud . Lawenda bardzo mi się podoba i cieszę się, że wykorzystałam ją u siebie :108 .
Lilia drzewiasta "Anastasia" dopiero zaczęła otwierać kwiat .
Małgosiu właściwie to jest najfajniejsze w tym wszystkim, że ciągle trzeba coś zmieniać i poprawiać

. Co to by była za radocha gdybyśmy zrobiły wszystko raz a potem nic ? W każdym razie już wiem co muszę przesadzać i czekam tylko na odpowiednią porę

.
Floksowo .
Lucynko dziękuję Ci za odwiedziny i za takie ciepłe słowa

. Staram się jak mogę chociaż nie zawsze wszystko idzie po mojej myśli. Ogródek rzeczywiście rozrósł mi się a jeszcze mam sporo miejsca na nowe rośliny . Jesienią i wiosną będzie sadzenie bo muszę zagospodarować pozostałe zakątki

. Co do Twojej prośby to myślę, że nie będzie z tym problemu. Postaram się pamiętać i podpisywać rośliny, chociaż wielu nie znam z nazw odmianowych.
Kolejne floksy .
Aniu ta lilia to miała być Lollypop ale nie jestem co do tego przekonana. W każdym razie jest bardzo ładna

Ten "szczupły" powojnik to Viola i mam nadzieję, że jak zmężnieje to będzie z niego burza kwiecia. Dziękuję za odwiedziny i za pochwały .
Ten jest prześliczny .
Sabinko z tymi planami to tak właśnie wychodzi więc poddaję się i często improwizuję

. W zasadzie dużo do nadrobienia u mnie nie miałaś . Misz - masz też jest piękny , ważne by wszystko chciało ładnie kwitnąć . A co do Lankona to kupiłam cebule bardzo dużych rozmiarów tutaj na forum

. Poza nią kupiłam jeszcze kilka innych drzewiastych ale nie pamiętam nazw odmian i czekam aż zakwitną . Na pewno w końcu uda Ci się kupić tą ślicznotkę .
Zuza ciężko mi zrobić zdjęcie tej lilii bo ona taka niska jeszcze .Z tym zapachem to właśnie mam problem tzn. ja bardzo słabo je wyczuwam

i nie wiem czy to coś z moim nosem nie tak czy one takie delikatne. Czekam na kolejne piękności, które są ciągle w pąkach. Może one będą mi pachniały

.
Coś na ząb .
Pozdrawiam Wszystkich i życzę udanego dnia

.