Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Kolejne lato w ROD-owym ogródku...CD

Post »

Jak pięknie ci rośnie Red Baron... ;:oj
Te jego zaczerwienione płomyki na koniuszkach....
Ja kupiłam małą sadzonkę na jesień i dalej jest taka mała. Dwa dni temu zmieniłam mu miejscówkę. Może mu tam coś nie pasowało... ;:192
U nas też raptem 3 minuty popadało. Patrząc na to co się wyprawia w kraju to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać...
Drogi zalane , wszystko w wodzie a nas jakoś omijają zawsze wszelakie złe rzeczy pogodowe...
Trudno , konewki w dłoń i do roboty -podlewanko było już dziś i będzie jutro i pojutrze..... ;:300
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Basiu róża o którą pytasz to Rosarium Uetersen ;:108 Dziękuję! ;:196

Aniu pokazuję, pokazuję ale u mnie perspektywa to tylko rośliny ! ;:131 Musiałabym porobić jakieś spektakularne rabaty , odświeżyć ścieżki i inną ogrodową aranżację żeby było co pokazywać... :roll: A mnie szkoda miejsca na różne takie a i ogrodu pokazowego nie mam więc co pokazać poza roślinnością... Ścieżki by się znalazły ale już spowszedniały ze starości i pokryły je rośliny częściowo więc nie atrakcyjne. ;:oj
.A ścieżka trawiasta jak powiadasz to...zwyczajna miedza ,którą kosimy na zmianę z sąsiadem i tyle przy niej roboty...
Nie miałam zamiaru jej pokazywać ale sama tak jakoś wlazła w kadr. No dobra wszelakiego w ogródku trochę za dużo już się uzbierało ;:7 ale zamiast ubywać to jeszcze przybywa... Poniosło mnie coś ostatnio do ogrodniczego..tylko popatrzeć miałam no i skończyło się jak zwykle ... na ryneczku też byłam w tygodniu...tylko po truskawki... :oops: ;:oj No i przerabiałam rabatę pod kątem nabytków ... :heja No ale żyje się raz...i krótko , należy je sobie umilać na miarę potrzeb i możliwości z czego raczej trudno mi zrezygnować! :D A prognoza pogody mnie także przeraża ! ;:oj Wcześniej miałam trudności z wybraniem się na działkę obecnie już nie mam przeszkód to aura mnie powstrzymywać będzie ...A od poniedziałku zaczynam około południa zabiegi więc wieczorkiem dopiero chyba na podlewanie docierać będę! ;:131

Lucynko ;:196 tak kolorowo z tym kwitnieniem to u mnie nie jest ...Róże w większości przy ziemi siedzą , czasem jakiś kwiatuszek się pokaże.Po wiosennym cięciu stoją jak zaklęte u sąsiadów także a poza tym buszuje w ogrodzie sarenka, która dzielnie zjada pączki... :twisted:
Ale coś tam obiektywem ustrzelić można! :)

Olu u mnie też nie padało choć chmury groźne po niebie krążyły... Ja swoich roślin zbytnio do podlewania nie przyzwyczajam .Podlewam tylko wybiórczo parę roślin w tym Nr 1 to pomidory w gruncie i w tunelu , róże i 5 ogórków :) ...No i jakieś nowe nasadzenia w miarę potrzeby..Nie przemęczam się w tym względzie! :) A rośliny sobie radzą .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękna ta pęcherznica Maryniu ;:215 , miłego grillowania i pracy na ogrodzie :wit
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj MARIO :wit
Podoba mi się szukanie nowych ujęć w fotografiach z ogrodu,co robisz bardzo udanie :!:
Ja też tak próbuję,z różnym skutkiem :wink:
Aby nie utonąć w ogólnikach pochwalę fotkę z 3.strony - zielone listki /paproć :?: / z żółtą plamą :!:
Ale klasyczne portrety też lubię ;:108
Pozdrowienia,
Sławek
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Już 3 strona, a ja się dopiero melduję :oops: na Twoich zdjęciach nawet podagrycznik pięknie wygląda ;:108
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Maryniu pęcherznicę jakoś formujesz, bo takie mam wrażenie,że jest na pniu?
Sporo masz różyczek. ;:108 Teraz buszuje Ci sarenka. Do mnie co roku przychodzą by podjeść natkę z buraków . A do fotek to już nie chcą pozować.
Miłego pobytu na działeczce. Ja też wyjdę ale jak się troszkę ochłodzi. Wczoraj popadało to może coś da się porobić. Bo do tej pory to tylko podlewałam . :wit
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Maryniu co tak pięknie kwitnie na pierwszym zdjęciu?
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu dotarłam. :oops: Zdjęcia podziwiam, ;:138 nawet jak to piszę w każdym poście, to za mało. ;:108 Może dziś wyjątkowo przyjrzałam się czerwonej róży z Red Baronem. ;:138
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Serdeczności niedzielne ;:4 za miłe odwiedziny i sympatyczne dla mnie wpisy Iwonce,Sławkowi,Natalii,Soni przekazuję ! ;:180
Ponadto Dorotce wraz z odpowiedzią na zadane pytanie :) to rutewka ,kilkakrotnie uwidaczniana na wcześniejszych zdjęciach bo jest wdzięcznym obiektem dla aparatu..Niestety wczoraj wycięłam już kwiatostany...
oraz Ali - tę pęcherznicę prowadzę jak drzewko, zaplotłam jej młode pędy , wycinam wyrastające z "pnia" liście i sobie rośnie nie zajmując miejsca.

Wczoraj ok.18 ładnie popadało u mnie chwilami dość mocno . Dobrze, że rośliny podlane przed nastającą erą upałów bo ostatnio wysuszyły glebę silne wiatry...W przyszłym tygodniu wszędzie prognozowane są burze...niezbyt mi się to podoba...

Miłej niedzieli odwiedzającym moje skromne progi! :D

Moje wczorajsze foto-pstrykanie ... :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

na koniec ogrodowy zawrót głowy... :D

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Ooooo ! Paproć Ci zakwitła! ;:306
Ostatnie zdjęcie super. Chociaż ja nie mogę na nie patrzeć bo mi się w głowie kręci. ;:oj
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Maryniu, wiem, że już pytałam Cię o aparat, ale zapomniałam jaki masz a zbieram informacje.
Chciałabym kupić coś lepszego niż mam w tej chwili
Twoje zdjęcia jak zwykle wprawiają mnie w zachwyt, więc udziel mi pomocy ;:180
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Maryniu mak cudnie pokazany. ;:138 Róże takie świetliste ;:oj i pączek hortensji się pokazał. :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko ta fotka nadawała się do kosza ale czasem i tak pożartować można ... Dziękuję za wejście do mnie! ;:180

Gosiu i co ja mam Ci podpowiedzieć... Ty chcesz kupić nowy aparat a moje już mają po lat kilka .... ;:108 ...Nowe aparaty mają Koleżanki na FO więc z pewnością podpowiedzą ..Moje aparaty nie są to już ostatnie hity godne naśladownictwa bo jest wiele aparatów nowszych. Ale fotografowanie to nie tylko aparat ;:oj ...do tego jeszcze potrzebna cała foto-kuchnia ,trochę wiedzy , ;:167 i można pstrykać! Podobają Ci się moje zdjęcia ... ;:131 testuję od kilku m-cy nowy obiektyw i jakoś nie bardzo mi to idzie ale już parę setek zdjęć nim zrobiłam . W sobotę wziął w ręce mój aparat syn,również foto pasjonat amator.Przetestował już kilka kompaktów i lustrzanek. Jak zobaczyłam te zdjęcia w domu to... wymiękłam .Opadła mi szczęka i nie tylko... :roll: Nie mogłam uwierzyć, że moim aparatem można zrobić takie zdjęcia...Muszę jeszcze długo...długo się uczyć! ;:223 Bo lubię , żeby zdjęcie było nie tylko...cyknięte ;:306 . A takie tylko czasem mi się udaje! ;:131 Potwierdza się teoria, że to nie aparat robi dobre zdjęcia choć oczywiście jest do tego również niezbędny... Bo do tanga trzeba dwojga.. :D
Pomogłam ??? no nie wiem :oops: ... ale chciałam ! :wink:
Soniu dziękuję bardzo za miłe uwagi! ;:180

Pierwsza lilia balkonowa niestety ostatnio na oknie w mieszkaniu z powodu remontu elewacji budynku - jest na wysokość okna więc od dołu można jej było pstryknąć zdjęcie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Upały w ostatnich dniach skłoniły mnie do fotografowania cienistych zakątków więc dzisiaj będą hosty i paprocie ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Taaak ;:224 , aparat to tylko sprzęt. Ja nie mam do niego ;:167 , a on sam się nie wysila ;:306 . Zaparłam się, że nie będę się uczyć możliwości aparatu i na razie dotrzymuję słowa :oops: . Może zapisać się na jakiś kurs i komuś uda się mnie zachęcić :lol: . Z drugiej strony bowiem, lubię oglądać fajne zdjęcia. Coś jednak mnie powstrzymuje hehehe..., lenistwo chyba.
Ćwicz,ćwicz, całkiem nieźle się oglada Toje zdjęcia ;:63 . Ogród jest taki kolorowy i w różnych odcieniach - coś, co lubię.
;:168
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
lemonka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2011, o 13:11

Post »

Z wielką przyjemnością nadrobiłam zaległe posty. Zachwyciły mnie Twoje cieniste zakątki :) Hosty masz takie zdrowiutkie, bez śladów żerowania ślimaków ;:oj Pięknie pokazałaś paprocie :D Mam nadzieję też mieć kilka u siebie. No i hosty, ale u mnie ślimaki grasują a ja nowicjusz ogrodowy więc muszę nauczyć się z nimi walczyć, chciałabym ekologicznie i humanitarnie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”