Przecudne widoczki i widzę przepiękne bodziszki i inne cacuszka., ślicznie.

Lucynko wiosna to dość pracowity okres dla każdej z nas. Ale ... odrobina koloru na rabatach i już jesteśmy szczęśliwe i pełne energii do dalszej pracy.plocczanka pisze:Krysiu, piękna ta Twoja wiosna!![]()
![]()
Ogromnie dużo rozmaitych roślin Ci kwitnie.![]()
![]()
A Ty potrafisz je wszystkie po imieniu nazwać.Ja tego nie potrafię
, ale co tam, byle nacieszyć się ich urokiem
i zapachem
. Przynajmniej niektórych.
![]()
Janko faktycznie było dość zimno a nocą temperatury bliskie zera ... widać to po naszych roślinkach bo ... ucierpiały ...maniusika pisze:Aby tylko pogoda się poprawiła bo nawet nie można pooglądać kwitnących kwiatów .. U mnie nadal zimno ..
Kasiu dziękuję .Kasiula17 pisze:Faktycznie zimno no ale u Krysi to gorący ekran.![]()
Przecudne widoczki i widzę przepiękne bodziszki i inne cacuszka., ślicznie.
Sylwio witajsilvarerum pisze:![]()
Do anginki mam duży sentyment - moja ukochana babcia zawsze miała przynajmniej jedną na parapecie...
Justynko trudno się dziwić,że uległaś urokowi tej wysokiej i pięknej byliny. Sadziec purpurowy późno rusza ale jak juz sie wydostanie nad ziemię to "sadzi w górę" jakby był na sterydach. Niektóre pędy maja juz ponad 50 cm a inne dopiero wychodzą. To i dobrze bo sukcesywnie będą zakwitać.duju pisze:Oznajmiam, że posadziłam roślinki od Ciebie ;) Podlane, dziś słoneczko i czekam najbardziej na widok sadźca, bo on najbardziej mnie urzekł.
Gosiu wielokrotnie na forum poruszany był temat użycia wody utlenionej w hydroponice, uprawie roślin doniczkowych i w ogrodzie też.Margo2 pisze:Krysiu, nie pomyślałam o wodzie utlenionej?
Czy możesz mi napisać jak przyrządzić roztwór?
Ewelinko witam i pozdrawiam.ewelkacha88 pisze:Witaj Krysiu. Maj to piękny miesiąc i nam to pokazałaś świetnie. Zapach lilaków niemal czuję przez monitor. Te żółte tulipany wyglądają zupełnie jak małe słoneczka aż czuć od nich ciepło , promieniują optymizmem
. Masz mnóstwo pięknych roślin i bardzo spodobał mi się ten rozchodnik w doniczce
. Pozdrawiam serdecznie
.
Kasiu pelargonia Bontrosai jest bardzo ciekawa roślinką. Trudno było ją zdobyć ale ... udało się i mam ja od kilku lat.Kasiula17 pisze:Witaj Krysiu.![]()
Jak tu u Ciebie cudnie na bodziszek dalej wzdychamale wiesz co ta pelargonia jest niesamowita
![]()
Cudne kasztanowce ale oko moje też przykuła cudna brzoza...![]()
![]()
U mnie jest pierwiosnek w różu u Ciebie i w bieli rządzi, piękny.
maniusika pisze:Czerwonego kasztanowca jeszcze nie widziałam , u mnie też był mrozek . Znowu mi złapał kila gałązek hortensji ,dostał się nawet do szklarni i chyba z patyczków nici .Ale najbardziej szkoda mi guzikowca bo miał już ładne odrosty a teraz czubki są przemarznięte . Może jeszcze odbije od korzenia .. Moje pierwiosnki Siebolda nie wyszły po zimie A twoje pięknie kwitną .. Jak będą na zbycie to mnie na nich zapisz .. Pelargonie czerwone zawsze kupuję nowe bo nie mam gdzie trzymać przez zimę . A ta twoja o pokręconych liściach wygląda jak bonzaii.
Dorotko czyżby to była taka rzadkość ?Dorota71 pisze:Faktycznie, te kasztanowce są cudne!
Teresko ja też jestem rozgoryczona z racji strat po zimie. Jednak trzeba przejść nad tym spokojnie bo na przyrodnicze anomalia nic nie poradzimy.pestka pisze:Witak Krysiu a u mnie spustoszenie w tym roku wszystkie bodziszki mi zgniły podejrzewam i wiele innych roślin zgniło. te twoje poduchy są cudowne muszę ja się zadobyć w zamian innych roślin
Janko wysłana we wtorek przeleżała weekend na poczcie i dotarła do nas w poniedziałek czyli 7dni.maniusika pisze:Krysiu dostałam zawiadomienie z poczty że nie dostarczono przesyłki bo nikogo nie było w domu . Nie wiem jak masz daleko na pocztę po odbiór osobisty .. W razie czego następną wsadzę w doniczkę o niech się dobrze ukorzeni do jesieni bo teraz nie będę ryzykować .. Mimo wszystko miłego długiego weekendu aby przynajmniej u mnie popadało bo słyszę że wszędzie pada a mnie omija ..