w słońcu dużo cieplej , tak ,ze siedziałam na krótki rękaw
 więc szybko wszystko zakwita, dosłownie z dnia na dzień

łan stokrotek już kwitnie i magnolia i chyba drzewa owocowe ??
 łan stokrotek już kwitnie i magnolia i chyba drzewa owocowe ??  
  ale jest śliczny i jak mu cokolwiek odmówić .
  ale jest śliczny i jak mu cokolwiek odmówić .
 A Bąbel jest taki rozbrajający ,że nie mam siły go ćwiczyć. Dzisiaj np. myłam głowę nad umywalką z zamkniętymi oczami, a kiedy otworzyłam, ujrzałam na brzegu umywalki dwie łapki i dwoje czarnych oczek. No i jak tu nie kochać takiego zwierzaka, kiedy on mnie wielbi
   A Bąbel jest taki rozbrajający ,że nie mam siły go ćwiczyć. Dzisiaj np. myłam głowę nad umywalką z zamkniętymi oczami, a kiedy otworzyłam, ujrzałam na brzegu umywalki dwie łapki i dwoje czarnych oczek. No i jak tu nie kochać takiego zwierzaka, kiedy on mnie wielbi   A jak wychodzę np dzisiaj do kościoła to cały czas szuka mnie , a kiedy wracam to szał
  A jak wychodzę np dzisiaj do kościoła to cały czas szuka mnie , a kiedy wracam to szał   
  ale radości nie ma końca jak wracamy
  ale radości nie ma końca jak wracamy   Taki jest mój Bąbel
   Taki jest mój Bąbel  

A łąka dopiero zaczyna i zapowiada się nieźle , biało
   A łąka dopiero zaczyna i zapowiada się nieźle , biało  

przycinania i likwidowania gałęzi
  przycinania i likwidowania gałęzi  Rolnik dogląda dobytku z poważną miną, a pani bawi się ze szczeniaczkiem
  Rolnik dogląda dobytku z poważną miną, a pani bawi się ze szczeniaczkiem  jakież to sielskie
  jakież to sielskie 

.... a sąsiedzi toż to będą mieć ubaw.
 .... a sąsiedzi toż to będą mieć ubaw.  

u nas wilków nie ma
  u nas wilków nie ma   Tak naprawdę nie wiem co znaczy <złapać wilka>  przeziębić sie ? no nie wiem
  Tak naprawdę nie wiem co znaczy <złapać wilka>  przeziębić sie ? no nie wiem   
  Oby nie . Więcej krewów nie chce.  Jutro resztę sieję , już do gruntu sieję
  Oby nie . Więcej krewów nie chce.  Jutro resztę sieję , już do gruntu sieję 

dalej odkrywałam roślinki bo było tak gorąco i bałam się żeby się nie upiekły , ale jutro już sieję
 dalej odkrywałam roślinki bo było tak gorąco i bałam się żeby się nie upiekły , ale jutro już sieję   

Na zimnych kamieniach też się nie siada, ale na drewnie można.
 Na zimnych kamieniach też się nie siada, ale na drewnie można.  

U mnie dzisiaj 22 st. dawno wszystko odkryte. Dzisiaj siałam wszystko co się dało. Jeszcze wyplewiłam motyką moją nowa rabatkę. Zrobiłam w ub.r. ale nie wiem czy nie będę załowała. To był przekopany trawnik , teraz dużo trawy sie wydobywa, chwastów, narobiłam się i po co mi to było ? Człowiek jak głupi szuka sobie roboty
  U mnie dzisiaj 22 st. dawno wszystko odkryte. Dzisiaj siałam wszystko co się dało. Jeszcze wyplewiłam motyką moją nowa rabatkę. Zrobiłam w ub.r. ale nie wiem czy nie będę załowała. To był przekopany trawnik , teraz dużo trawy sie wydobywa, chwastów, narobiłam się i po co mi to było ? Człowiek jak głupi szuka sobie roboty   Więcej nie robię, niech zarasta, trudno , to jak walenie w kamień , ciężko
  Więcej nie robię, niech zarasta, trudno , to jak walenie w kamień , ciężko   Posadziłam tam róze i byliny. Próbuję zadarnić jakoś, może z czasem sie uda, albo obsypie korą . Ale już kiedyś obsypywałam  a i tak chwasty rosły
  Posadziłam tam róze i byliny. Próbuję zadarnić jakoś, może z czasem sie uda, albo obsypie korą . Ale już kiedyś obsypywałam  a i tak chwasty rosły   
  Też nie wiem po co ? co ja kwiatków nie widziałam ?  A tak tylko robota i robota. Moja szwagierka fruwa to tu to tam , wszędzie jej pełno, zalicza wszystkie imprezy w okolicy, a ja tylko haruję , durna jestem.
  Też nie wiem po co ? co ja kwiatków nie widziałam ?  A tak tylko robota i robota. Moja szwagierka fruwa to tu to tam , wszędzie jej pełno, zalicza wszystkie imprezy w okolicy, a ja tylko haruję , durna jestem.  
 To jak w kawale. Facet poszedł do lekarza i mówi,że mu z zoną nie wychodzi. Lekarz myślał ,że on nie umie technicznie więc pokazał mu pieski na trawniku. Po czasie pacjent wraca , lekarz pyta jak było ?. No dobrze panie doktorze, tylko najtrudniej było wyciągnąć żonę na trawnik
  To jak w kawale. Facet poszedł do lekarza i mówi,że mu z zoną nie wychodzi. Lekarz myślał ,że on nie umie technicznie więc pokazał mu pieski na trawniku. Po czasie pacjent wraca , lekarz pyta jak było ?. No dobrze panie doktorze, tylko najtrudniej było wyciągnąć żonę na trawnik  

to poczytaj!  http://www.mowimyjak.pl/zdrowie/choroby ... 62256.html
   to poczytaj!  http://www.mowimyjak.pl/zdrowie/choroby ... 62256.html 
 Jestem i ja w kolejnym wątku.
 Jestem i ja w kolejnym wątku.