Mój jest ten kawałek ogrodu...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Mój jest ten kawałek ogrodu...

Post »

myszaxs pisze:Witaj Agnieszko
Warto mieć oczko ja nie wyobrażam sobie żeby go nie było, ta szemrząca woda, kwitnące lilie i życie toczące się w wodzie i dookoła niej ;:215 u mnie w lecie często przychodzą spragnione wiewiórki i mnóstwo ptactwa. Ja zaczynałam przygodę z oczkiem od takiego malutkiego jeszcze na działce rodziców może i Ty stwórz coś podobnego
Oj, kochana, miejsca u mnie dosyć nawet na duże oczko - ale mam cztery psy, które kochają wodę. W upały by się tarabaniły do oczka, z folii na dnie zostałyby strzępy, a woda z każdym dniem zawierałaby coraz więcej psiej śliny i sierści. Nie do zrobienia, niestety...

Ale my tu gadu gadu, a tymczasem jakie zmiany u Ciebie!
przemek1136
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2008, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Iwonko! Myślę, że przestrzeni zazdrości Ci nie jedna osoba z naszego forum. Masz pole do popisu. Jeżeli jakieś Twoje stare jabłonki są w przyzwoitym stanie to może zostaw choć jedną. W jej cieniu może rosnąć wiele atrakcyjnych roślin lubiących cień lub półcień.
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p
Od: 27 paź 2015, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Przemku :wit
Tak na brak przestrzeni nie mogę narzekać tylko brakuje czasu żeby jakoś to wszystko ogarnąć, a jak się patrzy na ogrody na forum to chciałoby się już taki mieć, ale wiadomo każdy kiedyś zaczynał. Jeśli chodzi o jabłonki to spokojnie na pewno coś zostanie, a szczególnie szara reneta na której bawiłam się będąc jeszcze dzieckiem także wiesz sentyment...Ta część mojej działki gdzie one rosną jest jeszcze w zupełnej rozsypce, a zanim ją ogarnę to myślę, że młody sad urośnie :D
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44

Post »

No, no, kawał roboty odwaliłaś. Ja wczoraj miałam zryw do pracy, ale mi róż zabrakło ;:306 . Czekam na kuriera, a on jak na złość gdzieś przepadł - wiadomo, im bardziej czekam, tym wolniej czas płynie.
Świetny kolor różanecznika. Po zimie fajnie zobaczyć wesołe, ogniste kolory (do niedawna nie podejrzewałabym siebie o takie stwierdzenie :lol: ).
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p

Post »

Popracowałam, popracowałam ;:213, a w sobotę mam w planach zrobić obrzeża z kostki :D
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Sporo pracy za Tobą, odwaliłaś kawał dobrej roboty- brawo ;:138 . Nie trzeba będzie czekać długo na efekty ;:224 . Pomarańczowe tulipany urocze , takie radosne ;:3 . Życzę poprawy aury i pozdrawiam :wit .
chmielakowo
200p
200p
Od: 11 mar 2015, o 20:32

Post »

Iwonko napracowałaś sie niesamowicie i efekty widać :D

Strzępiasty narcyz mój idol i powojnika mamy tego samego :) niestety u mnie góra wygląda ładnie, a od dołu łysy....
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p

Post »

Ewelinko u mnie dzisiaj w nocy padało, ale w dzień piękna pogoda ;:3 Niestety wróciłam z pracy padnięta i nic nawet nie tknęłam w ogrodzie zrobiłam tylko mały spacerek i kilka fotek. Paulinko mnie też bardzo podoba się ten strzępiasty, ja powojniki wiosną przycinam i one ładnie zagęszczają się od dołu. Przed nami długi weekend, u mnie planów sporo, ale prognozy pogody niestety kiepskie ;:145
Wrzucam kilka aktualnych zdjęć
Paulinko dla Ciebie strzępiasty w pełnym rozkwicie i powojnik już prawie prawie...

Obrazek Obrazek

I takie tam różności :D

Obrazek

[/url]Obrazek Obrazek Obrazek

ObrazekObrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Hej piękna! :)
Nareszcie pokazałaś swoje perełki!
Nie mogę się doczekać Twojego zagospodarowania po ułożeniu kostki:)
Będę zaglądać i podziwiać! :)
garbowski
200p
200p
Od: 25 sie 2014, o 17:08

Post »

AguJa pisze:Hej piękna! :)
Fakt :D . Niestety chyba z planów działkowych będą nici bo pogoda jak na złość kiepska, pada i zimnica na dworze :evil: :evil: .
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj. Piękne tulipany ale pąki powojników przyśpieszyły bicie mojego serducha ;:167 . Kurczę kiedy ja doczekam takich pięknych okazów ... Pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
Saskja
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jak tam u Ciebie ten czerwony różanecznik? Mam taki sam, też wcześnie kwitnie, i właśnie mi go załatwił przymrozek. Zresztą jak co roku.
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p

Post »

Andrzeju faktycznie kwiecień w tym roku był paskudny, ale może maj to wynagrodzi życzmy sobie żeby każdy dzień był taki piękny jak ten dzisiejszy pierwszomajowy ;:3
Ewelinko powojniki dosyć szybko rosną, a ten alpejski to wyjątkowo szybko nim się obejrzysz i Twoje będą piękne i duże ;:108
Agnieszko mój różanecznik w porządku jakimś cudem mnie ominęły przymrozki i oby tak dalej bo kwitną drzewka owocowe i szkoda byłoby stracić te pyszności, a dla Ciebie mój czerwony i różowy już się szykuje do pokazu

Obrazek
Obrazek

Kochani szukam inspiracji do zagospodarowania takich oto rabatek przy tarasie. Myślałam o iglakach miniaturowych, a pomiędzy nimi coś kwitnącego, w pierwszym górnym rzędzie może coś na pniu. Chciałabym wszystko wysypać żwirkiem. Czekam na Wasze pomysły dodam że jest to strona południowa, więc mocno grzeje ;:3

Obrazek
Awatar użytkownika
AguJa
500p
500p
Od: 28 lip 2015, o 22:57

Post »

Rząd ecru i białych róż jest tu niezbędny ;:108
Wiem, że lubisz ten kolor ;:224 ... jest taki elegancki ;:215
Awatar użytkownika
myszaxs
100p
100p

Post »

Aga róże będą na rabacie z boku tarasu, wiesz na tej, którą dopiero będę robiła, ale na pewno nie białe ;:216 jedna biała rabata się tworzy i dosyć bieli ;:173
Specjalnie dla Ciebie mój ulubieniec

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”