Witajcie Asiu i Sandersk

miło mi Was gościć w moim wątku.
Jeżeli chodzi o Cambrie to zobaczymy co z tego wyjdzie...Dendrobium które jakiś czas temu kupiłam też z wyprzedaży jak na razie jakoś sobie radzi, idzie w zieleninkę i ma sporo przyrostów, więc jestem dobrej myśli. Bieronkowa sierotka jest mi chyba bardzo wdzięczna za uratowanie, przedłuża pędy, puszcza listek i aż zielono w doniczce od nowych korzonków
Sandersk praktycznie wszystkie moje zakupy storczykowe to biedronka, czasami brico i rzadziej-bardzo rzadko castorama lub tesco. Ostatnio biedronka na bieżąco uzupełnia braki w kwieciu, a że często jestem to zazwyczaj kupuje na "nowym towarze". Wczoraj pani przy mnie z kartonów wyciągała, a jej tuptałam nad głową czekając co ładnego wyciągnie. Mam 4 storczyki z kwiaciarni, 2 obecnie kwitną, pozostałe 2 kwitły jakieś 2 lata temu...jak je kupiłam i od tamtej pory nic a nic

marketowe za to regularnie
Wczoraj pisałam o storczyku który baaaaardzo mi się podobał, ale był w kiepskim stanie, no więc nie byłabym sobą gdybym dziś nie pojechała do drugiej biedry. Pojechałam rzecz jasna

no i jest
Jeszcze przedstawię Wam jegomościa jeszcze jakiś czas temu w pąkach, liście ma bardzo kiepskie bo był schorowany, ale kwiatki...zobaczcie sami