Witaj
Alu . Tak kocham swoje obowiązki, sama sobie dodaje i komplikuje , ale taka już jestem.

Nie mogę się doczekać truskawek, porzeczek, tych przetworów i w ogóle czasu w ogrodzie. Pracy mnie będzie kosztowała wiele , ale dam radę

Zapraszam częściej
Slawku mam nadzieję, że pogoda u mnie się nie pogorszy. Jest ciepło, w nocy lekkie przymrozki ale nie jest źle. Oby tylko zima nie wróciła. U Ciebie śnieg, a u mnie słońce

Miejmy nadzieję, że idzie ku lepszemu

Zapraszam na degustację przetworów. Do wyboru do koloru
Marysiu mam kilka sadzonek ciemnych , jeżeli jesteś zainteresowana to daj znać, zaszczepię albo wyślę szczypki

Oleander też ma sadzonki więc mogę wysłać szczypuchy

Bratki wysieję w maju w ogrodzie, będą za rok, Rzeczywiście te sklepowe mniej się pokazują, te które wysiewają sie same albo zebrane samodzielnie są dużo lesze do wschodu. jakby co to babcia się podzieli , tylko kawałek do niej mam i co pojadę to zapomnę
Lucynko oglądałam sadzonki fiołków i są. Nie ze wszystkich ale jeżeli umiesz szczepić z listka to kilka sztuk będzie tylko listków. Niestety nie mam opisanych kolorów i nie wiem jakie będą, te co kwitną opisze, ale większość jest w pąkach . Oczywiście podzielę się

Co do roślinek to jeżeli masz jakieś nadwyżki, którymi mogłabyś si podzielić to oczywiście przyjmę . Zwrócę Ci koszty wysyłki i zobaczę czy mam coś ja czym mogłabym się podzielić
Wolusia wysieję w maju do gruntu, nie wzejdą wszystkie na pewno, ale może troszkę się uda. Lubię te roślinki, sa wdzięczne i długo kwitną
Nadeszła wiekopomna chwila zmierzenia się z walką ogrodową. zaczynam dzisiaj, łapki mnie już ciągnęły przez weekend, ale czasu brak. Dzisiaj będzie się działo, pod warunkiem, że deszcz mnie nie zaskoczy bo dziwnie ciemno u mnie

Miłego dnia