Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów,zwierząt i ptaków cz. 3

Post »

Dziękuję, Iwonko [zielonajagoda] ;:196

Zanim odpowiem wszystkim miłym gościom, muszę poinformować o ważnym wydarzeniu w moim życiu, bo już zaczynam zbierać gratulacje.
Dzisiaj mam kolejne święto. 46 lat temu zostałam zaobrączkowana przez ukochanego, z którym wytrzymałam do tej pory i liczę na więcej.
Ponadto dzisiaj płocki synuś obchodzi urodziny, a Małż. rocznicę operacji serca [baypassy] zakończoną bardzo pomyślnie, bo do dziś czuje się wspaniale.
Jak widzicie, mam co świętować i oby takich świąt było jeszcze duuużo.

Marysiu [Maska] - zaryzykuję. ;:218

Krysiu [leszczyna] - cieszę się, że Cię widzę. :tan
Jak chodzi o wysiewy, to wszystko zależy od tego, co się sieje. Są rośliny, które potrzebują dużo czasu do osiągnięcia stadium rozwoju odpowiedniego do wysadzenia w ogrodzie.

Agatko [majalis] - nie wiem, dlaczego, ale zdaje się, że ubzdurało mi się, że Twoje imię to Maja. ;:124 Już się poprawiam.
Dzięki. To jest nas co najmniej dwie .... Choć myślę, że miłośników wykwieconego ogrodu znajdzie się znacznie więcej. :tan

Asiu [cyganka] - o! i Asia do tego grona dołącza. No i jest nas już trzy ujawnionych. ;:63

Szamanko - ech, wiosno! Póki co mrozi jak na Syberii. trochę lżej się na duszy zrobi, gdy już na parapecie coś się zazieleni. ;:333

Rafik - witaj, chopie, miło Cię widzieć. Zapraszam częściej. ;:180

Zuziu - będę wysiewać kleome o różnych kolorach kwiatów, bo takie mam nasiona. Ewentualnie później dokona segregacji.
Cieszę się, że jesteś. ;:333

Iwonko [zielonajagoda] - masz rację, właśnie białe kleome szczególnie mi się podobają, ale jak się nie ma, co się chce, co się ma, to się sieje. Do miłego. ;:167

Julio - planuj, planuj, tylko weź jeszcze poprawkę na to, jakiego spustoszenia mogą dokonać aktualne mrozy i trzeba będzie luki wypełniać jednorocznymi. ;:168

Kasiu [klarag] - to jesteś już czwarta wśród lubiących ogrodowy misz-masz. :tan
Zaś Mikrusa głaskać nie radzę. On radośnie wita wszystkich, ale bywa złośliwy. Ja sama nie zawsze mu ufam. Tylko M ma u niego względy. Cóż, pies po przejściach. ;:202
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Lucynko, witaj, przypomniałaś mi o pięknej jednorocznej roślince, którą kiedy siałam, muszę poszukać nasionek kleome.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lucynko z gratulacjami wpadłam bo to same ważne chwile w życiu ! Wszystkim Wam wiele pomyślności na dalsze lata życzę! ;:196 ;:196 ;:196

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Iwona i Piotr
500p
500p
Od: 24 paź 2010, o 09:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko szczere gratulacje :). Życzę wielu lat w zdrowiu i za trochę Brylantowych Godów :).
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUCYNKO ja też gratuluję i życzę miłego świętowania. Okazuje się, że można i taki szmat czasu wytrzymać ;:138 ja też mam poza sobą już więcej jak 40-ci ale troszkę mniej od Ciebie i też z jednym facetem ;:306

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wczoraj założony wątek a już trzecia strona.
Jesteś bardzo popularna :D
I ja śpieszę z gratulacjami. Już niedługo będziesz obchodziła złote gody, a w tym roku srebrne
Synuś obchodzi urodziny prawie wtedy co ja, bo ja miałam wczoraj :D
Złóż mu życzenia ode mnie
Awatar użytkownika
majalis2013
500p
500p
Od: 20 mar 2013, o 08:10

Post »

Lucynko dla Ciebie i Twojej Połówki wszystkiego naj, naj :wit
Agata
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Lucynko, ja też biegnę z gratulacjami a macie co świętować, niech Was zdrowie nie opuszcza a szczęście do przodu pcha. ;:4 ;:79
kropka2
500p
500p
Od: 19 lut 2014, o 20:07

Post »

W takim dniu ja również życzę wszystkiego co najlepsze. ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Iguś - cieszę się, że udało mi się o czymś przypomnieć. :tan
Powodzenia w uprawie.
Ja po raz pierwszy będę przeżywała przygodę z kleome i ciekawa jestem, czy ona mnie polubi. ;:218

Marynia, Iwonka [i P...], Krysia [leszczyna], Gosia [Margo],Agatka [majalis], Staszka i Kropka - pozwólcie, że wszystkim Wam razem podziękuję w imieniu jubilatów.
-------------------------------------DZIĘKUJĘ BARDZO, Z CAŁEGO SERCA DZIĘKUJĘ.. ;:cm ;:cm
Domówka zakończona, czas więc pomyśleć o tym, co króliczki lubią najbardziej: o biednych roślinkach, które marzną tak, że zapewne tym młodziutkim już korzonki przemroziło. Miałam mniej siać jednorocznych, ale nici z moich planów, no bo czymś trzeba będzie luki łatać.
Wobec tego wyciągam cały zasób zebranych w ostatnich latach nasion, przebieram i wybieram te, które z pewnością wysieję. Dobrze, że zaopatrzyłam się w kilka miniszklarenek, bo kota wyłączyłaby mi z użytku dwa duże jasne parapety.
Jutro zrobię sobie bilansik i opracuję planik. Może nawet pochwalę się ....
Pozdrawiam cieplusieńko. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko no przecież bywały u nas niższe temperatury i rośliny przeżywały, jedynie te ciepłoluby mogą nie dać rady :wink: Chociaż Twoje siewki celozji też chyba lubią ciepło. Ja też od wczoraj sięgnęłam do szklarenki i już mam zajęcie bo jutro muszę klej do tworzyw nabyć żeby skleić co się przy rozkładaniu rozwaliło ;:oj jak nie to zamiast czterech półek będą trzy :D W nasionkach tez przebieram i układam które w lutym, które w marcu a które w tunelu w kwietniu posiać. Parę leży na kupce styczniowej ;:306 a jeszcze muszę trochę nasion dokupić i w tym celu jutro wyprawa do Polanu :heja Tylko jak to zrobić żeby nie (p)oszaleć ;:306
Miłego przekładania i układania ;:196
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marysiu [Maska] - nie bój żaby! Nazbierałam nasion celozji i będę siać w domu, bo rzeczywiście wysiane na działce mogą nie dać rady, chociaż część nasionek może przeleżeć zimę, bo one przed wiosną - cieplutką - nie wykiełkują. Muszą mieć odpowiednią temperaturę do kiełkowania.
Myślisz, że młodziutkie bylinki, takie jak szałwia muszkatołowa czy dziewanny albo goździki brodate przeżyją? A tulipany powtykane w doniczki?
Pewnie jestem przewrażliwiona, mimo że już oświadczyłam eMowi, że płakać nie będę, ale z powodu dużej ilości wysiewów jednorocznych znowu będzie mu ciasno w domu. Jakoś się nie zmartwił. Dobra z niego chłopina.

Do jutra, Marysiu. Może coś się zmieni w pogodzie. Śnieg pilnie potrzebny!
Buziaki ślę ;:79 ;:79
Pozdrawiam. Lucyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Lucynko w pogodzie się zmieni a i zimy było mroźniejsze i ze śniegiem tez bywały problemy. Spokojnie poczekajmy. Cieszę się że przynajmniej Twój M nie ulega panice :;230 Tulipany w doniczkach, ale zakopane doniczki w gruncie? czy stoją na wierzchu? Ja mam wielką donicę przed domem, a w niej tulipany i mam nadzieję że im się krzywda nie stanie :D Spadnie śnieg , temperatura wzrośnie z Ty śpij spokojnie. Dobranoc ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja też uważam, ze panikujesz, ale siej, siej.
Przynajmniej będziesz miała zajęcie odwracające myśli o wiosnie ;:306
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

LUCYNKO umnie szałwi muszkatałowj sadzonek bardzo dużo, sama się powysiewała a ja na jesień nie likwidowałam, jak będziesz bez niej chętnie się podzielę .
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”