Namiastka ogrodu
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Namiastka ogrodu
Zamknęłam swój wątek, więc przybiegłam zwabiona nickiem.
Cuda pokazujesz, wszystko co kocham,
róże od tego roku też będą w moim ogrodzie w większej liczbie. Będę dopingować i podziwiać,
też zaczynałam na budowie sadzić pierwsze rośliny.
- Ola2310

- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ewuniu ja sobie klapnę na byle czym , ławeczka nie potrzebna....
Tych budowlańców to rzeczywiście masz blisko rabat , ja panikuję jak tylko coś się dzieje u mnie blisko a co dopiero ty, jak masz ich na co dzień .
Zdjęcia musisz zmniejszyć w dowolnym programie do obrabiania zdjęć. Ja zmniejszam w Photo Scape do rozmiaru 600x800. Potem w fotosiku zaznaczam pełny rozmiar zdjęcia....
Też uczyłam się metodą prób i błędów....
Buziaczki dla mojej imienniczki
Ile twoja córcia ma latek?
Tych budowlańców to rzeczywiście masz blisko rabat , ja panikuję jak tylko coś się dzieje u mnie blisko a co dopiero ty, jak masz ich na co dzień .
Zdjęcia musisz zmniejszyć w dowolnym programie do obrabiania zdjęć. Ja zmniejszam w Photo Scape do rozmiaru 600x800. Potem w fotosiku zaznaczam pełny rozmiar zdjęcia....
Też uczyłam się metodą prób i błędów....
Buziaczki dla mojej imienniczki
- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
Witaj Ewo. Patrząc na Twoje zdjęcia mam wrażenie, że już pare lat jesteś na Naszym forum. Zgromadziłaś rośliny, które tutaj uważane są za 'powinno się mieć'. Jak długo już je zbierasz? Zestawienia piękne. Masz rękę do roślin.
Pozdrawiam. Beata.
Witaj Soniu
Miło mi, że do mnie wpadłaś
Może pokażę jak wyglądała działka na samym początku. W takim stanie przywitał nas 2014 r

Zaczęła się ręczna praca w oczyszczaniu terenu - maliny, śliwy samosiejki, podagrycznik
[/quote]
Plewiłam, czyściłam i sadziłam gorczycę

Powstała pierwsza rabata

Rok 2015 już było tak

Olu, chyba opanowałam zdjęcia, pomocne jesteście
Córka ma 23 lata, właściwie to już 24, ale ona urodziła się 6 grudnia to ma roczek przypisany.
Pokażę jeszcze ta samą rabatkę

Miło mi, że do mnie wpadłaś
Może pokażę jak wyglądała działka na samym początku. W takim stanie przywitał nas 2014 r

Zaczęła się ręczna praca w oczyszczaniu terenu - maliny, śliwy samosiejki, podagrycznik
[/quote]Plewiłam, czyściłam i sadziłam gorczycę

Powstała pierwsza rabata

Rok 2015 już było tak

Olu, chyba opanowałam zdjęcia, pomocne jesteście
Córka ma 23 lata, właściwie to już 24, ale ona urodziła się 6 grudnia to ma roczek przypisany.
Pokażę jeszcze ta samą rabatkę

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Patrząc na Twoje zdjęcia, aż trudno uwierzyć, że masz tak blisko budowę
Raczej widać ogród całą gębą
a nie namiastkę. Masz prześliczne ostróżki, w takich (przynajmniej dla mnie) niespotykanych kolorach, a i róże całkiem, całkiem
No i zupełnie nie widać, że nie umiesz robić zdjęć
Jeżówek mam kilka, rosną całkiem przyzwoicie, sieją się ale tylko różowe i białe. Inne tylko co roku lekko przybierają na wielkości. Ale nie narzekam. Jak dalej będziesz tak tworzyć swój ogród, to stworzysz cudo. Trzymam kciuki i będę wpadać z wizytą
Jeżówek mam kilka, rosną całkiem przyzwoicie, sieją się ale tylko różowe i białe. Inne tylko co roku lekko przybierają na wielkości. Ale nie narzekam. Jak dalej będziesz tak tworzyć swój ogród, to stworzysz cudo. Trzymam kciuki i będę wpadać z wizytą
Witaj Beatko w moich kolorowych progach
Po tym co tu wyprawiam to jednak widać że ja to nowicjusz
Rośliny mam przede wszystkim kwitnące bo takie lubię. Miałam wcześniej mały ogródek na piaszczystej ziemi i tam mi się małe co nieco uzbierało. Najdłużej zbieram liliowce, róże i jeżówki od 2014
Dziękuję za pochwałę zestawień. staram się tak komponować rabatki, żeby ciągle coś kwitło. Lubię taki ruch w ogrodzie, jedno przekwita, inne zakwita
Ciąg dalszy rabatki

Witaj Iwonko z krainy tysiąca jezior
same widzicie, budowa bywa bardzo blisko
i nie mogę rozwinąć skrzydeł
Zapraszam z całego serca
I jeszcze widoczki z tej rabatki

Witaj Ulu
Wklejam dalej

Maleńka róża First Lady,sadzona wiosną, kwitła cały czas do późnej jesieni

Kilka naszych małych przyjaciół

Po tym co tu wyprawiam to jednak widać że ja to nowicjusz
Rośliny mam przede wszystkim kwitnące bo takie lubię. Miałam wcześniej mały ogródek na piaszczystej ziemi i tam mi się małe co nieco uzbierało. Najdłużej zbieram liliowce, róże i jeżówki od 2014
Dziękuję za pochwałę zestawień. staram się tak komponować rabatki, żeby ciągle coś kwitło. Lubię taki ruch w ogrodzie, jedno przekwita, inne zakwita
Ciąg dalszy rabatki

Witaj Iwonko z krainy tysiąca jezior
same widzicie, budowa bywa bardzo blisko
Zapraszam z całego serca
I jeszcze widoczki z tej rabatki

Witaj Ulu
Wklejam dalej

Maleńka róża First Lady,sadzona wiosną, kwitła cały czas do późnej jesieni

Kilka naszych małych przyjaciół

- Ola2310

- Kontakt:
Ewuś trawy masz nieziemskie. Tak samo hortensje a o różach i jeżówkach nie wspomnę.
Te żółte , w takiej kępie wyglądają cudnie.... Masz może z nich jakieś nasionka?
Ja kupiłam w tamtym roku różowe, ładnie przyrosły i na koniec lata podzieliłam ich kępki na więcej. Boję się czy coś z nich będzie....Na wszelki wypadek zebrałam nasionka. A żółte kupiłam u naszej forumowej Wioli końcem jesieni i też z ciekawością ich oczekuję..... A jak nic z nich nie wyjdzie?
Trzymaj kciuki.
Te żółte , w takiej kępie wyglądają cudnie.... Masz może z nich jakieś nasionka?
Ja kupiłam w tamtym roku różowe, ładnie przyrosły i na koniec lata podzieliłam ich kępki na więcej. Boję się czy coś z nich będzie....Na wszelki wypadek zebrałam nasionka. A żółte kupiłam u naszej forumowej Wioli końcem jesieni i też z ciekawością ich oczekuję..... A jak nic z nich nie wyjdzie?
Trzymaj kciuki.
- Ola2310

- Kontakt:
Jak mi się nie uda z żółtymi będę wiedziała do kogo się uśmiechnąć....
Jeszcze białą odmianę muszę kupić....
- Alania

- Od: 17 lip 2008, o 21:55
Śliczne fotki i piękne roślinki
Jaki domek budujecie? Może masz rzuty z projektu?
W jakim stylu będzie ogród? Naturalistyczny czy bardziej formalny?
-
rikkuu
- 200p

- Od: 26 gru 2013, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ewa, czy mogłabyś mi powiedzieć, jak się nazywa ta pomarańczowa jeżówka, na której siedzi trzmiel? (str. 4 wątku)
Ula
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Ewciu - dziękuję za śliczną jeżówkę
Foty odlotowe.
Namiastka na zdjęciach to domu a nie ogrodu
Znaczy się, że 23 lata temu miałaś najprawdziwsze Mikołajki
Ola - skorzystałam z opowieści o zmniejszaniu zdjęć, poczytałam te cenne wskazówki.
Foty odlotowe.
Namiastka na zdjęciach to domu a nie ogrodu
Znaczy się, że 23 lata temu miałaś najprawdziwsze Mikołajki
Ola - skorzystałam z opowieści o zmniejszaniu zdjęć, poczytałam te cenne wskazówki.
Ola2310 pisze:Jak mi się nie uda z żółtymi będę wiedziała do kogo się uśmiechnąć....![]()
Z białych to może Alba

Albo White Double Delight

Monika. gdzieś mam na poczcie rzuty. Jak znajdę chwilkę to zgram i pokażę. To będzie domek dwurodzinny bo córka chce mieszkać z mamusią. Już się sama zamieszkałaAlania pisze:Śliczne fotki i piękne roślinkiJaki domek budujecie? Może masz rzuty z projektu?
Ogród, w jakim stylu ? Sama nie umiem tego nazwać. będzie podzielony na 4 części. Przed ogródek, front raczej formalny, zimozielony z dużą ilością róży w jednej odmianie, chyba kolor różowy. formy kulki lub stożki, może szczepione na pniu.
Tam za domem będzie ta rabata co ja pokazałam i trochę trawnika. Będę miała dość spory taras. kolejny pokój to takie miejsce rekreacyjno-użytkowe. Dużo trawnika, drzewa i krzewy owocowe i ta rabatka z różami i magnoliami.
To jest to miejsce

Czwarty pokój to będzie miejsce z oczkiem wodnym, rododendronami, różami, lawendą, liliowcami i ławeczką
I takie są moje życzenia i marzenia
Ulu to jest jeżówka Orange Passionrikkuu pisze:Ewa, czy mogłabyś mi powiedzieć, jak się nazywa ta pomarańczowa jeżówka, na której siedzi trzmiel? (str. 4 wątku)

Ma wyrazisty pomarańczowy kolor wpadający w czerwień.
UWAGA
TA JEŻÓWKA PACHNIE
Kwiaty maja bardzo ładny zapach, który mija w miarę przekwitania
Bardzo lubią ja owady
-- 4 sty 2016, o 22:50 --
O tak Mikołajki były udane, córcia też fajnaBeaby pisze:Ewciu - dziękuję za śliczną jeżówkę![]()
Foty odlotowe.
Namiastka na zdjęciach to domu a nie ogrodu![]()
Znaczy się, że 23 lata temu miałaś najprawdziwsze Mikołajki![]()
![]()

- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
No Kochana. Za to zdjęcie to masz medal. To fruczak gołąbek. Prawda? Cudnie go ujęłaś.
Żebym ja była, w trakcie budowy domu tak mądra jak Ty, to też bym miała dojrzały ogród. A tak. Czekaj babo lata.
Żebym ja była, w trakcie budowy domu tak mądra jak Ty, to też bym miała dojrzały ogród. A tak. Czekaj babo lata.
Pozdrawiam. Beata.