Ola2310 pisze:Jak mi się nie uda z żółtymi będę wiedziała do kogo się uśmiechnąć....
Jeszcze białą odmianę muszę kupić....
Z białych to może Alba
Albo White Double Delight
Alania pisze:Śliczne fotki i piękne roślinki

Jaki domek budujecie? Może masz rzuty z projektu?
W jakim stylu będzie ogród? Naturalistyczny czy bardziej formalny?
Monika. gdzieś mam na poczcie rzuty. Jak znajdę chwilkę to zgram i pokażę. To będzie domek dwurodzinny bo córka chce mieszkać z mamusią. Już się sama zamieszkała

Ona nie lubi gotować i liczy na mamusi przednie jadło, jak to mawia
Ogród, w jakim stylu ? Sama nie umiem tego nazwać. będzie podzielony na 4 części. Przed ogródek, front raczej formalny, zimozielony z dużą ilością róży w jednej odmianie, chyba kolor różowy. formy kulki lub stożki, może szczepione na pniu.
Tam za domem będzie ta rabata co ja pokazałam i trochę trawnika. Będę miała dość spory taras. kolejny pokój to takie miejsce rekreacyjno-użytkowe. Dużo trawnika, drzewa i krzewy owocowe i ta rabatka z różami i magnoliami.
To jest to miejsce
Czwarty pokój to będzie miejsce z oczkiem wodnym, rododendronami, różami, lawendą, liliowcami i ławeczką
I takie są moje życzenia i marzenia
rikkuu pisze:Ewa, czy mogłabyś mi powiedzieć, jak się nazywa ta pomarańczowa jeżówka, na której siedzi trzmiel? (str. 4 wątku)
Ulu to jest jeżówka Orange Passion
Ma wyrazisty pomarańczowy kolor wpadający w czerwień.
UWAGA
TA JEŻÓWKA PACHNIE
Kwiaty maja bardzo ładny zapach, który mija w miarę przekwitania
Bardzo lubią ja owady
-- 4 sty 2016, o 22:50 --
Beaby pisze:Ewciu - dziękuję za śliczną jeżówkę
Foty odlotowe.
Namiastka na zdjęciach to domu a nie ogrodu
Znaczy się, że 23 lata temu miałaś najprawdziwsze Mikołajki
Ola - skorzystałam z opowieści o zmniejszaniu zdjęć, poczytałam te cenne wskazówki.
O tak Mikołajki były udane, córcia też fajna