Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Re: Pomidorki koktajlowe - 5 cz.
Dla mnie w tym roku top koktajlówek to : Cytrynek Groniasty, Perła Małopolski i Koralik. Mam też krzaki wyhodowane z nasion marketowych owoców. Te się nie sprawdziły, bo mało plenne i późne i ogółnie nijakie.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 kwie 2013, o 18:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A ja myślałam o nasionach właśnie z marketu żeby wydłubac i posiać za rok
Muszę to przemyśleć !

Muszę to przemyśleć !
Bożena
- Ika2008
- Od: 24 maja 2013, o 08:59
U mnie Cytrynek też na topie, podobnie jak Korale Morango.
Z utęsknieniem i ciekawością czekałam na Green Grape Cherry, no i doczekałam się... czerwonych pomidorków.
Też dobre!
Z utęsknieniem i ciekawością czekałam na Green Grape Cherry, no i doczekałam się... czerwonych pomidorków.

Pozdrawiam, Marta.
- besia
- Od: 28 maja 2014, o 18:17
Moje ulubione to : Sungold , Winogronek K 14 , Megagron , Snow White , Cytrynek Groniasty . W tej kolejności . Inne też są fajne , ale te to czołówka .
Pozdrawiam, Beata.
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Poza Sungoldem, którego nie znam, wszystkie odmiany super słodziutkie,
Ja dodałabym jeszcze czereśniową Pokusę, w tym roku jej nie wysiewałam, ale zostawiłam ubiegłoroczne siewki, słodycz porównywalna z winogronkiem, w przyszłym roku na pewno ją wysieję.
Pozdrawiam
Ja dodałabym jeszcze czereśniową Pokusę, w tym roku jej nie wysiewałam, ale zostawiłam ubiegłoroczne siewki, słodycz porównywalna z winogronkiem, w przyszłym roku na pewno ją wysieję.
Pozdrawiam
Rzepka, w doniczkach przezimowałaś te ubiegłoroczne siewki?
Basia
Basia
Ja w tym roku z koktajlowek mam:
Cytrynka groniastego- Przepyszny, uwielbiam jego słodycz. Mam go co roku.
Sungolda-Mało słodki ,mega plenny. Pięknie wyglądają owoce na krzaku. Mam go drugi rok i mnie smakowo nie zachwyca.
Indigo rose- Bezsmakowy .
Snow white- Słodszy od sungolda, ale mniej słodki od cytrynka.Nie trafił w mój gust.
Green grape- Nie nadaje się na polskie lata, późno ruszył. Kwaśny, niesmaczny.
Blush- Smaczny, ale gruba skóra, która go dyskwalifikuje.
Jestem wymagająca i w przyszłym roku z tego całego zestawu zostaje tylko Cytrynek.
Cytrynka groniastego- Przepyszny, uwielbiam jego słodycz. Mam go co roku.
Sungolda-Mało słodki ,mega plenny. Pięknie wyglądają owoce na krzaku. Mam go drugi rok i mnie smakowo nie zachwyca.
Indigo rose- Bezsmakowy .
Snow white- Słodszy od sungolda, ale mniej słodki od cytrynka.Nie trafił w mój gust.
Green grape- Nie nadaje się na polskie lata, późno ruszył. Kwaśny, niesmaczny.
Blush- Smaczny, ale gruba skóra, która go dyskwalifikuje.
Jestem wymagająca i w przyszłym roku z tego całego zestawu zostaje tylko Cytrynek.
Aga
- besia
Samsu
A co powiesz o Megagronie i jego odmianach ?
A co powiesz o Megagronie i jego odmianach ?
Pozdrawiam, Beata.
Besiu jeszcze nie siałam, chociaż mam nasiona megagrona, winogronka, daktylowego i truskawkowego. W przyszłym roku będę wysiewać.
Aga
- besia
Samsu , ja w tym roku wysiałam i jestem smakiem zauroczona . Bardzo mi smakują . Twojego ulubionego Cytrynka też mam o czym już pisałam . Mam go w szklarni i w gruncie , ten z gruntu jakby bardziej aromatyczny , ale może tak tylko mi się wydaje . W przyszłym roku tylko będzie w gruncie , podoba mi się .
W innym wątku pisałam , że w przyszłym roku planuję posadzić również któregoś z fioletowych i Bluscha , ale dla ozdoby , a nie smaku .
W innym wątku pisałam , że w przyszłym roku planuję posadzić również któregoś z fioletowych i Bluscha , ale dla ozdoby , a nie smaku .

Pozdrawiam, Beata.
- Rzepka
- Od: 30 mar 2014, o 14:55
Basiu, siewki urosły po zimie, zostawiłam kilka najsilniejszych, rosną praktycznie na nieużytku, za płotem, wysypałam tam ziemię z ubiegłorocznych doniczkowcôw, poza wodą nie dostają nic , zero ŚOR, zero nawozu. Początkowo myślałam, że to Black Cherry i byłam ciekawa, jak szybko złapie ZZ, w tamtym roku to on złapał ZZ jako pierwszy, okazało się jednak, że to Pokusa i są w niezłej kondycji jak na samosiejki.

Pozdrawiam

Pozdrawiam
-
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Samsu u mnie sungold słodszy od snowwhite.Całkowity niewypał w tym roku to czarna zeberka niezjadliwością przebija violet jasper i indigo rose,skóra jak na buty,czekam aż zmięknie 

Dzięki Rzepka za wyjaśnienia, bo już myślałam, że biegałaś z doniczkami tu i tam
.
Anulab , a u mnie wszystkie pomidory koktajlowe mają skórę jak na buty. Czy to ja czegoś nie dopilnowałam?
Basia

Anulab , a u mnie wszystkie pomidory koktajlowe mają skórę jak na buty. Czy to ja czegoś nie dopilnowałam?
Basia
Besia- Blush ładnie wygląda na krzaku i rzeczywiście może być ozdobą. Kaształt i kolor bardzo ciekawy.
Anulab-Słodycz pomidora zależy od wielu czynników. Dlatego nie dziwi mnie, że Sungold jest u Ciebie słodszy od Snow white. Bywa i tak, że ta sama odmiana jednego roku jest przepyszna, a następnego niesmaczna.
Anulab-Słodycz pomidora zależy od wielu czynników. Dlatego nie dziwi mnie, że Sungold jest u Ciebie słodszy od Snow white. Bywa i tak, że ta sama odmiana jednego roku jest przepyszna, a następnego niesmaczna.
Aga
Ja, podobnie jak Samsu, rezygnuję z Green Grape'a. Zdecydowanie jest to odmiana do suchego, gorącego klimatu. Zaczął na dobre rosnąć, kwitnąć i wiązać dopiero gdy temperatura przekroczyła 25 stopni, a w ostatnie upały wręcz rozszalał się, jakby tylko na to czekał. Same owocki, gdy już dojrzeją na słońcu, nawet smaczne, ale skóra za wyprawkę, szkoda miejsca przy naszym kapryśnym klimacie.
pozdrawiam
Ewa
Ewa