Fiołki śliczne. Ja jakoś nie mam do nich ręki. Udało mi się ukorzenić 1, to potem próbowałam 7 kolejnych listków, no i z nich tylko 3 przeżyły. Nie wiem co robię źle. Ale mam nadzieję, że z czasem się ich nauczę. Skrętniki to już zupełna klapa. Więc bardzo kibicuję Twojej kolekcji
Moje skromne parapety
Re: Moje skromne parapety
Witam z rewizytą 
Fiołki śliczne. Ja jakoś nie mam do nich ręki. Udało mi się ukorzenić 1, to potem próbowałam 7 kolejnych listków, no i z nich tylko 3 przeżyły. Nie wiem co robię źle. Ale mam nadzieję, że z czasem się ich nauczę. Skrętniki to już zupełna klapa. Więc bardzo kibicuję Twojej kolekcji
Ten różowy kaktusik -bajka
zresztą wszystie kaktusy, moje nigdy nie zakwitły i pożegnaliśmy się kilka lat temu
Carnosa niby zwyczajna ale jakie ona ma cudnie pachnące kwiaty
Nie doceniałam jej póki mi wyczekiwana hoja praetorii nie zakwitła i rozczarowała zapachem
Czekam na moją carnoskę ale obraziła się, bo została w ubiegłym roku przycięta i wsadzona do keramzytu.
pozdrawiam
NataS
NataS
-
arutko
- 50p

- Od: 14 paź 2011, o 09:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
NataS jeżeli chodzi o fiołki to jeszcze 2 lata temu miałam się czym pochwalić.Wczoraj wieczorem oglądałam stare zdjęcia okazów których też niestety już nie mam. One są dość wymagające-częste podlewanie , spora dawka słońca, przesadzanie itd- nie powiem zawsze lubiłam to robić ale 2 lata temu urodziłam synka i straciłam do nich serce bo najzwyczajniej nie miałam dla nich aż tyle czasu ile one wymagały.Te , którymi dziś się chwalę to te najbardziej wytrzymałe-bohaterowie moich parapetów którzy dali radę
.Ale czas leci, dzieci rosną -myślę że fiołki jeszcze będą miały lepsze czasy w moim domu, bo zawsze urzekały mnie swoją urodą.Tak samo jak hojki
.A kaktusy -przekonuję się do nich, jest im u mnie dobrze bo mają bardzo dużo słońca a że lubię wszystko co kwitnie to cieszą moje oczy.
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
-
slodkawanilia85
- 0p - Nowonarodzony

- Od: 17 cze 2015, o 11:53
Jak mawiają skromne ale własne
fiołki naprawdę ładne 
-
arutko
- 50p

Mam dwóch nowych domowników:
Hoja Thosonii

Hoja Compacta

mam nadzieje że będzie im u mnie dobrze
Mój kwitnący kaktusik z dnia na dzień ma coraz więcej kwiatuszków

A tu ciąg dalszy historii Storczyka , którego dostałam od koleżanki rok temu-nie pamiętam jak kwitł więc będzie do dla mnie niespodzianka.

ten jeden sfatygowany listek to efekt degustacji mojego kociaka-próbował czy tak samo dobry jak ładny.Do mojej nowiuśkiej Hojki Compacta też się dziś dobierał łobuz jeden.
Hoja Thosonii

Hoja Compacta

mam nadzieje że będzie im u mnie dobrze
Mój kwitnący kaktusik z dnia na dzień ma coraz więcej kwiatuszków

A tu ciąg dalszy historii Storczyka , którego dostałam od koleżanki rok temu-nie pamiętam jak kwitł więc będzie do dla mnie niespodzianka.

ten jeden sfatygowany listek to efekt degustacji mojego kociaka-próbował czy tak samo dobry jak ładny.Do mojej nowiuśkiej Hojki Compacta też się dziś dobierał łobuz jeden.
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
Zapowiada się wspaniałe kwitnienie storczyka

-
nieulozona-tak
- 500p

- Od: 3 gru 2014, o 11:29
Śliczna hoja compacta. Dla mnie jest to najładniejsza hoja.
Kaktus Ci się rzeczywiście rozszalał, ile ma kwiatuszków
Mój maluch kwitł tylko raz i miał aż dwa 
Ciekawa tez jestem jakim kolorkiem storczyk zakwitnie.
Kaktus Ci się rzeczywiście rozszalał, ile ma kwiatuszków
Ciekawa tez jestem jakim kolorkiem storczyk zakwitnie.
-
arutko
- 50p

No tak to już jest jak ma się sklerozę -storczyk dla mnie też będzie niespodzianką.Co do hoji - odnoszę wrażenie że powoli zaczynają mnie wkręcać-szczególnie jak się napatrzę jak pięknie kwitną.
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
-
arutko
- 50p

Wczoraj moja Hoja Carnosa miała zabieg upiększający. Tak wyglądała po rozplątaniu

a tak już po zabiegach

Gdzieś na starych płytkach mam jej zdjęcie jak była maluszkiem.Jak będę miała chwilkę po poszperam i wstawię je tutaj.

a tak już po zabiegach

Gdzieś na starych płytkach mam jej zdjęcie jak była maluszkiem.Jak będę miała chwilkę po poszperam i wstawię je tutaj.
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Widać, że Dbasz o swoje rośliny.
hoja carnosa - wypiękniała po SPA dla roślin
hoja carnosa - wypiękniała po SPA dla roślin
Witaj Aniu
Widzę,że Twoja carnoska jest duza i piękna
zatem powinna pieknie kwitnąć
Moja też była baaaardzo duza i wiekowa-miała ok.10 lat i pędy dlugosci 2 i więcej metra-po rozplątaniu zajmowała cały pokój.
I ani jednego kwiatka.
Pociełam ją na kilka i wyslałam w świat.Teraz kwitną wszystkie -moja i jej siostrzyczki
Widzę,że Twoja carnoska jest duza i piękna
Moja też była baaaardzo duza i wiekowa-miała ok.10 lat i pędy dlugosci 2 i więcej metra-po rozplątaniu zajmowała cały pokój.
Pociełam ją na kilka i wyslałam w świat.Teraz kwitną wszystkie -moja i jej siostrzyczki
- Malachitek
- 1000p

- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No no, zapowiada się kolejna osoba zarażona "hojozą"
Storczyk dobrze się zapowiada, dobrze widzę rozgałęzienia na pędzie? Trzymam za niego kciuki
Storczyk dobrze się zapowiada, dobrze widzę rozgałęzienia na pędzie? Trzymam za niego kciuki
-
arutko
- 50p

perla-czyli wniosek prosty-moja Carnoska aż się prosi żeby ją poucinać tu i tam
.Nie jestem pewna ale wydaje mi się że ma 2 pąki ale są jeszcze w takim stadium że nie jestem pewna, będę ją obserwować.
Malachitek-witaj- tak mnie też to bardzo cieszy bo mój storczyk niespodzianka faktycznie ma 2 rozgałęzienia
Malachitek-witaj- tak mnie też to bardzo cieszy bo mój storczyk niespodzianka faktycznie ma 2 rozgałęzienia
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
- onectica
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 16 sie 2012, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Gymnocalycium, ale jakie dokładnie, to już musieliby powiedzieć fachmeni od gymno
Niezła ta Twoja hoja carnosa
-
arutko
- 50p

onectica dziękuję za "wstępną" identyfikację kaktusika
Jeżeli chodzi o hoję to poszłam za radą Perełki i pocięłam ją trochę .Właśnie ukorzeniam moje pocięte pędy więc gdybyś chciała jak już je ukorzenię...
Pozdrawiam-Ania
Moje skromne parapety
Moje skromne parapety
Piękną masz hoje- gigant po prostu... a i kaktusiki kwitnące
ja, jakoś moich, nie mogę zmusić do owocnej współpracy
a fiołki- marzenie;:224 ładnie tu u Ciebie- będę wpadać
,,wredota"- ma całkiem sympatyczny pyszczek 
Życie jest piękne:) pozdrawiam wszystkich zielono zakręconych- Karolina
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;
mój wątek- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=67088" onclick="window.open(this.href);return false;