Ogrodowe zmagania są moją terapią antystresową

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogrodowe zmagania są moją terapią antystresową

Post »

Tylko maluszka :shock:
Ja tam mam co rok wydatek rzędu 50 zł na żurawki,bo ładne-w końcu dojdzie do tego,że te same będę kupować :lol:
A wsadza się niby jak mrozu nie ma.
A pączki jak mają zmarznąć,to zmarzną raczej i w gruncie,i w doniczce.
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Alinko, ja grzeczniutka jestem :D jeszcze ;:170 .WQ tym roku mam troszkę inne plany.Nigdy nie wiem jaką sumę będę mogla przeznaczyć w ciągu sezonu na rośliny więc w tym roku pomyślałam ze właśnie zamiast drobnicy bylinowej może pora kupiś jakieś iglaki które dadzą ładne tło i wygląd również zimą.Do tej pory w tym malutkim ogródeczku nie spieszyłam się z sadzeniem igliwia jakoś.Teraz pora zmienić plany .

Małgosiu, to tak jak u nas w większości.Pieniadze jak woda przez palce uciekają. Czasem coś się kupi, ale na ogół to jednak mam inne ważniejsze wydatki.Teraz znowu moja rodzina jest "pociągająca". Tym razem mnie również cos bierze, więc znowu trzeba się liczyć z wydatkiem...

Tulap, ja w zasadzie to tylko w żurawkach uzupełniam braki.W ubiegłum roku z Lili Wodnych, ze szkółki przywiozłam 70 Żurawek, kilka floksów, trawy, pięknie pachnącą kalinę i kilka innych drobiazgów.Jak można to się szaleją, a jak trzeba to się pasa ściska :;230 To dopiero początek sezonu i kto wie co ja jeszcze wymyślę ;:170

Udało mi się dostać kontakt do Pana który sprzedał tą jagode.Spokojnie kazał ją sadzic.Zimowała na dworze i jest zachartowana.Pączki ma takie
Obrazek
Kolejny pracowity dzień za mną.Maliny wykopane z ogrodu i posadzone w nowym miejscu :tan .Choć to tylko kilka krzaczków, ale jestem tak zadowolona jakbym hektar posadziła :;230 .Znowu zmarzłam bo wiało mocno i zimno, ale i słonko było więc wit D mnie wzmocniła.
Znalazły się tez krokusy które myśałam ze wyginęły.Jakoś te fioletowe późnej wychodzą...

Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Maluszek którego przywiozłam to pinus parviflora Fukai.Wygląda mniej więcej tak:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Jeszcze takie kwiatki znalazłam
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek

Powoli z zimowego snu zaczynają się budzić żurawki Obrazek Obrazek Obrazek
Więcej żurawkowych kolorów z mojego ogródeczka będzie można ogladac tu
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Aneczko! Bardzo dobry pomysł z iglakami! ;:333 Ja nie mam ich dużo na rabatach, ale w kilku miejscach, w których rosną są naprawdę już spore jak wiesz. W zeszłym roku dokupiłam kilka mniejszych sztuk na jesiennej wyprzedaży, a i w tym H obdarował mnie kilkoma na dzień kobiet. Wszystko to maleństwa, ale co tam.
Do Twojego ogrodu przyda się też kilka krzaków liściastych, których u mnie również było mało, ale nadrobiłam tej wiosny... ;:170
Z liściastymi troszkę prościej, bo można sporo pozyskać z patyczków. Właśnie sama ukorzeniam hortensje bukietowe, czarny bez i pęcherznicę.
Będę przycinała dość mocno bukszpany i mogę się podzielić co ciekawszymi ,,ścinkami" ;:306 do ukorzenienia.
Krokusy przepiękne, a i oba leszczynowe zdjęcia fajne. Dobrze, że oglądałam program w sobotę, to wiem jak pomóc leszczynie w owocowaniu, choć moje (a zwłaszcza ta czerwona) nie mają dużo kwiatów żeńskich.
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Moja leszczynka ma raptem 2 żeńskie kwiatuszki.Dzięki temu samemu programowi który oglądałś Ty zwróciłam uwagę na te małe czerwone wypustki.W żuciu nie zauważyłabym takiego maleństwa :lol: .
Iglaczek mam malutki i to jest taka miniaturka.Podobno po 10 latach dorasta do 1,50m.Ciekawsze scinki chętnie przygarnę, tym bardziej ze z tamtych kawałków połowa mi się przyjęła, a chciałabym bukszpanu troszkę mieć i to niekoniecznie jako duże okazy, ale właśnie takie do cięcia.Ten mały niebieski świerk też udało mi się ukorzenić i mam chyba ze 3 sadzoneczki :tan , więc na początek już coś mam ;:333 Teraz skupiam się mimo wszystko na porządkach.Przynajmniej miałam taki plan.Ale nie wykluczone ze te plany zmienię, bo dziś już jestem tak bardzo pociągają ca ze ;:199 .Dopadło i mnie....
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30

Post »

Co ty za kwiatki masz :lol: ;:oj
Awatar użytkownika
labka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 wrz 2012, o 16:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cześć Aneczko !!
Mało jestem...ale się wpisuję, co by Cię nie zgubić.. ;:196
Piękniste roślinki..wiosna aż kipi u Ciebie w ogrodzie....niedługo będzie zielono i kolorowo...wspaniale rozpoczęty watek!!! ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
Eliza52
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2014, o 11:42

Post »

Aniu te fioletowe krokusy to "cudo". Trudno taki kolor uchwycić a Tobie się udało ;:oj majstersztyk ;:63 życzę ;:3
Pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, śliczna wiosna u Ciebie, widzę, że krokusiki jednak zakwitły, fajnego maluszka kupiłaś ;:108, wspominałaś ostatnio w moim wątku o ukorzenianiu róż nadzianych na kartofel, napisz coś więcej proszę, chętnie bym spróbowała ;:108
Awatar użytkownika
Malgolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2010, o 14:16

Post »

Aniu, piękne krokusy, co roku obiecuję sobie że kupię ale jak już jestem w ogrodniczym wybieram tulipany :D
Nasza rodzinka dopiero co się wykurowała...
zdrówka :wit
Prawdziwy przyjaciel to ten kto przychodzi gdy cały świat odchodzi
pozdrawiam Małgośka
Zapraszam na... >> Ogródek Małgolinki cz. I, Ogródek Małgolinki cz. II
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Ależ piekne krokusy u Ciebie, cudne, ...
Całkowicie popieram tytuł wątka dla mnie również robota w ogródku to wypoczynek i oderwanie się od codzienności..
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Iglaczki powiadasz Aniu też myślałam jeszcze o kilku bo tych mam mało zobaczymy.Na razie jeszcze agrowłókninę muszę rozłożyć co zostało z jesieni ale kiedy nie wiem .W poniedziałek się szkoliłam we wtorek i środę też dziś do 16 tej jutro niby krótko ale wywiadówke mam u dzieci swoich szkoleniowa więc do 18 pani nas przytrzyma i narób tu duzo kiedy ? z dziećmi lekvcje domek ogarnąć a remoncik trwa jeszcze płytki zostało położyć w łazience ale już się produkuja na następny piątek pan przywiezie prawie 40 metrów ;:138
Awatar użytkownika
AliWas
500p
500p
Od: 24 lut 2013, o 00:17

Post »

Aniu, piękne krokusy ;:oj a u mnie tylko przebiśniegi ;:173
Iglaczek też cudny, lubię takie maleństwa i oczywiście Twoje żurawki ;:138 Robi się ciekawie ;:108
Muszę ale to muszę pochwalić jedynaczka-rodzynka, pięknego żagielka Skrzydłokwiata Obrazek ja wiem, że tego domowego jedynaczka wstawiłaś specjalnie dla mnie.... ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Uwielbiam te miniaturowe iglaczki
Co roku cos dokupuję
Ja bym chyba ciągle siedziała w Liliach wodnych, gdybym miała je blisko siebie
Może to i dobrze, że nie mam ;:173
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33

Post »

Gosiu! Do Krzyśka całkiem niedaleko... ;:224
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie.Znowu zniknęłam na kilka dni, ale tym razem dla odmiany nie zastygłam w letargu, tylko dzielnie grabiłam, sadziłam, sprzątałam i walczyłam z przeziębieniem.Niestey nie wygrałam.... Ale do Dyngusa mam nadzieję zę wyzdrowieję.Nie poddaję się, wręcz przeciwnie.Na jutro planuję z rozmachem pikowanie pomidorów.A będę miała co robić bo jakoś dużo mi sie tych nasionek sypnęło ;:224 Wiec będę miała dużo pracy i jeszcze większy kłopot gdzie to postawić ;:223
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”