Podziwiam, podziwiam i wiesz co Twój ogród podziwiam.
Ogród Marty cz. VII
- Kasiula17
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. VII
Martuś melduje się późno ale jestem.

- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Niebo się przeciera i pewnie słonko zaświeci, ale na taki błękit jeszcze poczekamy. Czuję zapach Twojego wiosennego ogrodu
Ciekawa jestem co jest na 5 zdjęciu takie duże liście? Życzę owocnego dnia, ale nie przemęczaj się ściskam i całuję
Ciekawa jestem co jest na 5 zdjęciu takie duże liście? Życzę owocnego dnia, ale nie przemęczaj się ściskam i całuję
-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś witaj. Jak zawsze z ogromną radością oglądam Twój ogród. Jest boski. A u Marysi czytałam, że jakaś zmiany w ogrodzie się szykują? Uchylisz rąbka tajemnicy?
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Dziękuję za powitanie nas piwoniami, są niesamowite.
Taką dawkę piękności mogę oglądać u Ciebie stale. Wiosenne rododendrony i azalie chciałabym zobaczyć na żywo, wyjątkowo zdobią ogród. 
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Witaj!
Na pierwszej stronie pośród obrazów z pięknymi kolorowymi azaliami zauważyłam fotkę z CZYMŚ, co zwróciło moją uwagę. Chodzi mi mianowice o roślinę z takimi fioletowymi jakby pałeczkami, wznoszącymi się pionowo do góry. Co to jest Marta? I jakie to musi mieć warunki?
Na pierwszej stronie pośród obrazów z pięknymi kolorowymi azaliami zauważyłam fotkę z CZYMŚ, co zwróciło moją uwagę. Chodzi mi mianowice o roślinę z takimi fioletowymi jakby pałeczkami, wznoszącymi się pionowo do góry. Co to jest Marta? I jakie to musi mieć warunki?
- mati1999
- 1000p

- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Ile twój ogród ma lat ? Bo nie mogę uwierzyć w ten raj 
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Kasiu,witam Cię gorąco
Kasiu Kasiula17,nie ma znaczenia ,że późno ,ważne że jesteś,a ogród jak ogród jest w nim wszystko
dobrej nocki życzę
Marysiu,te duże liście to rabarbar ozdobny,tak sobie jest i jest w tym samym miejscu,może da się go w tym roku podzielić,ale musisz przyznać ,że ten błękit cudny,chyba rzadki w naszym klimacie,dzisiaj było ciepło od południa ,teraz takie ostre powietrze,chyba jest przymrozek,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc
Gosiu,przerabiam przed ogródek ,czyli kawałek przed domem i będzie tam różanka mam z tym trochę roboty ,bo tych rabatek niby małych ,na przykład jedna 12m x1m będzie 5 ,niektóre nowe,niektóre poszerzone ,i trzeba wszystkie rośliny stamtąd gdzieś przenieść a część wyrzucić ,bo nie mam gdzie już tego posadzić w ogrodzie,a w ogrodzie tez dużo sprzątania ,jeszcze nie zaczęłam bo tam też robiłam nowe rabaty,a do niedawna jeszcze śnieg u mnie leżał,pozdrawiam,pięknych snów życzę
Soniu,jak kwitną rhododendrony i azalie to ogród jest bardzo kolorowy ,bo to spore krzewy i widać je z daleka,chociaż są rozrzucone po ogrodzie,pozdrawiam i buziaczek dla Ciebie
Wandziu,to rdest wężownik ,kępiasta bylina rośnie wszędzie,ma około 60 cm na dole jest kępka liści i z niej na długich ogonkach takie rdestowe szczoteczki,one w rzeczywistości są różowe ,
Mateuszu,tworzę go od 10 lat ,czyli tyle ma najstarsza rabata,i co roku jakaś rabata lub dwie przybywają ,pozdrawiam
Ulciu,witam,w wiosennym wątku,fajnie ,że jesteś
Kasiu Kasiula17,nie ma znaczenia ,że późno ,ważne że jesteś,a ogród jak ogród jest w nim wszystko
Marysiu,te duże liście to rabarbar ozdobny,tak sobie jest i jest w tym samym miejscu,może da się go w tym roku podzielić,ale musisz przyznać ,że ten błękit cudny,chyba rzadki w naszym klimacie,dzisiaj było ciepło od południa ,teraz takie ostre powietrze,chyba jest przymrozek,pozdrawiam i buziaczki na dobranoc
Gosiu,przerabiam przed ogródek ,czyli kawałek przed domem i będzie tam różanka mam z tym trochę roboty ,bo tych rabatek niby małych ,na przykład jedna 12m x1m będzie 5 ,niektóre nowe,niektóre poszerzone ,i trzeba wszystkie rośliny stamtąd gdzieś przenieść a część wyrzucić ,bo nie mam gdzie już tego posadzić w ogrodzie,a w ogrodzie tez dużo sprzątania ,jeszcze nie zaczęłam bo tam też robiłam nowe rabaty,a do niedawna jeszcze śnieg u mnie leżał,pozdrawiam,pięknych snów życzę
Soniu,jak kwitną rhododendrony i azalie to ogród jest bardzo kolorowy ,bo to spore krzewy i widać je z daleka,chociaż są rozrzucone po ogrodzie,pozdrawiam i buziaczek dla Ciebie
Wandziu,to rdest wężownik ,kępiasta bylina rośnie wszędzie,ma około 60 cm na dole jest kępka liści i z niej na długich ogonkach takie rdestowe szczoteczki,one w rzeczywistości są różowe ,
Mateuszu,tworzę go od 10 lat ,czyli tyle ma najstarsza rabata,i co roku jakaś rabata lub dwie przybywają ,pozdrawiam
Ulciu,witam,w wiosennym wątku,fajnie ,że jesteś
-
koziorozec

- Od: 22 sty 2013, o 21:52
-
Winter
- 200p

- Od: 24 lut 2015, o 09:34
Oszałamiające azalie i rododendrony.
Czy traktujesz je jakoś specjalnie?
Czy traktujesz je jakoś specjalnie?
Pozdrawiam Paulina
- Maska

- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No pięknie
i od razu mam pytanie czy goździk czerwony jest wieloletni? Z niecierpliwością czekam na czerwony wilczomlecz
Cudnej piwonii nie mogło zabraknąć
Wspaniałej niedzieli i buziaczki posyłam 
Cudnej piwonii nie mogło zabraknąć
- tomaszkowa
- 500p

- Od: 28 paź 2013, o 17:39
Wow
. Ale u Ciebie cudnie. Jak to robisz, że tyle piękna zaknęłaś w jednym ogrodzie?
Pozdrawiam. Beata.
-
DTJ_1

- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto, nie wiem które zdjęcie chwalić, wszystkie powalają, wszystkie piękne i każde z osobna, kompozycje zachwycają
.
Czytam, że zmiany szykujesz, ja też planuję ale to w dalszym ciągu wszystko chaotyczne, a w realu i tak wyjdzie u mnie co innego.
.
Czytam, że zmiany szykujesz, ja też planuję ale to w dalszym ciągu wszystko chaotyczne, a w realu i tak wyjdzie u mnie co innego.
- Andzia84
- 1000p

- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Martuś jestem i ja w Twoim fantastycznym ogrodzie
Różaneczniki i azalie masz niesamowite. A jeśli jeszcze jakieś Twoje odmiany pachną to przy tej ilości kwiecia zapach azalii musi być niesamowity
No i łubiny-ogromnie je lubię
Piękne zdjęcia z jeszcze piękniejszego ogrodu 
Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Wspomnienia cudne, rdest jest niesamowity.
Zmiany wymagają wielkiego wysiłku,
ale chyba nikt nie wyobraża sobie ogrodu bez nich.