Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Post »

Aniu jestem :wit

buźka dla Ciebie .
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pięknie zmienił się Twój ogród ;:108

Moja 4-ro metrowa wierzba mandżurska uschła. I nie mam pojęcia co się stało! :(
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu pracy w ogrodzie pewnie dużo. Pozdrawiam ciepło. ;:196
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu co u Ciebie ? Też taka pogoda bura jak u mnie? Ech brak mi energii ;:224
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aneczko! wybacz,ze dopiero teraz piszę, ale o 18:30 wróciłam z podróży . Roślinki dotarły do mnie już w południe. Przed chwilą rozpakowałam...ogromne okazy.Dziękuję serdecznie . W poniedziałek poślę do Ciebie przesyłkę. Dziękuję serdecznie ;:168 a Kubusiowi specjalne uściski ;:108
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
bebeluch
1000p
1000p
Od: 26 gru 2010, o 16:35

Post »

Ja już nawet posadziłam ;:333
Aniu ja myślała że to będą jakieś gałązki a to praktycznie drzewka :uszy
Ślicznie dziękuje ;:196 Napisałam tez sms na nr tel z przesyłki ;:224
Bogusia syna wyściskała to ja wyściskam Twojego M :oops:
Mędrzec potrafi uczyć się nawet od Głupca. Głupiec nie uczy się nigdy.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Witajcie :wit
No cóż-odkąd Kuba zrozumiał czym jest dobrodziejstwo Internetu i poznał możliwości Youtube to komputer jest wciąż przez niego okupowany. Niestety, ale 'Świnka Peppa' ostatnio wygrywa z FO i ja nie mam szans na posiedzenie w dzień przed monitorem. Kuba gdy tylko widzi, że siadam to zaraz chce swoje bajki. Nie siadamy więc prawie wcale-ani ja ani on. Może to i dobrze bo dzięki temu poszerzyłam kolejne rabatki, poprzesadzałam wszystko co miałam do przesadzenia, a dziś wysprzątałam domek na cacy. Ulitowałam się nawet nad kotłownią i garażem bo to królestwo mojego Piotrka prosiło się już o pomstę do nieba...i wiecie co-w końcu zaczęłam kucać i nawet pracować w ogrodzie na kucaka ;:138 Ach jaka jestem szczęśliwa-prawie po roku kolano zaczęło funkcjonować w jakichś 80%...jeszcze tylko 20% i założę szpilki. No i może w końcu przestanę kuleć. To byłoby cudowne móc znów poruszać się jak człowiek.

Elu-Dziękuję :) Co do gałązek-palę je na ogródku warzywnym. Chciałabym mieć taki rębak do gałęzi, ale on kosztuje całkiem sporo. Ciągle są pilniejsze sprawy. Może jednak kiedyś w takie coś się zaopatrzę, a ścinki rozsypywałabym na rabatach.

Aniu-Cieszę się bardzo, że jesteś ;:196 Co do wianków to pewnie tak zrobię jak piszesz-parę kurczaczków, w środek trochę owsa i na stół. A zrobiłam je tak bezmyślnie pilnując Kuby na dworze, gdy nie bardzo miałam co robić-nawet nie wiedziałam, że to takie proste :D

Madziu Kuba jest bardzo niezadowolony z życia gdy jest głodny...no, ale to ma zdecydowanie po tatusiu :) Poza tym jest rzeczywiście bardzo optymistycznie nastawiony do wszystkiego.

Aniu-Ja też w tym roku kupiłam ziemię specjalnie do siewu bo tak jak piszesz w zwykłej 'ziemi kwiatowej' siewki szlag trafia. I mi się to zdarzyło w zeszłym roku. Dziwna jest jakaś teraz ta kupowana ziemia ogrodnicza lub kwiatowa właśnie. Pamiętam kiedyś zawsze była taka pulchna, włóknista, a od trzech lat trafiam tylko na taką torfową, która nie nadaje się do niczego. Wysypana w ogrodzie na rabatach zbrylała się i nie można jej było nawodnić później. Mam jeszcze ze dwa wory takiej i sypię ją tylko w dołki pod rośliny, górę zasypuję zwykłą ziemią z ogrodu. Piszesz, że ta z B jest ok? To muszę kupić-może jeszcze w weekend będzie. Przydałoby mi się jeszcze kilka worków do podpędzenia dalii.

Aniu-Te wierzby rzeczywiście rosną jak szalone. Ja swoje też dosyć mocno przycięłam. A wianki rzeczywiście z niej wyplotłam. Nic to specjalnego, ale jakoś tak sympatyczniej w ogródku się zrobiło gdy zawisły na drzewkach :)

Soniu-Kuba ma zadatki na ogrodnika. Oj tak. Codziennie zagląda ze mną do siewek, przesadza roslinki w ogrodzie. Wcale bym się nie pogniewała za takiego pomocnika. Tylko, że on z równą chęcią kopie piłkę, nosi drewno do kominka, biega i grzebie w piasku, a już najbardziej uwielbia rozkręcać wszystko. Dzisiaj rano zeszłam na dół w domu i miałam niespodziankę-Kuba odkręcił klamki od łazienki i komórki...nudziło mu się gdy my jeszcze spaliśmy :oops:

Violu-Cieszę się bardzo ;:196

smółko
Oj nie strasz. Nie mam pojęcia czemu Ci wierzba uschła. To, aż mało prawdopodobne, żeby wierzba ot tak z siebie padła. A może ona już stara była? W sumie wierzby nie są długowieczne.

Soniu-Wiem, wiem zaniedbałam FO. Nawet mama moja dzwoniąc do mnie ciągle pyta kiedy wstawię coś nowego...a tu cisza. Jakoś chęci na świat wirtualny brak gdy taka piękna wiosna za oknem :)

Aniu-U mnie dziś piękne słońce było, ale zimno i wietrznie. Siedziałam w domu i sprzątałam. Nie wiem czemu, ale mnie energia rozpiera ostatnio. Może przed powrotem do pracy chcę wszystko nadgonić. Sama nie wiem-w każdym razie, nie mogę coś w miejscu usiedzieć. A w ogrodzie ciągle bym coś robiła :)

Bogusiu-Cieszę się bardzo, że paczka dotarła ;:196 Martwi mnie tylko ta trytoma czy się przyjmie. Jeśli jednak nie to koniecznie daj znać. A Kubusiątko ucałuję jak tylko przeziębienie wyleczę. Ot wiosnę poczułam i przepracowałam w ogrodzie dwa dni za słabo najwyraźniej ubrana. Zdradliwa ta pogoda jest jednak.

Renatko- Ależ się uśmiałam z tych Twoich ścisków. Ściskaj do woli-ja nie z tych zazdrosnych ;:306 Renatko dostałam smsa, ale nie byłam pewna od kogo on jest. Dobrze jednak typowałam. Niestety Kuba dorwał się kilka dni temu do mojego telefonu i powysyłał jakieś smsy płatne w grze i wykorzystał cały mój limit środków na koncie. Nie mogłam więc odpisać. Piotrek już mi poblokował wszystkie płatne funkcje bo dla mnie to czarna magia. No, ale dla Kuby najwyraźniej nie. Żeby tak 3-latek, 30-latkę pokonał w obsłudze urządzeń zaawansowanych technologicznie. Masakra.
Renatko gałązek bym Ci nie wysyłała bo z nich tylko takie krzaki rosną. Specjalnie wybrałam grube gałęzie do ukorzenienia, żebyś drzewka miała. Zobaczysz za dwa lata będą tak duże jak moje. Tylko im obrywaj te boczne listki, żeby się pieniek utworzył. Ja swoje też z takich gałęzi sadziłam :)

A tymczasem na podwórku-choć wiosny jeszcze nie bardzo widać...

Obrazek

Obrazek

...to Opera wiosnę już czuje...i marzec chyba...

Obrazek

...a pod krzakami takie cuda zakwitły.....

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I na koniec-spacerowo. Obowiązkowo z całym majdanem...

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Aniu śliczna wiosenka już się u Ciebie pojawia. Każdy kwiatuszek , choćby najmniejszy, tak bardzo wyczekany cieszy, prawda?
Synuś słodziak nie z tej ziemi i widać, że uwielbia przebywać na powietrzu :D
Uściski kochana dla Ciebie i słodziaka Kubusia ;:196
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56

Post »

Hehe no nie wiesz- Polak głodny, Polak zły . Co ma Kubuś odstawać :lol:. Porządki generalne zrobiłaś i w domu i w ogrodzie. Rabatki poszerzone, wszystko wysprzątane, pierwsze oznaki wiosny są. No no.. ;:180 . Nawet na spacer był czas :lol: .
Uwielbiam zdjęcia Kubusia. Szkoda tylko, że fo z Peppą musi konkurować.
Widzę, że i Ty drzewka pobiałkowałaś. Stary sposób. Niewiele osób już go stosuje. Ja tam też pobiałkowałam. Dzisiaj dokupiłam gruszę i jeszcze jedną brzoskwinię.
Opera wydoroślała, albo na zdjęciu tak wyszła :).
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu,taka malutka wiosenka i do Ciebie zawitała,piszę malutka ,bo te kwiatuszki wiosenne takie malutkie,że prawie ich nie widać ,a tak nas cieszą,Kubuś to chyba wielki gospodarz na włościach ,on jest po prostu świetny,buziaczki dla Was obydwu ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Aneczko :wit tak spora kępa trytomy da sobie z pewnością radę., wierzę w to . Już ja zadbam o to , aby pokazała swój urok.
Wspólczuję przeziębienia, faktycznie pogoda zdradliwa, trzeba uważać.Szybciutko wracaj do zdrówka . Kubusiowi buziaczki i uściski ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu dobrze,że dostałaś się do komputera ;:108 Widzę,że mały informatyk rośnie:)
Fajnie,że z kolano twoje ma się już dużo lepiej ;:333
Martwię się o swoje róże,bo dziś w nocy było u mnie - 4 stopnie,a ja mądra już je poprzycinałam ;:14
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Aniu zdrowia. ;:196 Ogród wymuskany, ;:138 pierwsze kolory cieszą oczy. Synek będzie pracowitym człowiekiem, nie marnuje czasu. :) Kotek na wierzbie cudny.
Awatar użytkownika
Nastia
200p
200p
Od: 17 lis 2012, o 11:52

Post »

Wpisuję się w wątku żeby mi nie umknął, bo zapowiada się tu baaardzo interesująco ;:224
Awatar użytkownika
oliwkaj
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 2 lut 2015, o 18:11

Post »

zostaję tu, bardzo mi się podoba :) pozdrawiam serdecznie
Ewela
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”