Guciowe doniczkowce - gucia
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu,
wyślę w każdej chwili,tylko pokaż mi, jak przygotować taką roślinę do wysyłki. Nigdy tego nie robiłam.
wyślę w każdej chwili,tylko pokaż mi, jak przygotować taką roślinę do wysyłki. Nigdy tego nie robiłam.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Karinko,
Ja nie mam zielonego pojęcia co to jest !!!!
Dopiero od Was się uczę!!!
Ja nie mam zielonego pojęcia co to jest !!!!
Dopiero od Was się uczę!!!
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Guciu...ja roślinkę owijam ręcznikiem jednorazowym, który mocno moczę, wkładam do woreczka, potem coś twardszego, dwa kawałeczki kartonika np. po herbacie sklejam taśmą i wszystko do koperty bąbelkowej, potem poczta i listem zwykłym priorytetowym...co prawda to wczoraj się sparzyłam...priorytet od Ani B z Krakowa szedł 15 dni!!
a może coś wybierzesz sobie ode mnie?? zapraszam i pozdrawiam
a może coś wybierzesz sobie ode mnie?? zapraszam i pozdrawiam
Regulamin zabrania linków bez zgody
To jest Setcreazea purpurea setkreazea purpurowa w USA nazywają ja purpurowym sercem. Odpowiednio pielęgnowana roślina jest cała ciemno-fioletowo-purpurowa. Aby uzyskać taki kolor roślina musi stać w bardzo jasnym miejscu ale nie bezpośrednio na słońcu. Zimą temperatura nie może być niższa niż 18-20 stopni. W niższych temperaturach marnieje i traci swoja barwę. Co ok. dwa lata należy ją odmłodzić gdyż staje sie brzydka. Tak jak wszystkie trzykrotki
Dodam jako ciekawostkę, że setkretazea striata (prążkowa) została zaliczona do rodzaju calissia.

Dodam jako ciekawostkę, że setkretazea striata (prążkowa) została zaliczona do rodzaju calissia.
Jeśli zablokowało się - pchaj na siłę. Jeśli się rozleci, to znaczy, że i tak wymagało wymiany.
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
moje zielone cz.1 i moje zielone cz.2
-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 26 cze 2007, o 19:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ależ oni kombinuja z tymi nazwami, niepotrzebne zamieszanie sie tylko robi... Mam tę samą trzykrotkę, ale choć kiedyś faktycznie nazywała się Setcreazea purpurea, to w tej chwili widzę w internecie, że od niedawna to już jest Tradescantia pallida 
Jeśli chodzi o kolorki - to na podstawie obserwacji potwierdzam wszystko to, co napisała Alfa.

Jeśli chodzi o kolorki - to na podstawie obserwacji potwierdzam wszystko to, co napisała Alfa.