Mam nadzieję, że mi wybaczycie, że ostatnio ciągle zaniedbuję Forum. Trochę się pośpieszyłam z wniesieniem roślin do domu - przestraszyłam się przymrozków. I niepotrzebnie jak się okazuje - te rośliny, które zostały nadal spokojnie rosną na balkonie. Część zatem wyniosłam z powrotem, ale reszty już nie chciało mi się dźwigać.
Justus, dzięki za rady ws tulipanów. Myślę, że taka pogoda jest dla nich idealna i teraz bardzo się cieszę, że je tak późno wsadziłam. Przynajmniej nie wystartują za wcześnie.
Alenka, rośliny w pokoju wyglądały ładnie przez tydzień. Potem zaczęły żółknąć i gubić liście. Pelargonie bardzo marnie wyglądają, z kilkoma chyba przyjdzie mi się pożegnać
maadro, dziękuję

, w pokoju staram się utrzymywać jak najniższą temperaturę. Teraz jest tam 17 st. ale przy samym uchylonym oknie będzie z 15 st. Przy dużych mrozach temperaturę mam odpowiednio niższą, ale nie mniej niż 8 stopni. Posadziłaś już tulipany?
guru,
Blueberry dziękuję za wizytę i miłe słowa

W weekend zamierzam posprzątać balkon i pokazać Wam, co tam jeszcze rośnie. Tymczasem pozdrawiam gorąco.