Basiu
jak tylko się zrobi chłodniej będę wędził łososie na zimno + schab środkowy z którego wychodzi najsmaczniejszy wędzony wg. mnie produkt : Polędwica łososiowa.
Wówczas pokażę jak w łatwy sposób powstaje taka rolada.
Piotrze tak nie można teraz będę cały czas myślała o tych pysznościach Idzie jesień i zima więc na pewno skusze się na coś z Twoich przepisów. Tymczasem wczoraj kupiłam kapustę i stwierdziłam, że może warto przygotować własną kapustę kiszoną.
Poszatkowana kapusta bez głąbów, ważymy, a na 1kg dajemy 1 płaską łyżkę niejodowanej soli, ubijamy aż puści sok, przykrywamy talerzykiem, obciążamy kamieniem i czekamy 3-5 dni, aż się ukisi, potem standard.
Marchew daję po ukiszeniu do porcji na surówki, a do kulebiaka, czy farszu na pierogi nie daję.
Zobacz u mnie, jak niedawno kisiłem kapustę.
Datego warto znać taki niuans.
Mati ostatnio troszkę ostatnio jestem zabiegana i nie mam kiedy. Tak dla poogladania wstawiam fotkę z tortem urodzinowym dla syna
Jest to zwykły biszkopt, przełożony dowolnym kremem, na wierzch wyłożony niedbale krem czekoladowy i umieszczone świnki z masy z pianek Mashmallow. Boki są obłożone rurkami waflowymi różnej wielkości.
Nieee no Baaasia - toż Ty normalnie mistrzyni cukiernictwa jesteś !!
Ten torcik-zagroda to po prostu wymiata --> obłędny
I tylko mogę się domyślić, że smakował bosko, bo czekoladowy, tak jak lubię
Ewa, Piotr, Mati dziękuję Do mistrza to mi wiele brakuje hihihi, ale czasem lubię się pobawić z ciastem.
Dzieciaki rzuciły się najpierw na świnki a po takiej dawce słodyczy to sam torcik średnio im wchodził