Kwiatowo-owocowy balkon Moni
Re: Kwiatowo-owocowy balkon Moni
40 pomidorów - jestem pod wrażeniem
Na balkonową uprawę to ładny zestaw. Możesz im sypnąć bazylię albo czosnek pod nóżki. Podobno lubią razem rosnąć. Ja planuję zasadzić do donic z pomidorami właśnie bazylię. O ile moje sadzonki przeżyją.

ooooooo bazylia z pomidorkami super też sypnę. Widać lubią się nie tylko na talerzu 

Tak wyczytałam. Poza tym ładnie będzie to wyglądać, skoro radzą obrywać dolne listki pomidora to bazylia uzupełni łysiznę. Można różne odmiany posadzić tej bazylii. Pycha...
To jest myśl w każdej donicy inna odmiana. Widziałam taki fajny zestaw 12 odmian.... 

No tak wyszło
dobrze, że mi doniczek i ziemi zbrakło bo mogłoby to się skończyć zarośnięciem balkonu
Co do pomidorów to zwyczajnie się nie odważyłam siać warzyw
ale widzę, że to całkiem fajny pomysł.

Co do pomidorów to zwyczajnie się nie odważyłam siać warzyw

Tylko czy na moim północnym balkonie pomidory się przyjmą? 

Widzę, że pomidory potrzebują słonka. Masz tam czasem trochę światła? Moje okna północne w ogóle nie mają słońca
Południowe mają mało, ale jakoś sobie rozsada radzi.
Ja darmowe doniczki - całkiem ładne dostałam w centrum ogrodniczym. Nie odzyskują doniczek, ale ja je ładnie pomyłam i sporo pieniędzy zostało w kieszeni.

Ja darmowe doniczki - całkiem ładne dostałam w centrum ogrodniczym. Nie odzyskują doniczek, ale ja je ładnie pomyłam i sporo pieniędzy zostało w kieszeni.
Okna w sypialnia, kuchni i jedno w salonie - słońca zero, wzrost roślin aż za dużyHoga24 pisze:Widzę, że pomidory potrzebują słonka. Masz tam czasem trochę światła? Moje okna północne w ogóle nie mają słońcaPołudniowe mają mało, ale jakoś sobie rozsada radzi.

na balkonie jest słońce tak do 13, choć ostatnio w sobotę to i do 13.30 było

Oooo ciekawostka

Mi się spodobała idea zrobienia doniczki samodzielnie, z naczynia, zaprawy i kawałka materiału

- cuxia
- 200p
- Od: 7 maja 2012, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No to jak masz do 13 słońce to pomidor sobie poradzi. Ja mam od rana dp 13 właśnie latem w największe upały i w zeszłym roku pomidor żył i miał się dobrze! Także polecam pomidora 

Pozdrawiam, Kamila 

Hmmm dobrze, że z ogórkami tak łatwo nie pójdzie jak z pomidorami bo chyba bym zaadoptowała okolice podbalkonowecuxia pisze:No to jak masz do 13 słońce to pomidor sobie poradzi. Ja mam od rana dp 13 właśnie latem w największe upały i w zeszłym roku pomidor żył i miał się dobrze! Także polecam pomidora

Do 13 świeci tam nieźle słoneczko To super
będą pomidorki na parapecie więc to sporo doniczek mniej na balkonie a co za tym idzie zwiększa się sznsa na zostawienie większej ilości roślin u mnie

będą pomidorki na parapecie więc to sporo doniczek mniej na balkonie a co za tym idzie zwiększa się sznsa na zostawienie większej ilości roślin u mnie

Do 13 świeci tam nieźle słoneczko To super

A pomidory to do skrzynek się sadzi czy zwykła doniczka wystarczy? 

- cuxia
- 200p
- Od: 7 maja 2012, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zależy jaka odmiana:) ja mam vilmę one są malutkie i mogą być w doniczkach:)
Pozdrawiam, Kamila