Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Biedroneczka29
50p
50p
Od: 21 mar 2014, o 15:47
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje pierwsze kroki w ogrodzie :)

Post »

Miło cię widziec Beaby ;:196

Tak , odkrywanie co róż nowych roślinek jest wielką frajdą i przyjemnością. Z dnia na dzień mój ogród sprawia mi coraz więcej niespodzianek.
Gabriela dziękuję bardzo , wygooglałam tę porzeczkę krwistą , faktycznie wygląda to tak samo , prezentuje się pięknie na zdjęciach , już nie mogę się doczekac :heja
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

A jak rododendrony się miewają? Zostało coś pąków czy wszystkie musiałaś usunąć?
No i czy szklaernka już zapełniona? Bo wiesz, zarówno dla Kajko jak i dla mnie - taki dar to na prawdę prawdziwy skarb... Sałata by się tam prosiła, by mieć na już - łasuch jestem, wiem wiem ;:oj
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Beaby , szklarenka niestety pusta , w przyszłym roku pomyślę o zapełnieniu. Szkoda , faktycznie mogłam posadzic w skrzyniach jakąś sałatę lub rzodkieweczkę ;:131 , może jeszcze czas ? Nigdy nic nie sadziłam , jestem zupełnie zielona w ogródkowaniu ;:185 Rododendrony hmm... pousuwałam stare kwiaty , jest troszkę pąków , ale jak zaglądam do sąsiada to On ma masę , na każdej łodydze pąki. Myślę , że w przyszłym roku się odwdzięczą z podwojoną siłą :wink: Muszę koniecznie zrobic foty i podpytac w odpowiednim wątku jak je ratowac.
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Co to za problem szklarnie zapełnić? Jeśli nie robiłaś rozsadę pomidorów można kupić na rynku kilka sadzonek, resztę warzyw posiać to żadna filozofia. Ja wcześniej też nic nie siałam a w tym roku zrobiłam sobie rozsadę pomidorów, bakłażanów, karczochów, melonów, porów i selerów.
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Może też i w tym roku RHD będą śliczne, mimo, że nie będą całe obsypane kwiatami.
Posłuchaj Szostani - szkoda by szklarenka stała pusta. To co przez nas wymienione - zawsze się sprawdza - wybierzesz co Ci pasuje. A sezon na sałatę trwa ..... cały sezon. Posiejesz 10. Potem za kilka dni znowu troszkę, by stale była świeżutka - jeśli oczywiście lubisz.
W ogródku nie ma odpoczynku - przecież odpoczywamy w nim pracując ;:172
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Zapełnic szklarnię to pewnie żaden problem , ale do tego nie mam teraz głowy. Postanowiłam , że w przyszłym roku będą warzywka , teraz musimy się skupic na remoncie w środku , mój M rozpruł połowę domu :? Priorytetem w ogrodzie jest ogarnięcie wszystkich krzewów które zastaliśmy , rozpoznanie i doprowadzenie do ładu. Na moje oko , większośc jest chorowita , tylko potrzebuję doczytac jak je postawic na nogi. Byliśmy dziś na zakupach z zamiarem odwiedzenia sklepu ogrodniczego , ale oczywiście czasu..... zabrakło ;:222

ayris pozazdroszczę Tobie magnolii , kwitnie przecudnie ;:172
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No tak, najważniejsze priorytety.... Fajnie, że idziesz zgodnie z planem. O tyle jesteś szczęśliwsza, że nie odwiedziałaś ogrodniczego, bo ciężko nic nie kupić, a skoro nie za wiele jest czasu na nowości do ogrodu - to może tak właśnie miało być.
Pół domu rozprutego? Spokojnie - u mnie cały się remontuje, ale damy radę! Natomiast równolegle jadę z ogrodem, ogród potrzebuje więcej czasu by był okazały więc nie mam na co czekać.
Mam nadzieję, ze u Ciebie większość krzewów nie jest tyle chorowita, co wcześniej odpowiednio niedopielęgnowana i niedoakrmiona - ale jak wzięliście to w swoje ręce to musi być dobry efekt. Powodzenia!
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41

Post »

Biedroneczka29 pisze:.....

2) Obrazek

4) Obrazek

5) Obrazek

Kobitki potrzebuję pomocy , porady :)
.....
2) jak się nazywa ten kwiatek ?.....
4) może rozpoznacie odmianę i co powinnam z nią zrobic teraz ?
5) co to za drzewko ?

Z góry dziękuję za pomoc , pozdrawiam
2 . to chyba azalia ogrodowa
4. jakaś róża pnąca.Brązowo czarne pędy wyciąć nisko.Zielone też chyba trochę przyciąć.Na takim etapie rozwoju chyba nikt nie rozpozna odmiany
5 .jakiś dereń

Niewiele pomogłam ;:224 .
Ja też bym korzystała ze szklarenki ;:224 .Jak się człowiek uprze,to ze wszystkim da radę :wink: .Wiem coś o tym :D .

Super,że znalazłaś piwonie ;:138 .Ciekawe co tam jeszcze kryje trawka ;:218
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Jola dziękuję bardzo ;:196 Jeśli to faktycznie będzie azalia to będzie pięknie pieściła nasze oczy , oczywiście jeśli obficie obrodzi ;:oj Odwiedziłam Twój dziennik wielki szacun Kochana ;:180 Zakochałam się w magnolii , jak myślicie podmokły teren by jej służył ? Ayris wspomniała o niej , jak ją wygooglałam to się po prostu zakochałam , bardzo bym chciała aby znalazła się w naszym ogrodzie ;:109
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Zdrowych spokojnych i pogodnych Świąt
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Witam po-świątecznie :)
Święta minęły nam w pięknej aurze , mnóstwo ;:3 cudownie :heja Od jutra rzeczywistośc i dieta , trzeba się przygotowac do lata ;) Porobiłam troszkę zdjęc w ogrodzie i będę miała parę pytań , mam nadzieję , że ktoś pomoże :lol:
Nie bardzo wiem co to jest , zostawic czy tępic ?

Obrazek

Na co to wygląda ?

Obrazek

czy to także są piwonie ?

Obrazek

A tu kawałek mojego ogrodu , tę częśc mam w planach doprowadzic do ładu w przyszłym roku ;:224

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Piękny ogród pełen niespodzianek :lol: Zamierzam uczyć się razem z Tobą.
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Witaj Wiolusia ;:196 , miło że zawitałaś , zapraszam w moje progi jak najbardziej. Widzę , że Ty to już błyszczysz wiedzą (złoty forumowicz) , to ja będę wdzięczna za Twoje rady ;:172 Pozdrawiam
Biedroneczka29
50p
50p

Post »

Halooo gdzie się wszyscy podziali ;:224

U mnie kolejne znaleziska lilie i irysy ;:138 Pogoda dopisuje dziś będziemy próbowali doprowadzic w miarę możliwości trawę , jest tragiczna , co widac na powyższych zdjęciach. Wczoraj zakupiliśmy troszkę sprzętu , będzie czym pracowac :wink:
x-sz-i
---
Od: 24 lut 2014, o 10:20

Post »

Widzę, że pracy cię dużo czeka, oj dużo skąd ja to znam. To na zdjęciach te zielone to lilaki no i chyba faktycznie to też piwonia jak zakwitnie to się najlepiej wyjaśni.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”