Ogródek Robaczka cz.13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz.13

Post »

No to padłam... ;:219 Też chciałam rozejrzeć się po necie za jakimś omdlewającym gifem ;:306 Próbuję ogarnąć taką ilość na mojej powierzchni... Wyszło mi, że muszę wykarczować wszystkie tuje, 80% trawnika, zabrać eMkowi połowę jego ukochanej kostki i wszystko, co u mnie już rośnie i nie jest różą ;:209 A może ja zbyt duże odstępy zostawiam? Dziś posadziłam Eden Rose i Pirouette mniej więcej metr jedną od drugiej i już się martwię, czy nie za blisko...
robaczek_Poznan pisze:Może jakąś?. jeżówkę? ;:183
Jak pokażesz aktualnie kwitnącą jeżówkę, jak nic czary albo farelki! :;230
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ galopujecie z wątkiem, dobrze że załapałam się do pierwszej dziesiątki :lol: Judaszowiec to drzewo moich marzeń, niestety nie bardzo mam na nie miejsce..chyba żeby się kiedyś w przyszłości jednej jabłonce cosik, niechcący, przypadkiem przytrafiło ;:224
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

hehe no pamiętam, pamiętam ;:196
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

;:oj ;:300 ;:179 ;:123 ;:24 ;:202

I dolicz jeszcze wszystkie te, które wylądowały w połowie ogrodów FO. ;:306

A taką ( ;:181 ) ikonkę zainstaluj sobie w tytule wątku, bo lada moment posypią się pozwy pod Twoim adresem za doprowadzenie do szaleństwa lub bankructwa niejednej żony, matki lub kochanki. Poproś Sweety niech już obmyśla dla Ciebie skuteczną linię obrony. ;:306
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

;:224 piękna lista ;:224
Same ślicznotki ;:303
Co do przywrotników - Kasiu, podziel nożem te większe kępki, jeśli możesz - będziesz miała więcej :D One się szybko rozrosną :wit
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Wpisuję się i ja, chociaż z różami niewiele mam do czynienia. Ale nie mogę się powstrzymać przed wzdychaniem do Twoich pięknych zdjęć bajkowego ogrodu ;:168
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Kasiu jestem i ja ;:65 ,.....przecudną masz wiosnę ;:173 Ja nadrobiłam deczko opóźnienie i dosadziłam brateczków i stokrotek , jutro śmignę po te fioletowo-pomarańczowe i błękiciki ;:173 Matuuuluuu ile Ty masz róż ;:oj Ale po ilości powtarzanych i ze tworzysz plamy ,widać bardzo twoje upodobania :uszy Dosadziłaś Pashminę ;:333 cudna jest nie.... ;:173 Tak patrzę na ta listę i chyba sporo przybyło na nowy sezon ;:138 Ja wczoraj przywitałam śliczne drzewka różane Rhapsody in Blue i Knirps ;:138
Że tak się wtrącę....nie żebym się czepiała ...ale Mme Francois Graidorge ....to chyba masz 5 ;:224
Miłego piatunia ....tralala :wit
ps.powiedz mi proszę jakiej powierzchni masz ogród....bo je tego nie ogarniam ;:173
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Kasiu, ja składam oficjalny protest. Następnym razem proszę nie otwierać nowego wątku w środku nocy ;:306 . Nawet jeśli jest to równonoc. ;:198
Piękne zdjęcia na wiosenną inaugurację Twojego ogrodowego story. ;:170 Ciepłe, późnopopołudniowe słońce tworzy ich niepowtarzalny klimat...... a lista róż imponująca ;:215 ....
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj Kasiu :wit
Jestem i ja u Ciebie,bo zawsze lubię tu zagladać :D
Piekna wiona u Ciebie,piękne zdjatka ;:215
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Kasiu, pięknie przywitałaś wiosnę. Od dawna zerkam do Twojego ogrodu podziwiając angielskie rabaty i piękne ozdoby metalowe.
Dzisiaj przestudiowałam listę Twoich róż - oniemiałam ;:180 ;:180 ;:180 . Ja mam sporo ale gdzie mi tam do Ciebie. Dobrze, że masz łagodny klimat i nie potrzebujesz tak okrywać na zimę, trochę mniej pracy ale i tak jest co robić.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
dodad
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2009, o 18:22

Post »

No nie, wątek otwarty noca a już cztery strony nastukane. Macie zdrowie ;:306
Wiosna oszałamiająca ale wiadomo - ogród podgrzewany to i wiosna błyskawiczna.
Za to spis róż - szok ;:oj Cudnie, cudnie ;:138
Kilka masz takich, których nazwy nic ni nie mówią i będę pilnie śledzić relację z kwitnienia. Na razie musze je sobie w neci obejrzeć ;:101
Ogród - moje miejsce na ziemi
Zapraszam serdecznie - moje linki
Pozdrawiam, Dorota
Awatar użytkownika
-Piotr-
200p
200p
Od: 2 mar 2014, o 10:33
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Melduję się i ja, śliczną masz wiosnę w swoim ogródku, u mnie do takiego stanu jeszcze sporo brakuje.
Swoją drogą zobacz ilu masz fanów, wczoraj jeszcze stary wątek, a dzisiaj już czwarta strona ;:oj .
Czy Wy w nocy nie śpicie ? ;:131
Pozdrawiam Piotr

Nasz kochany ogródek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Dziękuję za życzenia i wierzę, że się spełnią ;:196
Wiosenny taras wygląda, jak marzenie. Powiedz mi tylko, co tam robi konwalia majowa ;:oj a może ja mam omamy wzrokowe.
Nad ilością róż nie zastanawiam się, ale jakim cudem udało Ci się upchnąć je w niewielkim, jakby nie patrzeć ogrodzie, pozostanie dla mnie tajemnicą.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Pogoda od rana wymarzona, więc dopijam drugą kawę i spadam do ogrodu ;:65
Dzisiaj przyjadą kule cisowe, więc muszę przygotować miejscówki, poza tym czeka mnie korekta linii angielskiej rabaty, gdzie dosadzę bodziszki; sadzenie przywrotników od Moni + poszerzanie rabaty; wytyczenie ścieżki w zachodnim korytarzu, przycięcie kantów etc. Trochę planów mam, zobaczymy ile uda się wykonać, ale najważniejsze, że jest pogoda :D
Udanego i pracowitego dnia wszystkim, którzy dzisiaj spędzają czas w ogrodzie, a tym w fabrykach?.szybkiego dnia ;:168

Milenko, Eden Rose będzie potrzebować sporo miejsca, ale myślę, że metr wystarczy, jeśli prowadzisz ją na pnącą. Pirouette jest drobniejsze, ale pędy też wypuszcza długie i jeśli masz miejsce, możesz spróbować je łukowato przyginać do ziemii. Bardzo ładnie wtedy wygląda i obficiej kwitnie.
Zobacz na tego jaskra, czy tylko mi przypomina Eden Rose? ;:224

Obrazek

Obrazek

ps. Z tą jeżówką to oczywiście żarcik :lol:

Nifredilku, judaszowiec wymaga ciepłego, zacisznego miejsca. U mnie rośnie przy tarasie, gdzie ma na tyle ciepło,że nawet go nie okrywam na zimę. Jest u nas od 2 lat, a sadziłam zaledwie metrowy patyczek. Teraz mam 3-metrowe drzewo o grubm pniu po raz pierwszy zobaczę kwiaty ;:138 W ubiegłym roku dopadła go późnym latem choroba grzybowa i musiałam oberwać mu liście. W tym roku będę na niego szczególnie uważać.
Constancjo, jedyna słuszna linia obrony to obłęd, z resztą najbliższa prawdy :wink: Jak sama widzisz, jeszcze mam co rozdawać, więc pewnie jesienią kolejne polecą w Polskę ;:196
Monia, chciałabym zobaczyć Twoją listę... ;:224 Na mojej jeste też jedna od Ciebie - Chloe R. ;:196 Przywrotniki podzielę, dzięki za podpowiedź!
Edytko, zapraszam! Poza różami coś tam jeszcze rośnie, a w tym roku stawiam na byliny i planuję je dosadzać ;:65
Dorotko, witaj! Na liście jest tylko jedna róża, która przybyła w tym sezonie - Alexandrine, kilka ubiegłej jesieni, a reszta była sadzona wcześniej. Francois jedna poleciała do mamy, więc są 4 ;:196 Czujna jesteś :lol:
Te drzewka będą wyglądać ślicznie! ;:oj Ciekawa jestem też Pomponellki na pniu? ależ będziesz miała widoczki latem!
Koniecznie pokaż kompozycje weekendowe, najlepiej otwierając nowy wątek ;:138
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu, wiesz, że ja kobieta pracująca jestem?.jak już miałam czas na forum po pracy, zanim odpisałam wszystkim i wystrugałam nowy, zanim zładowałam zdjęcia?.zrobiło się późno, sama rozumiesz ;:168 Grunt, że jesteś ;:196
Aniu, witaj! Zgubiłam Cię z oczu, fajnie, że się odzywasz! Zapraszam :wit
Heniu, witaj! Bardzo mi miło, że jesteś! Klimat przyjazny, to prawda, ale jak wiesz, roboty przy różach zawsze jest sporo, zwłaszcza wiosną? ;:131 Niewiele róż dostało u mnie kopce, głównie nowe nasadzenia i delikatesy. Wszystkie są ściółkowane, to pewnie pomaga. Ale obrywanie i wybieranie liści z rabat strasznie męczące i czasochłonne..dobrze, że to już za nami :wink:
Bardzo mi miło, że zaglądasz, zapraszam również w tym sezonie ;:196
Dorotko, witaj! Na liście nie ma też niestety kilku ślicznotek, które masz u siebie :wink:
Ja jestem nocnym markiem i mogłabym spędzać całe noce na Forum, gdyby nie poranne pobudki do roboty?dzisiaj jednak mam wolne, więc wczoraj zaszalałam ;:209 Fajnie, że dołączyłaś, buziaki ;:196
Piotrze, witaj! Dziewczyny momentalnie znalalazły drogę do nowej części i bardzo mnie to cieszy, bo ten wątek jest dzięki Wam i dla Was ;:4
Iwonko, niech się spełni ;:196 Konwalie majowe kupiłam na giełdzie, 2 tyg temu :D Rosną sobie i zaczynają kwitnąć, nieco wcześniej ;-) Choć coś mi się wydaje, że przy tych temperaturach konwalie w ogrodzie też pojawią się szybciej.
Działka ma niecałe 1000 m, ogród odpowiednio mniej?.staram się nie "upychać" róż, ale przy tej ilości faktycznie trudno o bardziej trafne określenie.. ;:219 W każdym razie, mam nadzieję, że będziesz zaglądać, żeby obejrzeć je w sezonie ;:196

Dobrego dnia kochani :wit

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek