Pod Jesionem cz. 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2011, o 12:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Pod Jesionem cz. 3

Post »

Nie byłam tak i chciałam się podzielić tym swoim zwykłym! On kwitnie wiosną prawie! Zaczyna w maju! :heja
Ja kaczorować Twojego dla Tosi muszę, bo Ona się w nim zakochała! ;:306

Obrazek
pozdrawiam Renata Pod Jesionem cz.5 ,czyli: akt V dramatu!
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie super krzaczyska piwonii. Ileż tam pąków było ;:oj No, pozazdrościć można, bo piwonie niestety nie wszędzie chcą ...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Podbijam szybciutko kartę, bo w biegu jestem, a poogladam i pokomplementuję wieczorem :wink:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu! One nie lubią przesadzania, a najbardziej pasuje im sierpień i nie za głęboko! Jak posadziłam je kilka lat temu, to tylko przycinam wiosną suche pędy i czasem się załapią jak H ogólnie ,,całość" pryska miedzianem, albo od robali (ale to czasem raz w roku im się trafi).
Na mnie wszyscy krzyczeli, bo nie dawałam w pierwszych latach wycinać kwiatów do wazonu (tylko dla mamy dawałam odrobinkę).
Teraz mam po pięćdziesiąt pąków na niektórych. Najwolniej rośnie bordowa z ciemnymi liśćmi, ale kilka lat temu omal jej nie straciłam, tak ją coś zmogło. ;:131
Jestem strasznie ciekawa czy zakwitną mi te nowe, bo im faktycznie nie przypasowałam z siedliskiem (i za kwaśno i za ciemno).

Pat! Ja równocześnie maluje włosy, piorę i ogarniam storczyki..., bo muszę te dwa dni kompletnego nierobienia nadgonić, więc wiem co to brak czasu ;:224
Ciągle marzę, że w tym roku uporządkuję mój ogród. (nowy rok - już szósty - nowa nadzieja ;:306 )Nadzieja umiera ostatnia...
Awatar użytkownika
sosna1
500p
500p
Od: 23 mar 2010, o 22:03

Post »

:wit Wpadłam w kompleksy - i to ma być bałagan :?:
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Ta ostatnia piwonia to coś co mi się marzy-miodzio ;:167 Swego czasu zadziwił mnie jeden z wątków sprzedażowych na forum ,wszystko co właścicielka tam wstawiła znikało w mgnieniu oka...więc oczywiście polazłam zwiedzić ogród Izabelli 1004 :D Po co mi to było ;:223 Żyłabym sobie dalej w błogim przeświadczeniu,że piwonii jest najwyżej z kilka odmian i nie ma się czym ekscytować ;:124 ...na razie kupiłam u izy dwie,ale obawiam się początku nowej groźnej dla portfela choroby ;:124
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zosiu! To są zdjęcia... i tylko zdjęcia...Na codzień wszędzie porozrzucane narzędzia, bo właśnie coś chciałam robić, ale coś jeszcze pilniejszego odwołało mnie w inne miejsce...nieopielone rabaty, porozstawiane wszędzie sadzonki... :oops: I tych najbardziej nieogarniętych miejsc nie pokazałam... ;:170

Beatko! Ja się w piwoniach zakochałam jako mała dziewczynka i bardzo żałuję, że nie mam z tego okresu choć czarno białych zdjęć.
Mam 10-11 odmian, ale przeważnie NN i postaram się je w tym roku zidentyfikować. Takich "nowych" mam tylko trzy. Marzy mi się jeszcze ,,koperkowa", ale na nią poczekam, aż podrośnie u Aleksandra.
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wspominając nie mogę pominąć ważnej, ba! może najważniejszej gałęzi produkcyjnej Pod Jesoinem" ;:137

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mamafrania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2011, o 13:50

Post »

Reatko, kiedy siejesz sasanke?I może głupie pytanie, ale jak się umieszcza w ziemi te nasionka?ten '' łepek" do dołu, czy jak? czy byle jak? :oops:
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja siałam ,,byle jak" i ładnie wschodziły! Nie miałam problemów, że ,,stare nasion" ... i kupne, i własne wschodziły dobrze! Będę siała jutro, bo dziś nadal źle się czuję.
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wzorcowy warzywnik
A ja nie przewidziałam u siebie miejsca na takowy. Zakładając ogród myślałam, że będą tylko iglaki i trawa. Potem dostałam szału na byliny, potem na róże. Potem na iglaki i na trawy. Czyli na wszystko. A teraz marzą mi się warzywka. Niestwety mogę tylko mieć je w donicach.
Dobrze, że masz dużo miejsca do sadzenia, bo ja bym już dawno zlikwidowała te iglaki przy podjeździe ;:306
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit ;:306 ;:306 Renata, kaczoruj dla mnie dużo!!! ;:196
I Ty mówisz o bałaganie? Toż to idealny porządek!!!
To białe jeszcze leży?
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Ale farma....łał.... ;:oj ;:oj ;:oj
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu! Ja bym kilka ogórków na pionowo spokojnie wkomponowała w Twoim ogródku... ;:224 A chaszcze iglakowe ledwo opierają się moim piesom, które nie mają niestety charakteru Flesza. Trudno byłoby posadzić tam bylinki...nawet róże nie oparły się poprzedniej suni, która przesadzała nam nawet pomniejsze drzewa.

Tosiu! Beatka, to życzliwe stworzenie, dostaniesz co będziesz chciała! A jak będzie stawiała opór... zrobimy zajazd na Tomaszkowy ogródek! ;:170
Białe leży w najlepsze i puszczać nie planuje w najbliższym czasie... ;:131

Aniu! to tylko tak wygląda... ot parę metrów warzywek i tunelik ... ;:333
Awatar użytkownika
renzal
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”